Уличните телефони в Ню Йорк ще предлагат безплатен интернет

Ще изпълняват основната си функция, докато излъчват безплатен wi-fi сигнал
21 юли 2014 21:25,
9
Уличните телефони в Ню Йорк ще предлагат безплатен интернет
снимка: Ройтерс

Американската интернет корпорация Google е една от няколкото техонлогични компании, които участват в конкурс за превръщането на уличните телефони в Ню Йорк в предаватели на безжичен интернет за свободно ползване, пише Bloomberg.

Проектът се състои в променянето на дизайна на уличните телефони, които вече ще предоставят рекламни, wi-fi и телефонни услуги във всяка една от петте административни единици на града. Компаниите ще могат да таксуват клиентите за телефонните услуги, но достъпът до интернет ще бъде свободен. В Ню Йорк има над 7 300 улични телефона.

Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания беше сред 50-те участници на информационна среща относно проекта, проведена през май по инициатива на Отдела за информационни технологии и телекомуникации към градската администрация. Сред останалите участници свои представители имаха Cisco Systems, International Business Machines и Samsung.

Google, която вече предлага достъп по wi-fi в Маунтин Вю и квартала на Ню Йорк Челси, се стреми да увеличи потребителската си база в интернет чрез предоставянето на електронен достъп на хората в САЩ и по света.

„Масовото навлизане на мобилни устройства намалява нуждата от телефони за обществено ползване, но все пак не всеки има мобилен телефон и не всеки има неограничен достъп до интернет“, пише в документ на сайта на града относно проекта.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Резонансната честота на водната молекула е 2,45GHz което означава, че все пак са им оставили някакъв шанс, въпреки че са близко до пълно сваряване. Долната безопасна стойност е около 1,7GHz. Ако някой има съмнение може да експериментрира със собствената си микровълнова фурна.
6
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3Аман от параноици, ти да не мислиш, че в момента не могат да ти следят трафика? Или си мислиш, че трафика ти е анономиен? Ако щеш през 2941352523 проксита минавай всичко се вижда зад ИСП-то ти. Така, че не виждам какъв е проблема с тази услуга.
5
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5Не им давам дълъг живот, *** няма да може да се сдържи да не го потроши.
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесна идея, може да се помисли по този въпрос и в България...
3
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде да видим сега какво измисли пияната ***
2
12
 
35
 
! Отговори
135 преди 9 години
Тъй де, по-лесно се следи и слуша! Сноудън, кажи ми че греша!
1
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
WiFI - носеще честота от 2,412 GHz или по-силна честота от GSM. Е, нали е безплатно!?, що рък да го няма? Ама за облъчването от електромагнитната радиация никой нищо не говори, дори и професори, академици. както не говорят, че кожата е орган за дишане, както не говорят че СО2 участва в кислородната фотосинтеза!!!!!!!!!, както не говорят че всички процеси в човека са във водно-солеви разтвори и за това СОЛТА не е вредна и т.н. Време е хората да се осъзнаят и да си задават повече въпроси и да учат

Спонсорирани публикации