50% от американците - жертви на тормоз в нета

Лесбийките, хомосексуалистите, бисексуалните са най-честите мишени
22 ное 2016 22:06, Анисия Иванова
10
50% от американците - жертви на тормоз в нета
Снимка: архив Reuters

Близо 50 на сто от американците уверяват, че са били жертви на тормоз в интернет, като се започне от псувни и се стигне до заплахи за физическо насилие, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

Жените, хората под 30-годишна възраст и представителите на общността на лесбийките, хомосексуалистите, бисексуалните и транссексуалните са най-честите мишени за подобно поведение и са най-склонни да се самоцензурират в уебмрежата.

47 на сто от анкетираните заявили, че са били жертви на най-малко една форма на тормоз в интернет. 36 на сто твърдят, че са били жертви на директен тормоз - псувни и заплахи, докато един на всеки трима интервюирани станал жертва на накърняване на личния му живот, от кражба на данни и снимки до проследяване на дейността му в интернет.
72 на сто са били свидетели на подобни действия. 

"Получените резултати разкриват, че наличието на тормоз и заплахи в интернет може да има своите последствия върху съдържанието на обмена в уебмрежата", заяви изследователката Аманда Ленарт, пише БТА.

Повечето хора, станали жертви на тормоз в интернет, се опитват да се защитят. 43 на сто променили имейл адреса си, телефонния си номер или създали профил под ново име в социалните мрежи.

Една трета потърсили помощ в обкръжението си, докато 25 на сто сигнализирали за нежелано съдържание или се оттеглили от социалните мрежи.

Изследването е поръчано от Центъра за иновативни обществени здравни изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Започнаха да подготвят хората за новата цензура , която в бъдеще ще въведат по интернет , щото там загубиха битката за американски президент тези които управляват света ( да ги наречем "клуб Х") . Както И се очакваше , няма да пропуснат и тази свободна нишка да не бъде под тяхно въздейсвие . Тотален контрол на всичко което може да манипулира "стадо " да върви в нужната посока определена от "клуб Х" и мислейки се ,че са свободни оФци !
6
0
 
4
 
! Отговори
THE JOKER преди 7 години
Еми всеки според диагноза си.......
5
0
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
50% от американците са пeдepacu??? :-O
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правят се на мъченици а имайте предвид,че щом са обратни обожават *** номера и постановки.Ето например правят си манифестации паради и общества "Ние сме гейове,обратни,лесбийки тук таме травeрси" И хората си викат.Аха тия са обратни. И ония надават вой Ама те ни викат гейове и обратни-дискриминират ни.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво ме занимавате с тези дефектните!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея нямат ли си Кр. Кънев, да се обаждат на БХК.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно населението на Сащ са 50% обратни и неннормални и 50% латиноси и черни. Които са обикновенно хетеро.

Спонсорирани публикации