Sony не смогва да отговори на търсенето на PlayStation 4

Компанията вече е продала над 7 млн. устройства
17 апр 2014 15:53,
8
Sony не смогва да отговори на търсенето на PlayStation 4
източник: Reuters

Японската компания за електроника Sony е продала към шести април над 7 млн. устройства PlayStation 4 и с всички сили се опитва да не изостава от силното търсене на конзолата, обяви компанията в сряда, цитирана от CNBC.

Въпреки че изпитваме значителни трудности в задоволяването на силното търсенето по света, ние оставаме отдадени на това да откликнем на нуждите на нашите потребители“, каза президентът и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment Андрю Хаус в изявление.

Японската компания е изпълнила годишната си цел от 5 млн. устройства още в края на март. Тя е продала 6 млн. копия от PlayStation 4 към 2 март. 

Продажбите на софтуера за конзолата пък както на дребно, така и дигитални, достигнаха 20,5 млн. копия към 13 април, обяви още компанията.

PlayStation 4 излезе на пазара на 29 ноември миналата година в САЩ, Западна Европа и Латинска Америка, горе-долу по същото време когато и конкурентът на Sony Microsoft пусна своя Xbox One. За сравнение - конзолата на Microsoft реализира над 3 млн. продажби до края на 2013 г.

Oще подобни технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Sonyпазар на конзоли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
казваш го така все едно производителите на игри са умрели от глад, да не забравяме че гейм индустрията отдавна прави повече пари от киното
5
8
 
14
 
! Отговори
до N5 (...) преди 10 години
Не сме свидливи селяни!Когато човек е принуден да се ограничава, мисля че е нормално да се търсят алтернативи.Когато излезе PS2, ми се наложи да си купувам оригиналите на игрите - няма лошо. Една игра вървеше между 19.99 и 39,99 паунда. Така волю-неволю в БГ се върнах с над 40 игри/оригинални/...след което процедурата беше: чип и сърфиране из торентите...Дали съм гузен за нещо ли?Ни най-малко и то при условие като знаем как се краде и от кой в нашата мила Родина!Успех на всички! :-)
4
6
 
2
 
! Отговори
някой преди 10 години
Това какво общо има с технологиите и науката?
3
2
 
5
 
! Отговори
fossa преди 10 години
До GamerРано или късно всичко ще си дойде на мястото :)
2
2
 
7
 
! Отговори
fossa преди 10 години
Рано или късно :) всичко ще си дойде на мястото :) .
1
3
 
14
 
! Отговори
Gamer преди 10 години
А ще може ли да се 'чипосва'? ;-)

Спонсорирани публикации