Бразилия-Германия счупи рекорд на Twitter

Мачът стана най-коментираното в мрежата спортно събитие
9 юли 2014 17:34, Бойчо Попов
4
Бразилия-Германия счупи рекорд на Twitter
източник: Reuters

Зашеметени или ентусиазирани: хиляди интернет потребители реагираха в мрежата с истински фойерверк от хвалби и остроумия на невероятната победа на Германия над домакина Бразилия в първия полуфинал на Световното първенство по футбол.

А според мрежата за кратки съобщения Twitter това е най-коментираното единично спортно събитие от създаването на компанията. Официалният акаунт на Twitter за Великобритания пише, че по време на мача са били изпратени 35,6 млн. туита.

Най-споменаваните германски играчи са били рекордьорът по вкарани голове на Мондиал Мирослав Клозе и Тони Кроос, а сред бразилските състезатели най-споменаваното име е на вратаря Жулио Сезар, пише Тhe Next Web.  

Предишният рекорд бе също на мач от това първенство, когато само преди две седмици по време на мача между Бразилия и Чили са били изпратени 16,4 млн. туита – повече от два пъти по-малко от сегашния рекорд.

Twitter пояснява също, че голът на Сами Кедира в 29-тата минута на мача е предизвикал писането на 580 166 туита за минута, което също е нов рекорд за услугата. Предишните най-добри постижения бяха по време на мача Бразилия – Чили с 389 000 туита на минута и по време на Superbowl (382 000 тиута на минута).

Целият футболен свят се оказа впечатлен от представянето на германския отбор в Бело Оризонте.

Световният шампион от 1990 г. и бивш национален треньор Юрген Клинсман, написа еуфорично в Twitter: „Най-доброто германско представяне на Световно! Сега донесете и купата, Йоги и отбор!".

Кайзерът и треньор на шампионския отбор от 1990 г. Франц Бакенбауер написа: „Какво беше това? Не мога да повярвам...“

"Mamma mia! Невероятно!", пише и Фабио Канаваро, капитанът на италианския шампионски отбор от 2006 г. Бившият холандски голмайстор Руд Гулит също се изказа в мрежата: „Боже мой! Що за прекрасен футбол от немците“. Сънародникът му Едгар Давидс добавя: „140 знака не са достатъчни, за да се опише мача Бразилия – Германия“.

А говорителят на германското правителство Щефан Зайберт вече гледа към финала в неделя: „Стискаме палци. Всички сме с вас“.

Повече технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: социални мрежиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От кой се е наляла тази пара ? Немците не са хора, които да имат нужда от вдигане на самочувствието с уговорени мачове ? Просто бразилците бяха слаби, пък на немците им влизаха головете.Можеше и още, ама накрая си ги жалеха вече.
3
0
 
1
 
! Отговори
льжата преди 9 години
А моето мнение че се наля много пара на Бразилия.Спомнете си стачките преди световното.Бразилците стояха Като малки деца които никога не са играли футбол.
2
5
 
3
 
! Отговори
Бен Ган преди 9 години
Според мен, не толкова германците бяха силни, колкото бразилците бяха слаби. Но... това си е мое мнение
1
1
 
15
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Най-великата победа в историята на Световните първенства - дори и внуците ни надали ще видят нещо подобно! Само респект и уважение!