Google ви предизвиква да дадете ново име на Android

Идва ли време за Android Реване?
19 май 2016 11:22,
52
Google ви предизвиква да дадете ново име на Android
Снимка: Reuters, архив

Още преди време се появиха слухове, че Google може да се допита до своите потребители, за да събере предложения за име на най-новата си версия на операционната система Android. Вече може да се потвърдят официално, тъй като компанията събира предложения на android.com/n., съобщава VentureBeat.
 
На годишната си I/O конференция вчера Дейв Бърк, който е вицепрезидент по инженерната част за Android, потвърди тази новина, но добави и че Google все пак си запазва правото да избере име, ако не се спре на някое от предложенията на хората.
 
Идеята изглежда добра от гледна точка да ангажира хората с последната версия на Android, въпреки че едва ли ще остави маркетинговото решение на случайни потребители.
 
От Android 1.5 до днешна дата интернет търсачката избираше имена  на мобилната си операционна система от конкретна сфера - сладките храни, и то в азбучен ред. Тази традиция стартира преди 6 години и едва ли ще я променят. Ето и имената на всички версии до сега:
 
Android Cupcake (април, 2009 г.)
Android Donut (септември, 2009 г.)
Android Éclair (октомври 2009 г.)
Android Froyo (май, 2010 г.)
Android Gingerbread (декември, 2010г.)
Android Honeycomb (февруари, 2011 г.)
Android Ice Cream Sandwich (октомври, 2011 г.)
Android Jelly Bean (юли, 2012 г.)
Android KitKat(октомври, 2013г.)
Android Lollipop (ноември 2014г.)
Android Marshmallow (октомври, 2015 г.)
 
Всички потребители могат да пратят предложенията си на посочения линк. За сега най-интересните са Napoleon, Nachos, Nori, Noodles и Neapolitan Ice Cream. VentureBeat залагат на Android Nutella, но едва ли интернет компанията ще успее да се пребори да използва името на световноизвестният течен шоколад. Ние пък предлагаме Android Nectarine. Съвсем скоро ще разберем ще спечели ли народния глас или Google вече си е измислила име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
ahah преди 7 години
Баклава? мисля че е добре :)
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
androIDIOT
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андроид ШкимбеСЧесън!
43
2
 
0
 
! Отговори
dip BG преди 7 години
Android BomBok
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятай сиднито къв *** бил... С поне 3 акаунта. И колко анонимни влизания? Един бог знае. Иначе си спомням преди година как обясняваше как работи хттпс - а и се смях със сълзи. Горкия представа си няма от компютърна сигурност, акаунти крадял ;))Казаха ти да влезеш с акаунта на Варг или на някой по -исвестен ***. Не с твоите ;)Иначе какво става със 7 годишния часовник и 12 годишната тойота, още ли ги търкаш? Спомням си се беше снимал на един басейн с четката... Търкаш ли още?
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предлагам да се казваAndroid Тиквен пай от Банкяподнесен от мазен гербберастна стихосбирка ччетене на Винетуи кафе пауза филия с мас.За тийм-билдинг копане на картофии стартъп лидерствокак да пасем овцете и изнесем месото в Близкия Изток
40
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
спиров интересно мие 30 лева за няколко часа лие връзването да попитам и дали си го вързал въобще или някои друг сие оставил ръцете аз повече кракът ми няма да стъпи при вас
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидне, бате, много се напрегна :)Да не пукнеш някой кръвоносен съд ;)
38
0
 
12
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
я пак провери, само дето малко са тръкнали ама карай. За друото ти казах по долу, вярвай си в това според колкото ти е акъла. По същественото е дали човек спира там до където му стигат разбиранията или търси нови хоризонти. Това определя израстването, поведението и съзнанието ти до къде ще стигнеш или къде избираш да останеш. Има елементарен начин да провериш, звънкаш ми на видео на мобилния или скаипа и ще ти покажа ХарбърБридж от тук се вижда. Зависи от теб къде избираш да останеш или стигнеш
37
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 7 години
ми що не я кръстят ЛИНУКСА
36
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 7 години
Нещо не те трият сега, защо ли? Май наистина си от екипчето.
35
2
 
12
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
ако бях от "екипчето" на днесбг дали щаха да ме бaнват и трият толкова често? и директора да сменят ако искат пак ще пробия. а и те ме знаят отдавна но дигнаха ръце от мен, по едно време ми редактираха коментара който постнах че е някав от нсбоб, леща, фасул или квато е там служба са алармирали срещу мен и нещо ме заплашваха смешниците но накрая дигнаха ръце.
34
0
 
1
 
! Отговори
Blago преди 7 години
По темата:Sugar, Overweight, Diabetes
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филийка Мас
32
5
 
13
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
до 32,ами не си разбрал много, нямам акаунт защо ми е, когато пожелая мога да взема който пожелая, уменията са ми достатъчни. Но това не го разбираш, и нищо от останалото долу, защото си лимитиран от собствените ти представи които не можеш да надскочиш и затова не приемеш за реалност нищо от казаното от мен. Има много като теб, човек стига до там където мислене му свършва. С тези ограничения професионално няма как да надскочиш себе си, затова много хора остават там където са. Поздрави от Сидни
31
0
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
ОК, разбрахме, че имаш повече от един акаунт. Типично за форумен ***.Иначе интересно, щом си толкова зает да правиш първия си милион, как намираш време да кибичиш тук и да се джавкаш с хората?Отделно, нали преди време каза, че няма да влизаш повече в тоя сайт и да пишеш? Ама пусто его не търпи, нали така?
30
0
 
0
 
! Отговори
?елтак в Ав?тралия преди 7 години
За първи път да съм съгласен с братчеда.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Android Kachamak.
28
4
 
2
 
! Отговори
Бивх ползвател преди 7 години
Androshit характеризира точно с 1 дума този бъгъв и несигурен софт.
27
0
 
6
 
! Отговори
Blago преди 7 години
Сидни или там който си,говори с факти, нали знаеш, че никой няма да впечатлиш със 2 реда измишльотини.За сега виждам само едно глупаво мнение, в което се изказваш много неподготвен относно Андроид. Относно финансовата ти стабилност, мога само да си го преместя от единия крачол, в другия. Много респектираш с това, че си от Ав$тралия...

Спонсорирани публикации