ЦРУ давало по $10 млн. за данни от AT&T

Информацията може да затрудни американския концерн при сделката за Vodafone
7 ное 2013 19:14, Бойчо Попов
1
ЦРУ давало по $10 млн. за данни от AT&T
източник: Reuters

Разкритията за сътрудничеството на американските доставчици на телекомуникационни услуги с тайните служби не спират. Според материал на New York Times щатският оператор AT&T получава годишно повече от 10 млн. долара от ЦРУ, за да даде на службите достъп до свързващи данни с телефонни обаждания извън Съединените щати. Информацията идва в неподходящо време за AT&T: според съобщения в медиите групата крои планове за поглъщане на мобилния гигант Vodafone.

Сътрудничеството между AT&T и ЦРУ е на доброволна договорна основа, а не чрез съдебна заповед, пише още New York Times в четвъртък, позовавайки се на правителствени служители. Тайната служба е доставяла телефонни номера на заподозрени в тероризъм в чужбина, след което AT&T са търсили в своите бази данни с цел идентифициране на възможните контакти.

AT&T разполагала с огромна колекция от данни за връзки. И то не само за собствените си клиенти, но също така и за разговори към други доставчици, които са трансбордирани към мрежата на AT&Т.

Досега в центъра на разкритията за програмите за мониторинг бе американската Национална агенция за сигурност, при това се говореше за сътрудничество между нея и телекомуникационните компании. Проектът на ЦРУ в AT&T би била паралелно работеща програма на още една американска тайна служба, предава още dpa.

Всичко за скандала с подслушванията четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЦРУVodafoneATT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Остава усещането за нечистоплътни намерения на тези служби. В резултат на усилената им дейност в глобален мащаб ,пропорционално се усили терористичната дейност. Единствено търговията с наркотици стана по-контролирана и се пренасочиха печалбите от нея........."В чия полза ?" са питали някога в римския сенат........