BlackBerry устройва "пир по време на чума"

Въпреки ликвидната криза компанията си е купила самолет
23 сеп 2013 20:48, Бойчо Попов
24
BlackBerry устройва "пир по време на чума"
източник: Reuters

Изпадналият в затруднено положение пионер на пазара на смартфони BlackBerry, който ще съкрати около 40 на сто от работната си сила, е придобил през юли ново въздухоплавателно средство. Компанията е придобила построена през 2006 г. от Bombardier машина от типа Global Express.

Wall Street Journal, който първи писа за сделката, не успява да се докопа до цената на сделката. Но на пазара тези джетове струват между 25 и 29 млн. долара, пише вестникът в понеделник. Групата очаква да отчете за последното тримесечие загуба в размер на малко под 1 милиард долара.

Едва през миналата година BlackBerry продаде в хода на мерките за строги икономии един по-голям самолет, като запази две по-малки машини от производителя Dassault. Идеята зад покупката от лятото е по-големият самолет да замени двата по-малки, обяснява сделката говорител на компанията пред Wall Street Journal. С оглед на неотдавнашния развой на бизнеса обаче е било решено да се продадат всички корпоративни самолети, също и наскоро придобитият джет.

BlackBerry съобщи в петък, че до следващата пролет ще съкрати около 4500 работни места. Очакваната загуба от до 995 милиона долара се дължи главно на обезценяването благодарение на непродадените смартфони от модела Z10. Устройството със сензорен екран с новата операционна система трябваше през тази година да донесе обрат, но засега се продава доста слабо.

Още новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
Само *** биха посмели да продължат бизнеса със смартфони...Тази война вече е спечелена от Samsung и Apple
11
1
 
3
 
! Отговори
преводач с Bberry преди 10 години
До австралиецаТака ли и викате на боровинката в Австралия - blackberry? Май си виждал боровинка и къпина само на снимка. Голям разбирач на Bberry се извъди, та и на боровинка го прекръсти.
10
1
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
Моят апарат има опция за " Data services while roaming - on/off " , да не говорим че можеш изобщо да изключиш мобилния си интернет с "data services - on/off "
9
4
 
6
 
! Отговори
Q10 преди 10 години
Отскоро ползвам Q10 заменил старото ми блекбери и трябва да ви кажа, че е изключителен апарат. Смея да твърдя, че е най-добрия бизнес телефон на пазара, класа над всички смартфони , изключително мощен и бърз процесор, страхотна ОС, прекрасно меню с безброй опции, ненадмината сигурност на връзката, вкл. между сървър/апарат, и изненадващо държелива батерия издържаща по два дни!!!. Но това е бизнес телефон!!! А не играчка за разглезени мамини синчета и мутреси с I-phone .
8
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
За да постигаш успех - трябва да демонстрираш успех.Блекбъри са страхотни телефони, със стабилен обхват и отлично качество на звука в слушалката - не са като нокиите, да се чува на задния панел... :)
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 11-я анонимник. Личи си колко си докосвал. Има опции за PGP и S/MIME, като толкова държиш да си криптираш пощата още веднъж, а при корпоративната версия тя е криптирана м/у телефона и сървера. Колкото до роуминга - има още една опция, която казва да се изключват данните в роуминг. Най-обичаме разбирачи по картинка.
6
2
 
7
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Прав си В.В., тук повечето които коментират са *** без дори да се докосвали до телефоните. Чели някакво платено от Апъл или Самсунг ревю и си мислят, че знаят всичко. Няма и как да се докосвали след като нямат дори и пари за семки и едвам са събрали за някакъв супер лоу-енд Самсунг от 100 долара ...По отношение на юзър експириънс, мултитаскинг и браузване на Интернет, новата ОС на Блакбери няма равна. Проблема им е в маркетинга, за съжаление в това отношение няма кой да бие Апъл ...
5
4
 
13
 
! Отговори
В.В. преди 10 години
Някой от вас, ***, пипал ли е Blackberry Z10? Аз по неволя едновременно ползвам един такъв, освен това и Iphone 5 и Galaxy S4. Смея да твърдя, че телефонът е страхотен, не ме вълнува фалират ли или не, гледам безпристрастно на нещата за разлика от някои болни мозъци от сектата на Епъл например...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е сега то не може всички телефони да са самсунг и епъл.щеше да е доста тъпо.като едно време дето в магазините е имало 2 вида мокети -оранжев и зелен.
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде и тия тръгнаха по пътя на нокия, ама нокиа поне се намери кой да ги купи. Между другото берито са доста нелепи телефони. Хванали са се за тая поща като луд за череша, а криптирана пуш поща поне от 8 години предлагат всички брандове. Да не говорим че z10 е пълно недоразумение, с циклофренично висока цена и с параметри от преди 2 години... *** селския флагман.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бита карта са, тези си харчат парите за самолети ( да се возят мазниците със секретарките по КУРортите) .... а през това време самсуняга с тези пари инвестира в направата на Съ-4. Пожелавам и нагодина да ги няма, бай-бай
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия от корпорацията още живеят в миналото. Самсунг ще ги издуха.