Microsoft представя новия Windows в края на септември?

Наследникът на Windows 8 ще бъде показан най-късно в началото на октомври
22 авг 2014 15:16, Елена Кирилова
18
Microsoft представя новия Windows в края на септември?
Снимка: архив Ройтерс

Microsoft планира да представи наследника на Windows 8 през следващия месец в рамките на специално организирана пресконференция, съобщава The Verge.

Медията се позовава на източници, запознати с плановете на технологичния гигант. По думите им събитието ще се състои на 30-и септември и на него ще бъдат разкрити повече детайли за предстоящите промени в операционната система Windows, като част от пускането на новата версия с кодово име „Threshold”.

Датата може да бъде променена, но версията „Threshold” на Windows в момента е в процес на разработка и Microsoft планира да представи версия на т.нар. Windows 9 пред разработчици в края на септември или малко след това.

Обявяването на датата следва последните новини от ZDNet, които предполагат, че Microsoft планира да пусне превю-версия на Windows 9 в посочения период.

Ранното представяне ще даде на разработчиците първи поглед към новото мини Start Menu в Windows 9, към премахването на функцията Charms и няколко други промени в потребителския интерфейс.

Въпреки че "Threshold" вероятно ще бъде наречена Windows 9, е малко вероятно Microsoft да определи официалното наименование на операционната система по време на събитието за медии.

Вместо това се твърди, че Microsoft планира да представи новите основните нови функции на системата, с които да зарадва разработчиците и технологичните ентусиасти.

Освен това Microsoft изгражда отделна комбинирана версия на Windows RT и Windows Phone и вероятно има доста детайли за нея, които ще сподели по време на представянето.

Едно е сигурно - следващата версия на Windows вече е пред завършване, а компанията ще бъде готова да говори повече за нея през следващия месец, допълва The Verge. 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: WindowsMicrosoft
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТи какъв си спрял по-добър до момента от Windows 7 не е съществувал. Вземи се образовай малко.
14
0
 
3
 
! Отговори
sperko преди 9 години
Брей, какви сте ми специалисти всички! Да се чуди човек защо му е на света Microsoft, след като има Bulgarosoft... :D Та, настрани от шегата - тенденцията при Windows-ите е да излиза по един добър и след това една боза. Според тези факти, Windows 9 би трябвало да е малко по-качествен от 8-мицата.
13
0
 
1
 
! Отговори
pls преди 9 години
Някой може ли да ми каже защо още се използва windows xp след като поддръжката уж била спряна ?
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След ХР всичко е шит. Неслучайно ХР издържа толкова време и никой не мислеше да минава на Мак или Линукс. Беше всеобщ любимец. Трябваше само да направят нещо за защита от вируси. От Виста насам не ми хвалете Уиндоус!
11
0
 
4
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
До 10:Как може да ги наричаш "драскачи и преписвачи". Ако не бяха те овчия ти мозък нямаше да знае какво става по света.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако може координатите на въпросната среща. ЩЕ им пратим нещо с +-10 м. отклонение.
9
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Уважаеми драскачи и преписвачи, уточнете, че М$ ще представят БЕТА-версия :mooning:
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това недоразумение на съвременните програмисти има наистина много полезни и прятни функции, НО Е УЖАСНО ГАДНО НАПРАВЕНО! Удоволствието от работата с приложенията отсъства. Показателно е цената на едни и същи като характеристиика устройства работещи под W8 и W7 - тези на W7 са с по-висока цена. За времето, което W8 е на пазара съотношението на негативните към позитивни коментари, гласове и анкети е приблизително 6:1 ! Ако сме толкова *** нубове- направете нещо което може да се ползва от масите!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скайпа е едно от първите неща, които крашват ако не ги ползваш през регистрация на Microsoft - задължително е при ползване на менютата в режим W8 да имаш Microsoft account и да си регистриран в някоя от пощите- не че няма начин да се заобиколи при пускане- ГАДНО Е ДА ТИ ЗАПОВЯДВАТ! Без този акаунт няма как да влизаш в готовите инсталирани програми ЗА КОИТО СИ ПЛАТИЛ с покупката на устройство под W8! Защо мислите, че се впрегнаха да правят но Win- понеже е много хубав тоя ли?- вижте мненията!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасен и противен интерфейс. Обнових на 8.1 и игрите ми повече не се пуснаха, добре, че Леново имат рекавъри бутон. Ако не ползваш тъч скрийн монитор или таблет- НИКОГА НЕ ПЛАЩАЙТЕ ЗА ТАЗИ ГАДОСТ! Тази ОС е направена приоритетно за тъчове! Смешката да влизаш през Администратор и да му казваш да стартира с XP SP3 е за романтично вярващи- никоя игра която ти е работила преди няма да се пусне на 8-ца, освен ако не е след 2011г. каквито и способи да ползваш. Забравете за ROME TW, WC3, C&C и други
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от ХР по добър няма да направят.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам от както си взех тъч монитор 8-та още повече ми харесва
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3И кое го прави по-добър? Любопиство.
2
3
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Или ползват Уиндоус 7, който е в пъти по-добър.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какъв ви е проблема с Windows 8 аз го ползвам на компютъра си и на таблета си и съм много доволен... не съм и чул някой да минава на линукс или да си купува Мак понеже не харесва 8... кви са тия глупости ?