Verizon даде заден за Yahoo - иска $1 млрд. отстъпка

4,8 млрд. долара вече им се стрували много след скандалите
Обновена: 7 окт 2016 09:16 | 7 окт 2016 09:14,
2
Verizon даде заден за Yahoo - иска $1 млрд. отстъпка
Изпълнителният директор на Yahoo - Мариса Майер. Източник: Reuters

Verizon очевидно още не е приключила със сделката по закупуването на някогашната велика онлайн компания Yahoo за 4,8 млрд. долара. Телекомуникационният гигант вече не е съгласен на тази цена и иска тя да бъде намалена с 1 млрд. долара.

Според New York Post, шефът на онлайн компанията AON - Тим Армстронг, който я управлява, след като Verizon я придоби, е дал заден ход по сделката с Yahoo. Източниците на изданието твърдят, че той е доста разочарован от липсата на одобрение на сделката и се чуди дали да се откажат или поне да намалят цената.

В момента Yahoo е намесена в два скандала, като единият е свързан с хакери, които успяха да се доберат до данните на над 500 млн. акаунта. Членове на Конгреса на САЩ призовават Комисията по ценните книжа и фондовите борси да разследва сделката с Verizon точно заради тази случка.

Другият скандал е свързан с подозрение за договорка между Yahoo и разузнавателните агенции на САЩ да дава достъп до имейлите на своите потребители, особено след разкритията на Едуард Сноудън преди години. Темата с тайните договрки между големите технологични компании и правителството в САЩ е изключително деликатна след публичното им обявяване от него.

Още по темата
25 юли 2016 22:17
5

Телекомуникационната компания обяви, че ще купи Yahoo юли месец тази година, приключвайки със спекулациите за потенциални купувачи. Тогава от Yahoo признаха, че това било част от отдавна планиран "стратегически план", който изпълнителният директор Мариса Майер е предприела като последен опит да спре потъването на компанията.

Източниците на New York Post твърдят, че от Yahoo определено не са съгласни на такава голяма отстъпка, особено след като сделката вече е договорена при конкретни условия и че няма законов начин, по който те да се променят.

Имайки предвид проблемите на Yahoo, които излязоха наяве след направената сделка, най-вероятно не е толкова странно Verizon да почва да се замисля дали си струва да плаща такава цена и се пробва да извлече полза. За сега и двете компании отказват коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става, като наемат човек, който цял живот е бил наеман и повишаван само защото има вaгинa и е руса. Отвъд океана му викат Gender diversity. С други думи казано жените имат квота и ако тази квота не е попълвана започват обвинения - расисти, сексисти, нацисти, ксенофоби и други такива думички.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясна работата, че ги мачкат за да им свалят цената.

Спонсорирани публикации