Facebook Messenger се превръща в тотален хит

Програмата доказа, че Зукърбърг може да създава още хитови продукти
Обновена: 12 окт 2014 23:01 | 12 окт 2014 22:51, Екип на Investor.bg
41
Facebook Messenger се превръща в тотален хит
Снимка: Reuters

Противоречивото решение на Facebook да превърне Messenger в отделно мобилно приложение се отплаща. През по-голямата част от последните два месеца Facebook Messenger е била най-популярната апликация сред потребителите, сочи проучване на App Annie.

В момента това е най-популярното приложение за iPhone в 8 различни държави и се намира в топ 10 на най-популярните приложения в 126 държави по света. Подобен е и успехът на Facebook Messenger сред собствениците на Android базирани устройства.

От централата на Facebook пазят в тайна колко точно са потребителите на Messenger в момента. В последния си отчет от април компанията сподели, че приложението има над 200 милиона активни потребители месечно. Много е вероятно в момента числото да е много по-голямо, смятат анализатори. Само в Щатите потребителите на Messenger са се увеличили със 75% от април насам, смятат comScore, уточнявайки, че през август услугата е била ползвана от 67 милиона уникални души.

Оказва се, че това се случва въпреки голямото количество недоволни фенове на Facebook, които след промяната се оплакаха, че е неудобно да проверяваш две отделни приложения на мобилното си устройство. Последната версия на Messenger е получила 4100 оценки от по една звезда в App Store платформата на Apple, което отговаря за 85% от всички оценки, които приложението е получило.

Успехът на Facebook с Messenger е от изключителна важност за компанията по три основни причини, пише qz.com.

На първо място това показва способността на Facebook да създаде втори хитов продукт. Мобилното приложение на Facebook е най-популярното в света, но то все пак е един продукт. Повечето от опитите на Facebook да създаде нови хитови продукти се провалиха, като например многобройните начини, чрез които Facebook се пробваха да клонират Snapchat. Messenger обаче работи добре. Според експерти това се дължи на факта, че кратките съобщения са в основата на мобилните устройства, както и на огромната мощ, която Facebook има по отношение на разпространението. Не на последно място седи и лесният за използване интерфейс, който потребителите харесват.

Второ, Messenger доказва, че приложенията за изпращане на кратки съобщения не застрашават по никакъв начин успеха на самата социална мрежа. Преди година това не бе така ясно. Бързото развитие на WhatsApp, LINE, WeChat в Азия и т.н. изглеждаше като потенциална заплаха за Facebook в бъдеще. Това обаче се оказа невярно, тъй като Facebook продължава да се радва на успех. Междувременно компанията на Зукърбърг придоби Whatsapp, което се превърна в най-голямата сделка в историята на Facebook. Бяха въведени и промени в политиката, които позволиха на потребители, които нямат профил във Facebook, да използват Messenger.

Трето, Messenger има потенциала да донесе нова печалба на Facebook, която в момента разчита единствено на рекламата. Ако приложението се превърне в най-популярната услуга в сектора, това би позволило на Facebook да таксува потребителите му за определени функционалности. Неслучайно компанията наскоро назначи бившия шеф на PayPal - Дейвид Маркъс, който вече оглавява бизнеса на компанията с кратки съобщения.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: FacebookFacebook Messenger
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Striker преди 9 години
Ако е вярно доказва, че хората са овце! След като го пунаха като отдено приожение, моментално изтрих фейсбук приложението от телефона и ако ми се налага влизам и чатя през браузъра.
23
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Не само, че не си инсталирах Месинджър, ами си махнах и фейсбука. Само ми товари телефона. Хич не ми пука кой какво мисли.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
olx.bg/atelie/people/3319066/ - гласувайте за мен :)
21
0
 
9
 
! Отговори
pf преди 9 години
като го направиха задължително как няма да е много теглено приложение, *** пак си правят изкуствена реклама...
20
1
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
"... През по-голямата част от последните два месеца Facebook Messenger е била най-популярната апликация сред потребителите, сочи проучване на App Annie. ..."Успехът в горното изречение според мен се дължи на това, че забраниха съобщенията чрез ФБ в телефона и единствения начин да изпратиш съобщение беше да си инсталираш този т.нар. месинджър.Аз си изтрих ФБ приложението, защото ми писна от "нововъведения", които не е ясно с каква цел се пускат!
19
2
 
22
 
! Отговори
апликацията преди 9 години
Аве, каква "апликация", бе, журналистчетата?! Думата, която търсите е "приложение"!
18
0
 
30
 
! Отговори
... преди 9 години
Направиха го засължителен,а аз най-мразя някой нагло да ми налага нещо. Затова не съм го теглил няма и да го направя. Ако имам съобщение влизъм през браузъра да си го видя и така.....
17
1
 
5
 
! Отговори
acca преди 9 години
14 - какви сървъри си свалял ти бе, смехотворник ;)
16
0
 
30
 
! Отговори
asdasdasd преди 9 години
Май сте объркали. Тя не е пълен хит а е пълен шит
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23ми много хора го ползват :)
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма параноя бе:) ЦРУ (примерно) ще ви четат тъпите статуси и кифлсенските снимки :) ужас..
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сте прости редакторчетата. Как няма да е хит като те ЗАДЪЛЖАВАТ да я инсталираш ако искаш да ползваш чата. МИ то е все едно както каза колегата да си сложиш зимни гуми преди зима. *** чудете се отде да напишете кьорава статия.
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
троловете тролят, а аз си ползвам приложението и ми е през онази работа :-)
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидни, ако не беше толкова *** ***, щеше да знаеш, че същите "екстри" ги има всеки портален сайт и търсачка. Единствения начин да ги избегнеш е да си спреш нета. А по едно време се бараше за компютърен спец...
10
24
 
13
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
Като не ви харесва, не го ползвайте бе! Пращайте смс и цакайте, ползвайте български пощи, пощенски гълъби и.т.н. А може и да вярвате, че точно вашия акаунт е от междугалактично значение, че някой да го следи...:D
9
3
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Баси тъпотията една кака си е сложила сърце на снимката и веднага тръгнаха едни съмнения ,че ми е любовница !
8
1
 
20
 
! Отговори
Вачката преди 9 години
Въпроса с подслушването е принципен...А за тези който немогат без FB на телефона, ами ползвайте го през браоузъра бе пиленца :) както аз
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да голям хит сред хората които немогат без ФБ на тела щат нещат трябва да я инсталират ..нямат избор просто ..за това им дадох 1 звезда на тъпия им ФБ апп ! още си ползвам самия ФБ но този *** месс... е пълна боза да ме кара да го инсталирам за да използвам чата!
6
17
 
12
 
! Отговори
ДС и FBI преди 9 години
До ВачкатаАко имаш какво да те притеснява след като те "подслушват" значи не ти е чиста работата! Мен лично не ми пука - нека чуват как ***, оригам и псувам по 100 пъти на ден....голям праз!!! ;-)
5
6
 
33
 
! Отговори
Вачката преди 9 години
Голям хит, това бе причината да премахна FB - App-а си от телефона, особено с оглед на факта че този App те слуша дори когато телефона ти е с изключен дисплей и тн...

Спонсорирани публикации