Роботи могат да участват в спасителни операции

Изобретенията на Амир Шапиро имат най-различни способности
7 юли 2014 20:15, Екип на Bulgaria On Air
3
Роботи могат да участват в спасителни операции
Снимка: bgonair.bg

Амир Шапиро разработва роботи, които могат да участват в спасителни мисии. Създаването на изобретенията се финансира от израелската армия, разказва репортаж на Bloomberg.

Роботът змия може да участва в спасителни мисии - би могъл да се провира под рухнали сгради и да търси оцелели.

Друг робот може да се изкачва по стени. Използва магнити, за да се прикрепи към метални повърхности. Може да служи за изследване на вътрешността на кораби, да провери дали няма бомба или друго прикрепено устройство.

Вижте повече за специализираните роботи във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Сашо пък преди 9 години
Разбира се всичко дадено като идея от мен, вече е направено . Умни хора като мен е пълно .youtube/watch?v=wE3fmFTtP9gВ зародиш, но с няколко милиарда военни средства може да се превърне в робот съгледвач .
2
3
 
5
 
! Отговори
Сашо пък преди 9 години
Не се продавали. Комедианти . Винаги съм се чудил на тези *** инженерчета, защо правят ***, напълно неизползваеми . Ако използват логика, ще се спрат на робот котка . Всичко останало е тъпо пилеене на пари и време . Трябват им сензори, мощен процесор за обработка на данните, нови хидравлични мускули, алгоритъм за пазене на равновесие, захранващ акумулатор-лек, мощен . Лесно е, мисля че ако искат ще ме намерят и ще им го направя .
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може...може...По цял свят се създават роботи......не разбрах къде ви удари странично в израелската армия и тоя Шапиро...