Google залитна – инвестира в растителни... скариди

Компанията предприема поредната стъпка – биохраните
20 юли 2016 11:52,
4
Google залитна – инвестира в растителни... скариди
Снимка: Reuters, архив

Google отдавна се счита за една от най-иновативните компании в световен мащаб и определено не иска да изостава при навлизането на нови технологии или пък при инициативи, които могат да променят живота на хората.
 
В този ред на мисли, интернет търсачката смята да предприеме сериозна стъпка – преминаването към биохрани. Google обмисля да смени скаридите, които предлага на своите служители, със специален вид червени водорасли, които ще се произвеждат така, че да изглеждат и да имат вкус на скариди, но без недостатъците за околната среда, идващи с улова на скариди, съобщава Digital Trends.
 
Хранителният продукт е дело на базирания в Сан Франциско биотехнологичен стартъп New Wave Foods. Той е основан от експерти по морския живот, чиято цел да намалят прекомерния риболов, замърсяването на океаните и огромните морски косвени жертви, убеждавайки обществото, че същите храни могат да се разработват с използването на съставки на хранителна основа.
 
"Резултатите ни са толкова убедителни и устойчиви, че главният готвач на Google смята да замени скаридите с нашите продукти в момента, в който можем да осигурим производство в голям мащаб," казват от New Wave Foods, съобщавайки и за поредния си рунд финансиране.
 
Скаридите са най-популярната морска храна в Щатите, представлявайки повече от 25% от близо 2 млн. тона, изяждани от америкаците всяка година. Ключовото в случая е че на всеки половин килограм уловени скариди около 7 кг други морски животни, включително застрашените делфини, костенурски и акули, умират. Със своите растителни "скариди" New Wave Foods се надява да може да промени това, като идеята им е да се възприемат от огромни компании с влияние като Google.
 
Интернет гигантът не е единственият потенциален клиент, който се е впечатлил от New Wave. Пред Digital Trends изпълнителният директор на стартъпа, Доминик Барнс, споделя, че имат доста клиенти, които варират от местни ресторанти за суши до сладкарници. За тях основното постижение е че са успели да изкарат растителните си продукти от лабораторията и да ги вкарат в реални кухни, но до сега всичко е било на малки партиди - Google е прекалено голяма хапка и основният им фокус вече е да могат да произвеждат големи количества.
 
И да – на снимката горе са въпросните растителни скариди, които с нищо не се различават от морските такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
gost99 преди 7 години
Нора пусна ли бавния нет
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГУГЪЛ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРИМЕР КАК МНОГОТО ПАРИ НЕ МОГАТ ДА СЪЗДАДАТ НОВИ ИДЕИ.
2
0
 
6
 
! Отговори
Спим дълбоко преди 7 години
"И да на снимката горе са въпросните растителни скариди, които с нищо не се различават от морските такива."И да - на снимката горе не виждам никакви скариди ?!
1
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
Че има ли друг вид храни, освен БИО?