80% от всички компании ще преживеят пробиви в сигурността

Средната стойност на загубите заради кибератаки може да достигне $400 млрд.
6 мар 2015 14:35, Елена Кирилова
0
80% от всички компании ще преживеят пробиви в сигурността
Снимка: Reuters

През 2015 г. 80% от всички компании ще преживеят пробиви в сигурността, заяви главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич по време на Mobile World Congress в Барселона.

По думите му в света няма да има фирма, която по някакъв начин да не бъде повлияна от проблемите в киберсигурността. Според Крзанич сигурността и неприкосновеността на личния живот трябва да бъдат най-важните въпроси, на които доставчиците на услуги трябва да обърнат внимание през тази година.

Очаква се средната стойност на загубите заради кибератаки да достигне 400 млрд. долара, коментира още главният изпълнителен директор на Intel. На всяка компания ще са ѝ нужни средно 31 дни, за да се възстанови след подобен удар, допълни той.

В момент, в който светът съхранява все повече данни онлайн, опасенията за сигурността на тази информация нарастват. Според Партик Гелсингер, главен изпълнителен директор на VMWare, изключително важно е да се премине от стария начин на мислене за сигурността към нов. По думите му става дума за акцентиране върху приложенията и управлението на риска по по-добър начин.

Ясно е, че ни трябва нов подход в начина, по който разглеждаме заплахите, обясни главният изпълнителен директор на AVG Technologies Гари Ковач.

Новият подход е необходим, защото има огромна промяна не само в областта на предоставянето на услуги, но и в обема на личната и важната информация, която потребителите споделят, без дори да го осъзнават. Според Ковач 90% от данните, съхранявани в интернет, са създадени през последните две години, ето защо светът се нуждае от нов подход за опазването на подобни бази данни.

Повече новини oт технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации