Хакери атакуваха 4,6 милиона потребители на Snapchat

И потребители на Skype станаха също жертва на хакерска атака
2 яну 2014 12:58, Екип на Bulgaria On Air
6
Хакери атакуваха 4,6 милиона потребители на Snapchat
Снимка: Bulgaria On Air

Потребителските имена и телефонните номера на 4,6 милиона потребители на приложението за споделяне на снимки Snapchat са били откраднати от хакери. Жертва на атаката са потребители от САЩ и Канада.

По-късно част от информацията беше публикувана от тях онлайн. Последните 2 цифри на телефонните номера обаче бяха скрити. Сайтът вече е офлайн.

Хакерите засега са неизвестни, но чрез технологични блогове съобщават, че при определени условия биха споделили цялата информация. Те предупреждават, че акаунтите на част от вече атакуваните потребители във Facebook и Twitter също са уязвими, защото често използват еднакви пароли и имена в различните мрежи.

Хакерите казват още, че основната им цел е била да покажат на Snapchat и другите приложения и социални мрежи, че не трябва да приемат киберсигурността си за даденост.

Хакерската атака идва само няколко дни след като австралийската компания Gibson Security предупреди за слабости в защитата на Snapchat. В официално изявление в Twitter обаче заявиха, че нямат никакво участие в атаката, но е било въпрос на време такава да се случи.

Междувременно потребители на Skype станаха също жертва на хакерска атака. Тя е била дело на група с името „Сирийска електронна армия“. Освен това на корпоративния акаунт на Skype в Twitter изписа съобщение: Не използвайте продукти на Microsoft. Те следят профилите ни и продават информация на американското правителство. Скоро ще разберете повече. Подпис – „Сирийската електронна армия“. Надписът беше премахнат след 2 часа, но Microsoft отказаха коментар за ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Аз лично не разбрах. Може ли някой да обясни
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То пък големите тайни, които криете из фейса си - как ядете, снимки на пистата и на жена си бельото. Страшно конфиденциална инфо. имате у акауните си. Ц-ц-ц-ц...
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не са толкова лоши хакерите, ето сещам се за наколко хубавини на тяхните пакости- основите жертви на хакерията са лакомите банки и корпорации- хакерството кара хакерите да учат и бачкат здраво- повечето жертви предпочитат да бъдат хакнати отколкото да бъдат обрани, пребити, нае*ани, отвлечени, намушкани и т.н.
2
1
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
кажи баце.като си специалист струва ли си такава мащабна кампания за пароли или това го правят бившите РАБОТОДАТЕЛИ НА СНОУДЪН а....ВСЕ ХАКЕРИ бИЛИ ВИНОВНИ АМА ДАЛИ НЕ СА ЩАТИТЕ ВИНОВНИ ЗНАЕ ЛИ СЕ....МНОГО Е ТЪПО ТОВА със сирийсакат армия преди ги пишеха афганистанска и иракска армия сега вече друго
1
2
 
14
 
! Отговори
Специалиста преди 10 години
Така е, Майкрософт са ***, но и монополисти с тоя Уиндоус тъй че няма как :(((