Русия тества новата тежка ракета "Ангара"

Путин проследи изстрелването
Обновена: 23 дек 2014 14:07 | 23 дек 2014 09:01, Елка Василева
133
Русия тества новата тежка ракета "Ангара"
Снимка: архив, Reuters

Тестовият старт на новата руска ракета-носител от тежък клас "Ангара-А5" се състоя на космодрума Плесецк. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин взе участие в церемонията по изстрелването в режим на видеоконферентна връзка, информира ТАСС.

"Ракетата-носител "Ангара-А5" с ускорителния блок "Бриз-М" ще изведе в геостационарна орбита макет полезен товар от 2 тона", съобщи пред агенцията източник от ракетно-космическия отрасъл. Стартът на ракетата се състоя в 7.57 часа българско време. Степените на "Ангара" е планирано да паднат в специално определени райони на Република Коми /първата степен/, в Томска област /втората степен и главният обтекател/ и в Тихия океан или Филипинско море /третата степен/.

Полетът на ракетата-носител е планирано да бъде с времетраене 12 минути. След това от третата степен на ракетата трябва да се отдели главната част, съставена от ускорителния блок "Бриз-М" и макета на космическия апарат.

"Условният" спътник ще бъде изведен на целева орбита с помощта на четири включвания на двигателя "Бриз-М" около 17.00 часа българско време. Тогава се очаква и отделянето на макета на спътника от ускорителния блок.

Тестовата програма на ракетите "Ангара" предвижда десет старта - първите два с макети, а следващите - с реални космически апарати. Първите изстрелвания с реални космически апарати се очакват през 2016-2017 година.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
28
 
! Отговори
4oko преди 9 години
Поклон пред руският гении и дух! Покорителите на необятния космос!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да идва зомби апокалипсиса и да се почваме кой с квото може :)
23
8
 
2
 
! Отговори
Депресант преди 9 години
Ха има някой които си мислят че говорим и ползваме нет чрез спътник, хихих а навигация ползват само блондинки и начинаещи драйвери.Другото е да те наблюдават тебе от спътника как онождаш комшийката на къра.
22
10
 
3
 
! Отговори
АПОКА преди 9 години
Света се управлява от бездушни комплексари ,вместо да работят за чиста енергия за благото на хората за контрол на свръх раждаемостта породена от бедност и липса на елементарно образование в бедните региони ,те дупчат и замърсяват озона .Стана ясно че на десетки хиляди години и то при скоростта на светлината няма нищо съществено около Земята...Горите ,видовете,водата чистият въздух изчезват с огромни темпове!!!
21
4
 
36
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Не виждам коментари, че Русия е бензиностаниця. Русия прави доста комплексни производства като ракети, атомни централи, подводници, самолети. Тези производства са структоопределящи и движат много други производства.Трагичното е, че България вече нищо не произвежда.Та не Русия е бензиностанция, ами България е МОЛ.
20
0
 
27
 
! Отговори
до реалист преди 9 години
Ако ги нямаше тези " ***" според теб, нямаше да можеш да гледаш телевизия, нямаше да можеш да ползваш международни разговори с ненадминато качество, нямаше да имаш навигация и още много, много други придобивки. А за прогнозата за времето щеше да вярваш на птичките, а не на метеоролозите.Да не говорим за научната страна на космическите изследвания.Отделно тази ракета е от нов клас, с екологично гориво, такава за която не е мечтал Вернер фон Браун.
19
26
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
С две думи ще напълнят орбитата с ***.И Американци и Руснаци все още използват ракетната техника открадната от немците в края на 1944г.От тогава застой ,нищо ново под слънцето напълниха космоса с безполезни *** само за ПР
18
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много малко коментари за такава значима новина.Но ако стартът бе неуспешен, тук щеше да има над хиляда коментара! Тъжен ден за сороската ***.
17
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До габАко стигне до метене ,малкото русофобски *** ще бъдат изметени и изпратени в Аляска
16
1
 
14
 
! Отговори
до габ преди 9 години
хайде бе майна, докога ще плашиш със заминаване. Хайде купи си билет и тръгвай накрая. Аман от такива диванни бойци
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма шанс повече да заживеем нормално (т.е. спокойно и добре). Българите ще изтлеем и изчезнем, освобождавайки място за други, по-малко злобни народи.
14
43
 
7
 
! Отговори
габ преди 9 години
много русофилска *** пише тука, трябва да я изметем от България за да заживеем пак нормално...
13
5
 
35
 
! Отговори
Е КАК е СОРООИДИ преди 9 години
Боли ли, Боли ли? РУСИЯ била бензоколонката на Запада. Де да можеха всички да имат такава наука и индустрия, ама сиренцето е високо.
12
35
 
5
 
! Отговори
Отец Анунимус преди 9 години
Глад иде у рускоНе трошете пара за играчки
11
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само че е пропуснато да се спомене, че орбитата на товара ще бъде на 36000 км, където се намират стационарните спътници. А това е от огромно значение за бъдещите геостационарни спътници. Русия си затвърди мястото на монополист в космическите изследвания.
10
3
 
41
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
До 3. С пари !!От 30 год. Проектирането на нови бойни машини не е спряло ! Путин ги прави възможни за тестване и производство ..Трябва само да прочетеш и видиш направеното .Има секретни модели , за които няма снимки и сведения !
9
7
 
60
 
! Отговори
край преди 9 години
Не плюийте по Русия, Руския народ и Путин. Че пак ще ни се наложи да пием от там. Мразете си тихичко -както мразите жена си, маика си и баща си.
8
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И днес отново рублата се покачи.И соротата късат синджира!
7
6
 
71
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 3 С какво е допринесъл Путин за "Ангара" ли?Ами с това че осигури пари и стабилност на създателите,нещо което Елцин и изобщо руските "демократи" нямаше никога да направят!Ама това няма как да го разбереш,май...
6
20
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъс какво е допринесъл ***-пигмей за този добър опит за нововъведение в извеждането на руски спътници в Космоса?----------------Много омраза сред ***.