Огледалце на стената... мускулести ли са ми краката?

Специално огледало ще ни казва струва ли си блъскането във фитнеса
Обновена: 24 май 2023 15:23 | 15 апр 2016 10:52, Екип на Az-jenata.bg
6

Огледалце, огледаце от стената, коя е най-красива на Земята? Съвсем скоро може да имаме реалната възможност да си повтаряме тази фраза пред огледалото, ако искаме да поддържаме тялото си в добра форма. Горе-долу това е идеята зад проекта на Naked Labs - Naked 3D Fitness Tracker, който представлява огледало, сканиращо цялото ни тяло, за да ни каже дават ли резултат часовете, прекарани във фитнеса.

Системата е композирана от две части - самото огледало и везна. Огледалото трябва да е включено електрическа мрежа, за да се свърже с интернет и да зарежда везната. Стъпвайки на нея, тя започва да завърта леко собственика си, за да позволи 3D сканирането му от всяка страна. Мобилното приложение, което върви към системата, показва в реално време 3D снимки на тялото. Те се съхраняват във времето, което позволява на фитнес маниаците да следят развитието в телосложението си и да разберат дали развиват някоя част от тялото повече от друга.

Naked 3D Fitness Tracker използва сензорите на Intel - RealSense, които сканират тялото чрез инфрачервена светлина за около 20 секунди. Въпреки името си, везната не изисква хората да са  голи, но пък компанията препоръчва те да останат поне по бельо, за да има какво да се сканира. Освен снимките, везната събира информация за процента телесни мазнини, теглото, съотношенията между талията и ханша и структурата на тялото. Полученото изображение показва увеличената мускулна маса в синьо, а изгубените мазнини в червено.

Изпълнителният директор на Naked Labs, Фархад Фарабакшиън, е електроинженер и е изцяло отдаден на всякакви джаджи, които могат да помогнат за здравословното състояние на хората. "Очите ни вършат страхотна работа при фокусирането върху проблемни области, но ако не внимаваме, това може да ни доведе до дисморфия. Тя не дава мотивация и се превръща проблем. С нашата везна хората могат да виждат реалния прогрес и да избегнат това," казва той пред TechCrunch.

Дисморфията е психическо разстройство, при което трениращите хора не се чувстват задоволени от резултатите, които постигат при трениране. Това са хора, които тренират постоянно и се измъчват от идеята, че не са достатъчно мускулсти, слаби и дребни. Винаги смятат, че имат дефект, който трябва да се коригира и след корекцията на един, веднага си намират друг.

Огледалото и везната на Naked Labs могат вече да се поръчват и струват 499 долара, но за сега само в Щатите. Самите доставки няма да започнат преди март 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Господин Х. преди 8 години
Харесвам момичета/млади жени със супер нацепени крака и закръглено дупе. Гърдите например зависят от гените, и за разлика от мускулите не могат да се подобрят с тренировки.Всяка млада жена ако иска да бъде харесвана и секси да работи върху долната част на тялото. отгоре няма нужда от големи мускули, но стегнатите крака, дупе и корем винаги са супер секси.Момичетата да наблягат на кляканията (със тежест), коремните преси и бягането.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фики like it
2
0
 
6
 
! Отговори
Фитнес инструктор преди 8 години
Браво край на моите мъки и тия на Фики Стораро, че ме измъчи с тия крака.
1
0
 
16
 
! Отговори
Шано-подкрепям преди 8 години
Много ми е смешно иде човек на плажа и гледа батки ха ха ха горе добре долу на кокили - горе мъж , долу бръснати крака на 40- килограмова кифла