Милиардер налива милиони, строи "Титаник II"

Клайв Палмър е минен магнат, има състояние за $5,2 млрд.
30 апр 2012 13:03,
39
Милиардер налива милиони, строи "Титаник II"
"Титаник II" ще тръгна на път в края на 2016 г. Снимка: Reuters

Австралийски милиардер обяви плановете си да построи "непотъваща" версия на лайнера "Титаник", 100 години след като оригиналът потъна заради сблъсък с айсберг, съобщи ВВС.

"Титаник II" ще направи първото си пътешествие от Англия до Северна Америка в края на 2016 г.

"Дизайнът ще бъде такъв, че да не може да потъне - твърди минният магнат Клайв Палмър. - Ще бъде проектиран като модерен кораб с цялата налична технология, която да гарантира, че това няма да се случи".

Корабната компания на Палмър "Блу стар лайн" е подписала меморандум за разбирателство с китайската държавна корабостроителница "Си Ес Си Джинглинг" за строежа на "Титаник II".

Проектантските работи вече са започнали. Корабът ще е със същите размери като първоначалния "Титаник ", с 840 каюти и девет палуби. За гориво обаче ще се използва дизел, а не въглища.

Състоянието на Клайв Палмър се изчислява на 5 милиарда австралийски долара (5,2 милиарда щатски долара. Той забогатява от добив на въглища и желязна руда. Има също инвестиции в туризма.

През 2009 г. магнатът раздаде щедри коледни подаръци на служителите си, сред които бяха 55 автомобила "Мерцедес" и почивки във Фиджи за 1500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Титаник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТомасДоста си лековерен.Титаник е разцепен отдолу, не отпред. Освен това, ако всяко богохулство беше наказвано, сега нямаше да има жив атеист, мюсюлманин, хиндуист, будист, .... последният да затвори вратата.Земята щеше да е населена само от *** като теб.
8
1
 
19
 
! Отговори
J преди 12 години
Има достатъчно луди и обсебени от Титаник, които биха се качили. За 100 годишнината също отпътува кораб по абсолютно същият маршрут. Даже няма да се учудя ако има и хора, които биха искали да преживеят подобно изживяване...смисъл катастрофа.
7
3
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Томасе, съвсем изпростя! Ако това беше исторически факт, досега църквата щеше да го е направила всеизвестен.А да се строй нов лайнер със същите характеристики е тъпо. Подсъзнателно хората ще го избягват.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камерън започва да строи четвърто измерение, за да снима филма Титаник 4D
5
0
 
2
 
! Отговори
чоби55 преди 12 години
А бе човек мисли как ще разпериш ръце на носа на Титаник 2, а не за руската подводница....
4
26
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
на носа на Титаник били изписани богохулни имена и писания като И самият Иисус не може да ни потопи" и "Няма Бог" с огромни еднометрови букви.Точно на мястото на тези букви корабът се разцепил на две при удара си с айсберга Държанието на пътниците също съответствало на думите изписани на кораба през цялото плаване телеграфистите имали страшно много работа - всеки искал да изпрати телеграма и да се похвали, че пътува със световния гигант. Ако и на новия кораб пак напишат подобни неща против Бог ще видим дали не може да потъне.
3
0
 
23
 
! Отговори
J преди 12 години
Те и преди 100 години казваха, че са построили непотъващ кораб. Но както е казал Томас Андрюс няма нещо, което да е от стомана и да не може да потъне!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руската компания се казва "Ред Хамър".
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците строят подводница Айсберг II.