НАСА подготвя кацане на астронавти върху астероид

Кацането на човек на Марс вероятно ще е през 30-те години
18 дек 2014 10:30,
24
НАСА подготвя кацане на астронавти върху астероид
Снимка: Reuters, архив

Космическото ведомство на САЩ подготвя кацането на американски астронавти върху астeроид, но още не е решено по какъв сценарий ще протече тази сложна и рискована операция, предаде агенция ТАСС.

Решението за мисията НАСА ще вземе в началото на 2015 година, съобщи помощникът на директора на ведомството Робърт Лайтфут. Засега се разглеждат два варианта за бъдещия "лов" на астероида. Първият от тях предвижда към неголямо небесно тяло с диаметър 10 метра да бъде спуснат автоматичен апарат, който да го обвие в метална мрежа и да го изпрати на устойчива орбита около Луната.

Вторият вариант разглежда възможността на окололунна орбита да бъде доставен не целият астероид, а само негов фрагмент с размер на морена. Във всички случаи подобна мисия ще може да бъде реализирана не по-рано от пет години. След това, към 2025 година НАСА възнамерява да отправи към астероид или към негов фрагмент, който ще орбитира около Луната, пилотиран кораб с екипаж. За тази цел вероятно ще бъде използван новият кораб "Орион", който на 5 декември успешно завърши своя първи изпитателен полет.

Космическото ведомство на САЩ се надява през 30-те години на този век с него да бъде осъществено първото пътешествие на човек до Марс.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 6 - дават двигатели дето гърмят. хамериканците, ако си пропуснал, изстреляха успешно с ракета-носител Делта-4, Новият американски космически кораб за многократно използване Орион. продукт на компанията Локхийд-Мартин,
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците са кацали на луната само , че в някое супер оборудвано студио.
14
3
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Руснаците не се занимават с глупости и фалшификаций, те се занимават с реално пдстижими неща и го доказват.
13
5
 
6
 
! Отговори
Ру преди 9 години
До ХамериканцитеАко е било фалшиво кацането на Луната защо от СССР, с които са били в Студена война, няма обявяване, че кацането е фалшиво. Отговорете на това.
12
1
 
3
 
! Отговори
yan преди 9 години
Ще могат ли да се съберат всички там? А ако има място да вземат нашите *** и арабелите от югоизтока.
11
2
 
7
 
! Отговори
planeta42 преди 9 години
Според мен тази мисия е само хабене на ресурс. Могат да впрегнат тези милиони долари за къде по-полезни неща!
10
4
 
10
 
! Отговори
ДИС преди 9 години
Тези от НАСА май се уплашиха от нещо. Последният път когато инсценираха кацания беше на фона на Студената война, сега защо го правят ?
9
0
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Те - двигателите, не се правят от болтове и гайки. Но НПО-шките кога ли са блестели със знания. Дай им на тях опорни точки, подкрепени със зелена шума и им гледай сеира.
8
15
 
12
 
! Отговори
Питанка преди 9 години
Тези за да кацнат, не трябва ли преди това да излетят?Щото в последно време гледам удрят бая греди на тема излитане.Поправете ме ако греша, а *** май процента на излетелите е лекинко по-нисък от процента на неизлетелите.А онези дето уж не можели.... имат положителен "баланс".Е, вярно, и при тях има "фира", а *** баланса в края... иде положителен.Не знам, може да са заложили на количеството, но... пак са на "далавера".
7
15
 
14
 
! Отговори
Хамериканците преди 9 години
Преди 45 години Хамериканците "кацнаха на Луната" и оттогава, никой не прави опити за нови кацания, въпреки все по-развитите нови технологии, което няма начин да ни навее мисълта за добре снимани "кацания" във филмовите павилиони. И днес разни космонавти и астронавти си летят на орбита около Земята, но така и не се говори за полетдо Луната!!!!!!
6
19
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Тия, дето ги наричаш "горките", дават двигателите за тези, които (пак според теб, а според мен все още се напъват да) владеят света, да полетят в космоса. Но е прав Рогозин, време е за батутите. Ше има да подскачат до астероидите...
5
10
 
22
 
! Отговори
до кретенчетата преди 9 години
Явно уродчетата на ***, които упорито криеха за съществуването на лунната програма на САЩ в периода 1963-1969 година продължават делото на предците си. Те чакаха до последния момент 21.07.1969 год да се провали програмата и тъй като това не стана съобщиха в последния възможен момент, че човек е кацнал на Луната. През 1965 год като ученик в училището дойде съветския посланик и каза, че който пръв кацне на Луната той ще владее света. Оказа се прав. Той горкия си мислеше че това ще е СССР.
4
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Oooo, да! Те във всяко студио на Hollywood могат да кацнат върху астероид. Даже и нещо повече, могат да засадят всичките си онези там демократични ценности и прочие алабализми, така щото и кьорава бактерия да не се захване за него.
3
5
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Вече дойдоха от НАСА в Кривунделово,за предварителни разговори с мен,за да съм първият астронавт,кацнал на един...камък в космоса.Ще се харизам,в интерес на науката.Не се знае,може да променя орбитата на астероида и да се...гмурна далеч от Слънчевата система, за да видя и аз...свят.Все пак може да пратя.....есемес,за да не се...втурнат от ЦРУ или ДАНС,да ме...издирват.
2
17
 
24
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Да викнат Брус Уилис и Бен Афлек, те имат опит в снимането на такива филми :)
1
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2015 ще подготвят павилиона за снимки на кацането. Ще бъде вълнуващо!

Спонсорирани публикации