Вече над 70 случая с избухнали батерии на Note 7

Корейската компания ограничава временно батериите с 40%
14 сеп 2016 10:07, Бойчо Попов
13
Вече над 70 случая с избухнали батерии на Note 7
снимка: Ройтерс

Скандалът с фаблета Galaxy Note 7 едва ли можеше да е по-голям за Samsung. Почти всеки ден се появяват съобщения за избухнали апарати, които обезсърчават потребителите.

За да свие големината на проблема, засега само в Южна Корея Samsung ще предостави актуализация, която ще понижи капацитета на батерията с 40%. За плановете на компанията стана ясно от нейни рекламни карета в пресата в родината ѝ, с които тя също така поднася извинения на своите клиенти, предава The Verge.

"Това е мярка, която поставя безопасността на потребителите на първо място, но се извиняваме за причиненото неудобство", пише Samsung във вестниците.  

С това обаче капацитетът и времето, за което ще издържа с едно зареждане апаратът, се снижава почти наполовина. След ъпдейта телефонът няма да може да се зарежда до над 60%, така че проблемът с експлозията на енергийните клетки да бъде отстранен. 

От 19 септември започва и замяната на дефектните апарати в глобален план. Ден по-късно, на 20 септември, ще започне разпространението на този софтуерен ъпдейт. Защо корейският концерн не го стартира веднага, за да ограничи въздействието на проблема, не става ясно. Също така не е ясно дали концернът планира подобен ъпдейт и за други държави. Лимитирането на батериите обаче е предвидено само за онези модели, които са снабдени с потенциално опасна батерия. По-новите устройства няма да бъдат засегнати. 

Samsung е започнала преговори и с телекоми, които разпространяваха Note 7, също да изпратят софтуерното обновление до телефоните в мрежите си. Решението е временно и цели да намали риска за потребителите, които не се съобразяват с призивите на компанията и продължават да използват телефона.

По данни на компанията са продадени 2,5 млн. бройки от устройството, като има няколко „дузини" инциденти с експлодирали или самозапалили се батерии. При обявяването на глобалната акция за издърпване от пазара Samsung обяви, че са известни 35 случая на експлоадирала батерия. Сега компанията призна, че броят им е набъбнал до 70.

Междувременно южнокорейската компания активира специален сайт, на който собствениците на Galaxy Note 7 могат да проверят дали устройствата им са засегнати от дефектите.

За целта трябва да въведат своя IMEI номер, а него може да открият през Apps > Settings > About device > Status > IMEI information.

Още подобна информация може да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Striker преди 7 години
ИДИЛ вече са поръчали 100 000 бройки!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин, Обама, Меркел и Ердоган са виновни.
9
0
 
2
 
! Отговори
Apple Fan Boy преди 7 години
Самсунг създадоха нова ръчна граната !
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сещам се как в шоуто на Милен Цветков имаше едни "експерти" преди няколко месеца, които обясняваха с насмешка как било пълна глупост батерията да избухне и как било напълно невъзможно.И сега какво стана? Извод: внимавайте кой слушате и мислете с главите си. И проверявайте информацията от различни източници.
7
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 7 години
Ми аз си зех галакси s7 edge,100 пъти по-добре от тоя Ноут огромен
6
0
 
11
 
! Отговори
Note 4 Fabletkov преди 7 години
Подражанието,не е добър съветник.Когато Самсунг капсулира устройствата си-това вече не е Самсунг,а нахапана ябълка от двете страни.Така клиента веднъж за винаги определя паметта колко ще бъде.И всеки Gb е "златен.С батерията ако стане нещо-сервиз.Не можеш да и увеличиш капацитета.Правенето на мощен апарат водоустойчив,го лишава от охлаждане.При 2Gb максимален размер на файловете при Андроид-закачваш 3.1 USB,та балъците да купуват нови аксесоари.Съвет:1/2 батерия+вентилаторче(водно охлаждане)!
5
0
 
7
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Сегашната бомба е 100 Сансунга включени в контакта.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Xiaomi понеже крадат от Самсунга и вече има избухнал Xiaomi Mi 4c :)
3
7
 
8
 
! Отговори
да преди 7 години
iPhon-я и е айФон!
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
-Как е новия ти телефон?-Бомба е!
1
8
 
7
 
! Отговори
бля бля преди 7 години
"фаблета Galaxy Note 7"фапаци ;д