Космическият кораб "Союз" успешно се скачи с МКС

На борда на кораба има двама руснаци и един американец
26 сеп 2013 08:44,
19
Космическият кораб "Союз" успешно се скачи с МКС
Снимка: НАСА

Руският космически кораб "Союз ТМА-10М" успешно се скачи днес с Международната космическа станция (МКС), съобщи ИТАР-ТАСС.

На борда на кораба са космонавтите на Роскосмос Олег Котов и Сергей Рязански и астронавтът на НАСА Майкъл Хопкинс.

Скачването беше изпълнено по съкратената шестчасова схема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
11
 
! Отговори
Бонобо преди 10 години
...За разлика от моята държава, което не ми пречи силно да я обичам! На въпроса, който Ви е неясен ще отговоря кратко: Русия ни помогна, според възможностите си, за създаване на икономически силна България, даваше ни нефт на символични цени, а нашите хитреци го реекспортираха, даде ни нечувана концесия за дърводобив в Коми. Сега сечем като гламави горите си, обезлесяваме България. внедриха се някои производства, някои - поостарели, други - съвременни и доходоносни. Уважавам руснаците. За история
14
2
 
6
 
! Отговори
Бонобо преди 10 години
До DarwinСър Чарлз, благодаря за комплимента,но съм го чувал много пъти. Дълбоко уважавам прозренията Ви, невероятната наблюдателност и работоспособност. Даже имам отличен по дарвинизъм в един престижен университет. Там следвах съвършено безплатно и учители ми бяха хора с такива качества, че сега сам си завиждам на късмета. Този университет е дал няколко нобелисти и повече от нобелисти. Сега тази държава дава на следвалите там символична пенсия, така че смело можете да ме наричате "***"
13
7
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
13 в Щатите всичко е произведено от частни компании мой човек , въпроса е че частната инициатива , ИНИЦИАТИВА става водеща в разработките , частниците както е редно както се е случвало през всичките столетия на открития поемат инициативата
12
1
 
6
 
! Отговори
! преди 10 години
всички големи държави използват по-малките, трябва така да мислим че да използваме и двете за да задоволим малкия ни пазар и да намерим работа за малко хора!а относно парите: колко пари(ще кажа че са в милиони и то преди доста години) са изхарчили американците за да изобретят химикал който да пише в космоса? вместо някой да си изкара молива из зад ухото ! Не всичко е мозък, понякога тябва и да може да разсъждаваш с малкото което имаш!
11
2
 
11
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До Одисей 1През февруари 1986 г. някъде се взриви совалката Чалънджър със 7 души на борда,секунди след старта. И това стана тъкмо заради частната инициатива. Няква частна компания произвела едни дефектни гумени пръстени,заради които стана огромна експлозия на резервоара с водород. Защото частните компании гледат преди всичко печалбата,а качеството на продукцията за тях не е от значение. важното е да вземат парите. Справка нашите частни фирми,които ни тъпчат със съмнителни храни-менте.
10
9
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
11 Стефане а това в руския културен институт в София какво е , не беше ли апарата с който се приземи първия ни космонавт. Колкото до американките програми на НАСА вчера или онзи ден се скачи и втория частен кораб с МКС но тук ни вопъл ни стон , американците правятв момента нещо качетвено ново което в скоро време ще дръпне яко напред , те разчитат на частната инициатива и кои ако не големите американски корпорации са с възможностите да развиват космически програми , бъдещето е на тях
9
2
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Защо на всяка тема за аерокосмически технологии се превръща в поредната кой е по по най.Америка или Русия.Съюз е страхотна машина.Малко хора знаят но в България имаме и спуспактелен апарат към музея на Летище Пловдив.Там може да се види една от старите двуместни версии на съюз. А относно САЩ там в момента има програма наречена CCDev .По която Spacex преработва своя кораб "Дракон" да може да се използва за полети посредством Falcon 9. Ракета с средна товарносимост подона на Зенит при Руснаците.
8
0
 
7
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До DarwinАбе какво става тук? Кой изтри моя коментар за страхотната грамотност на тъй наречения Дарвин? бУтуш! бУтуш! б-У-туш!!! Що го триете? Б-у-ТУША ПРАВИЛНО ЛИ Е НАПИСАН СПОРЕД ВАС? Нещо обидно ли има във въпроса ми към Дарвин дали има основно образование??? Вие бУтуш ли пишете?
7
0
 
9
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До DarwinосЪкатени българи??? осЪкатени???
6
12
 
6
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Благодаря Ви, винаги е приятно да срешнеш събеседник за интелектуален спор. Уви, сър Бонобо, мисля, че тук няма много място за спор. Не ме разбирайте погрешно, както Русия, така и САЩ са човеконенавистни държави, които работят за шепа корпорации. Разликата е, че в САЩ поне слагат кадифени ръкавици а Русниаците дори не си правят труда. Бихте ли пояснили точно какви привилегии сме имали от тази братска дружба, освен че сме освободени от лошия капитализъм за сметка 3 поколения осъкатени Българи.
5
5
 
13
 
! Отговори
Бонобо преди 10 години
До DarwinСър, с Вас съм съгласен по въпроса за произхода Ви. И тук имате верни попадения - туй за въпроса за бюджета на НАСА. Американците имат добри печатници, зелена боя и печатат хартийки, непокрити със злато, направили са 14 трилиона външен дълг и не им пука. С тези хартийки купуват всичко, включително мозъци, които да им правят нещата, с които НАСА се гордее - разни Аполо, Вояджиъри, Кюриосити, Хабъл. Не разбирам, сър Чарлз, Вашата пещерна ненавист към братския славянски народ, когото съв
4
7
 
3
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 4Ne znam zashto si mislish che nqkoi im se moli. Na tiah im se plashta. Da ne govorim che i te imat interes da imat svoi astronavti na stanciata. Tova che im se moliat e samo v tvoita bolna glava.
3
16
 
14
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Не мога да разбера само от къде идва тази любов към Русия, държава от която от 1878 до сега абсолютно нищо добро не сме видели, бутуш и пак бутуш. Ей така си говорим общи приказки, Руснаците били супер, НАСА нищо не стрували...а през това време се чудите каква следваща глупост да напишете за да запълните с нещо интерено неукито и съзнание. И Русия и САЩ и ЕСА има големи постижения. Последните 40 години обаче НАСА прават доста повече постижения поради огромния си бюджет.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 3-може и на луната да имаш собственост, но като не можеш да отидеш до там се молиш на рубладжиите, ако имат желание да те вземат с тях.
1
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новина ли? Рутина. Новина би било "Американският космически кораб "Sirius", изстрелян с американска ракета "Delta III" успешно се скачи с МКС". Ако не са руснаците, програмата МКС щеше да е история, една много скъпа история.

Спонсорирани публикации