Виртуалните очила на PlayStation – $400, ама не точно

Разбира се, ще ви трябва камера на PlayStation 4 и още нещо
16 мар 2016 11:07,
8
Виртуалните очила на PlayStation – $400, ама не точно
Снимка: PlayStation

Геймърите, които с нетърпение чакаха да разберат каква ще бъде цената на виртуалните очила PlayStation VR и дали ще бъдат по-скъпи или по-евтини от тези на Oculus и HTC, вече могат да спят спокойно. PlayStation обяви, че те ще струват 400 долара и ще започнат да се продават от октомври.
 
Към цената обаче има и уловка, тъй като това не е точно последната цена. Sony обяви, че за да работят очилата въобще, трябва да се купи и камерата PlayStation 4, а за определени игри пък ще трябва да се купуват и контролерите за движение PlayStation Move. Камерата струва 60 долара, а контролерите са по 50 долара парчето.
 
Като съберем всичко, цената набъбва на над 500 долара. Ако пък трябва да се купува и самата игра PlayStation 4, касовата бележка скача до към 850 долара. Все пак Sony успява да е под конкуренцията, тъй като очилата Oculus Rift са около 600 долара, но нямат контролери, а HTC Vive имат, ама пък са 600 долара.
 
За сега Sony не казва дали ще има допълнително безплатни неща към пакета от 400 долара, който включва кабели, слушалки, зарядно и процесорна кутия. Тук Rift и Vive водят леко, защото със закупуването им потребителите ще получават и няколко безплатни игри.
 
Основното конкурентно предимство на PlayStation VR пред останалите е в нужното устройство, с което да се свържат - и Oculus Rift, и HTC Vive ще имат нужда от компютър, който струва поне 1000 долара от гледна точка на технически характеристики, за да работят нормално. Sony се надява така техните виртуални очила да бъдат разпознавани като по-поносимата опция.
 
Компанията се надява и да привлече много от геймърите със своето съдържание. Над 50 игри ще бъдат пуснати между старта на продажбите през октомври и края на 2016 г., сред които Assassin's Creed, Eve: Valkyrie, Until Dawn: Rush of Blood. Освен игрите, Sony ще осигури и традиционното виртуално съдържание, като 360-градусови видеа, виртуални стати за гледане на видеа и филми и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: PlayStation 4виртуални очила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Очилата са жестокиИмам ги от около 2 месеца и просто не искам да погледна друга игра освен vrЗаслужават си всяка стотинкаОгромно удоволствие и бъдещето на игрите като цяло
12
1
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
4)Сега гледам HTC VIVE защото е интересно как може да се движиш в играта без натискане на бутони.Пробвал съм в телефона и очилата да играя HTC Vive игра и става, ама реакцията на картината беше бавна, нямах контролери и не можеше да се играе.ХТЦ-то бих искал да си го купя но първото че е скъпо и второто че резолюцията реално е по-малка от тази на телефона ми и аз давам стотици левове а пък после да имам по-лоша картина не си заслужава, затова чакам нова версия с по-добра картина и тогава.
11
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
3)Готино е на компютъра но има няколко спънки, първата е че трябва да си с кабел иначе картината ще е лоша и ще ти спича (може да си сложиш лаптопа в раницата и така един вид си wireless)Второто е че за някой игри трябва да си мепнеш бутоните на контролера но за повечето wasd + мишката която става с безплатна програма, забравих името й.Трето, омръзва ти защото всеки път трябва да сетупваш техниката, да свързваш кабелите, контролери и тн, ама пък става като ти дойдат гости да ги омаеш хаха
10
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
2)Наистина със street view може да имаш вирутални пътешествия НО плюс блутут контролер към телефона с който може да вървиш напред из улиците без да си вириш пръста вътре в очилата, така минах 10 километра за половин час оглеждайки с очилата.Също така съм го свързвал към компютъра чрез Trinus VR от гугъл магазина, играл съм Counter Strike, Super Hot, Subnautica, Killing Floor, всякакви PC игри със xbox 360 wireless контролер към PC-то,.....-> 3)
9
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До ззз1)Аз имам Homido очилата, имат регулируеми лещи и приставки към лещите ако имаш проблеми с очите. Също така си взех LG G3 специално за виртуалните очила защото има една от най-високите резолюции, като го сравних със старият ми Alcatel POP C9 разликата е огромно, по-скоро пробвах очилата първо с алкател и изображението беше на много стар монитор с големи пиксели, като сложих ЛГ-то пикселите изчезнаха и се видя чиста картина.
8
0
 
0
 
! Отговори
ззз преди 8 години
За PS не знам , но за cardboard-a и другите варианти за мобилни телефони - използват сензорите за движение и въртейки си главата гледаш във всички посоки в гоолее мапс-а например. Изумително е! Или има филми заснети с няколко камери едновременно: примерно как алпинист изкачва скала и ти все едно си се качил на гърба му и може да се завъртиш в КОЯТО СИ ИСКАШ ПОСОКА и да гледаш каквото си искаш или пък същото на яхта, колело или парашутистили да гледаш класически 3д филм като Аватар или 3д игра
7
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
ако може някой да обясни как ще се използват тези очила. Слагаме ги и отиваме във виртуален свят или? Смисъл като се играят игри примерно, все едно аз ще съм героя ли...тоест аз да размахвам меча или пистолета или топка...
6
0
 
2
 
! Отговори
ззз преди 8 години
А и който говори за "качеството" да даде едни 15лв от продавалника или 2-3$ от ибей-я и да пробва с "картонената" приставка за телефоните и ако открие разлика (в минус разбира се) с тези за $600 аре да ми се обади!Всеки телефон за над 600-700лв е по-добър от PS VR! и след като така или иначе сме се исръсили за (безсмислено) скъп телефон, то поне да му намерим още едно изключително приятно приложение!Лично аз прескочих картонената приставка и си взех малко по-скъпите (~$15) и удобни пластмасови
5
0
 
1
 
! Отговори
ззз преди 8 години
Новите телефони масово имат ПОНЕ HD резолюция и са с доста добри видеокарти, а въпросните "неземни" Playstation очила, да не би да имат по-добро качество? Глупости!Ако един добър телефон (моят е 1440 x 2560 pixels 515ppi) се сложи в приставка за VR качеството със сигурност ще е по-добро от това на PS VR. Остава единствено проблема с интерфеиса към външното устройство (т.е. PS или PC) .За PC има варианти, а за PS ако няма, е въпрос на време да се появят.
4
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ключовата дума е КАЧЕСТВО, а не плюс или минус 100-200 долара. Цената е без значение за този сегмент от пазара. В началото такива устройства ще купуват главно маниаците, които (в белите страни) дават 50-100 долара за ЕДНА игра и ще се интересуват само от убедителността на VR, която ще предложат различните устройства.
3
2
 
2
 
! Отговори
ззз преди 8 години
За цена от $2 до към $20 може да се купи приставка с която всеки нелош смарт телефон става виртуални очила. Изживяването е наистина впечатляващо. Реакцията на хора които трудно се впечатляват беше силно показателна. Приложенията ползващи VR нарастват лавинообразно, но даже само гооле 3д стреет си заслужава. Има и няколко приложения за връзка на "очилата" с PC за игра на 3д игри, но аз още не съм ги изпробвал. Така или иначе за $10 вземаш качеството на $600,а почти всеки има добър мобилен телефон
2
1
 
7
 
! Отговори
jhgjhgj преди 8 години
Кой ги драска тези "статии", бре?! Мартин Иванов не е зле да посети гимназия. "Ако пък" и "ама пък" не може да се употребяват във всяко изречение, особено ако писанието претендира за публицистичен стил. ТРАГЕДИЯ СТЕ, ДНЕСБЕГЕ!
1
1
 
12
 
! Отговори
онзи преди 8 години
Ако има порно и чалга ще се купува и в БГ.