Нов теч в онлайн сигурността, хакнаха Снапчат

Пуснаха над 100 хил. клипове и снимки с детска порнография
13 окт 2014 12:51,
3
Нов теч в онлайн сигурността, хакнаха Снапчат
Снимка: Reuters

Повече от 100 хиляди видео клипове и снимки, изпратени чрез платформата Снапчат, са изтекли в интернет, след като хакери са ги събирали в продължение на години, съобщава "Дейли мейл".

Преди няколко дни анонимен потребител на сайта 4chan писа, че има хиляди снимки, изпращани чрез Снапчат. Потребители обаче веднага са писали на собствениците на сайта, че кадрите съдържат предимно детска порнография, тъй като потребителите на мобилната апликация са предимно тийнейджъри на възраст между 13 и 17 години.

Сървърите на Снапчат съхраняват всички снимки и видеоклипове, изпращани някога между потребителите. Хакерите са достигнали до 13 гигабайта от архива. Въпреки това обаче от Снапчат отричат услугата им да е компрометирана.

„Можем да заявим, че сървърите на Снапчат никога не са били обект на хакерска атака и източникът на този теч на снимки не сме ние“, заявяват представители на услугата. По думите им потребителите са станали жертва на трето мобилно приложение, което е изтегляло и пращало снимки. „Ние зорко следим и Google Play, и App Store за нелегални приложения, които използват снимките на нашите потребители“, уверяват от Снапчат.

Новината за новия „теч“ идва само седмица след поредната вълна от хакнати профили на знаменитости в iCloud – услугата на Apple за онлайн съхранение на мултимедия. Това обаче не е първият път, в който Снапчат изпитва проблеми със сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
За програмист-спец може да е по-добре да си "заработва" от вкъщи по няколко стотин хиляди на година, отколкото да работи на пълно работно време за много по-малко и да се съобразява със шефове и работно време ;)
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да ги разбера тея "хакери", как може да седиш да се занимаваш с такива неща. В последните месеци, ми хакнаха мейла, фейса, какво очакват да видят вътре незнам, да не говорим за постоянните мейли за помощи. Интернет става много досаден по някое време.

Спонсорирани публикации