Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?

Гугълският смартфон се оказва по-красив и по-бърз
6 дек 2016 17:45,
49
Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Google Pixel XL може би е един от най-обсъжданите телефони в последно време. Дали заради това, че в момента Apple и Microsoft бяха поставени в изкуствено съревнование коя компания е по-иновативна (нищо, че Apple прибира 91% от общата печалба на смартфон индустрията) или пък просто, защото Google отдавна се опитва да пусне смартфон на пазара, който да е фактор.

Технологичният редактор Антонио Вилас-Боас от Business Insider решава да ползва устройството за седмица и да направи сравнение с iPhone 6S Plus, тъй като го ползва през последните 9 месеца. Естествено, описаното си е субективно, но пък е една гледна точка, която представяме. Ето и някои от основните плюсове, които той посочва.

Pixel е по-лек

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Неговият 6s Plus тежи 192 грама и не го е забелязвал кой знае колко, но разликата се е усетила с вземането на Pixel XL в ръце, който тежи 168 грама. 7S Plus тежи 188 грама, така че дори и при последният модел iPhone Pixel XL е по-лек. Pixel и е една идея по-тънък, макар да не се забелязва особено.

Дисплеят на Pixel е изключителен

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

По-горе е показано как се вижда конкретна снимка на двете устройства при режим на максимална яркост (а самата снимка на двете устройства пак е с Pixel). LCD екранът на iPhone е добър, но цветовете не са толкова наситени и контрастът не е толкова силен, какъвто е на AMOLED дисплея на Pixel. IPhone 7 Plus е с резолюция от 1080 пиксела, но Pixel го засенчва със своите 1440 пиксела.

По-важното в случая е че AMOLED дисплеят показва всичко по-добре от LCD - снимките, видеата и приложенията са с по-наситени цветове и придават една по-модерна визия на телефона като цяло.

По-бързо зареждане

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?
Източник: SuperSaf TV/YouTube

На снимката се вижда експериментът на технологичния YouTube канал SuperSaf TV. Тестът е между времето за зареждане на Pixel XL, iPhone 7 Plus и Galaxy S7 Edge с фабричните зарядни. За два часа смартфонът на Google е напълно зареден, докато 7S Plus е на 72%. Но в случая победителят се оказва Galaxy S7 Edge, чието пълно зареждане е отнело 1 час и 29 минути. 

Изборът Pixel XL да работи по-бързо

Смартфонът на Google има интересна опция чрез своята операционна система - може да се избере премахването на анимациите, които се появяват при отваряне на приложения или слайдването между различните прозорци. Това значително подобрява бързината на Android и го няма в iOS (има опция Reduce Motion, но не е същата - намалява, но не премахва анимациите).

И като последна и може би основна причина Боас посочва много по-лесното боравене с нотификациите. При iOS се налага отварянето на самата нотификация, за да се затвори или да се навигира в самото приложение, ако тя идва от такова, докато при Android боравенето е много по-лесно и при заключен екран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: iPhoneсмартфонGoogle Pixel
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
6
 
! Отговори
От Lumia преди 7 години
Начетох се и се наслушах няколко месеца само за Андроид и Иос....то няма такъв цирк. Ползвам мощен телефон с Уйндоус 10 ...перфектен е за работа подчертавам за работа не за игри социялки и тем подобни...слага в джоба си всеки един андроид и иос ...да не говорим съотношение цена качество производителност !!! Ползвам в домашни условия таблет с андроид също доста мощен....добър е ...но каквото и да си говорим ....забива !!!
18
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става въпрос за марката телефон. Въпросът е в операционната система. Гугълската андроид с отворен код е прекалено несигурна и бъгава както и апликациите
17
5
 
3
 
! Отговори
разбирач преди 7 години
До МуахахахаЯсно си личи че "въобще не се впрягаш", дано да можеш да заспиш днес, че май тая тема с телефоните ти бърка в здравенцето!
16
4
 
5
 
! Отговори
42 преди 7 години
MICROSOFT 950... И ЗАБРАВЯШ, ЧЕ ИМАШ ЛИГАВ И НЕДЪГАВ ТЕЛЕФОН. ПЕРФЕКТЕН БАЛАНС МЕЖДУ ПРОГРАМНИ ВЪЗМОЖНОСТИ, ЗДРАВИНА И ПРЕКРАСНА БАТЕРИЯ
15
24
 
26
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Когато някой напише грамотно ядро и като цяло читава ОС за смартфон различен от iPhone, тогава този смартфон(който и да е той), може да бъде по-добро устройство от iPhone. Но докато изплзват лагавия Android, това няма как да се случи просто. Никакви CPU с по 8 ядра, а скоро и с 88, няма да успеят да компенсират фундаменталните проблеми в ядрото на нескопосаната Linux дистрибуция наречена Android!
14
3
 
25
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Познавам хора които си ползват айфон 4 , модел от преди доста време , и си им работи доволно добре , като цяло проблемът на телефоните е ,че няма нужда да се сменят нито на 2 нито на 4 години , и единствено постоянните реклами ни карат на това. В България с това преподписване на договори е идеалният начин да ти се обадят да преподпишеш и срещу +30лв на месец да ти прибавят един телефон дето не ти е належащ.
13
10
 
18
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
До МуахахахаСкъп телефон неможе да компенсира малката п'шка ! Чиста проба снобария, комплексарщина, еснафщина е изтъкването: Моя тел. е велик, а вие нищо не разбирате ! Дерзай !
12
7
 
7
 
! Отговори
Муахахаха преди 7 години
До РазбирачВъобще не се впрягам и въобще не ми пука. Просто обяснявам за Разбирачите като теб, кое е истина и кое не. Жалки сте вие, защото така и не се научихте да боравите с факти. Само с фенщина не става, ама няма как да го разберете с ограничените си мозъци.
11
6
 
9
 
! Отговори
Разбирач преди 7 години
До МуахахахаМай живота ти е доста жалък за да се впрягаш толкова и да мислиш че някой освен теб плаче за това.
10
15
 
11
 
! Отговори
Муахахаха преди 7 години
До НякойТи като си избираш телефон на този принцип ли се спираш, колко е здрав при падане, а не как работи. ооох горкото.... Колко съм чалнат аз не знам, ама едва ли е повече от слепите андроидски овце, които все се сравняват с айфон и все се надяват да са по-добри. Не знам защо е така. комплекси може би ? И аз поне използвам факти, а не някакви недомислени аргументи....
9
9
 
24
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Абе,вижте тест с изпускане и удари където Пикс е в пъти по здрав и работещ със здрав екран за разл.от айфона.виж и др.тестове където айфона е чуплив и недъгав.по принцип можеш и с телефон за 1000 евро може и с телефон за 100 евро ...всичко е суета.а долният мухахаха е доста чалнат явно само телефончета в глават му щъкат
8
29
 
14
 
! Отговори
Муахахаха преди 7 години
Цъкайте минусчета и плачете сами в тъмното, андроидски палячовци..... Истината боли, но вие вече трябва да сте свикнали с болката.....
7
5
 
7
 
! Отговори
Муахахаха преди 7 години
The interesting thing here is that Apples older hardware, such as the 2015 iPhone 6s and 2016 iPhone SE, also defeats the Pixel smartphones in single-core performance, indicating that Apples hardware in general has a more capable raw processing capability than Googles newly announced flagships.
6
5
 
8
 
! Отговори
Муахахаха преди 7 години
With that in mind, the Pixel and Pixel XL smartphones, when ran through Geekbench 4, returned a single-core score of around 1550, and a multi-core return of around 4000. By comparison, Apples iPhone 7 showed a multi-core score of around 5500, and a single-core score of around 3500, which is significantly higher than what Googles new hardware is capable of achieving.
5
23
 
17
 
! Отговори
Муахахаха преди 7 години
Значи Гугълското недоразомение е по-добро, защото е по-лек, зарежда ( съответно скапва ) батерията по-бързо и защото някой натиска по екрана разни иконки и смята това за тест. Само дето на истинските бенчмаркове Айфона изяжда с парцалите Пиксела, ама няма значение..... Да не говорим че и като параметри е по-скромен от Пиксел-а и пак е по-добър. Смешна "статия" и евтин опит за реклама на гърба на Айфон.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ония де си гледат интереса по роднински а и завистливи ей рода ако знаете какво губите т.е част от вас просто не знам е живота сие ваш може да гледате за сладки приказки но за работа сте твърде далеч от истината лични поздрави и весела коледа на тая част която не ме обича днеска е никулден отивам да се почерпя както си муе реда ими дреме а и незабравяите мога да гледам всякак и с лошо булсаткомско качество приличащо на хд в ловеч
3
12
 
24
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Мда и след седмия месец отново започват регулярно да ти накъсват разговорите. След поредния ъпдейт омазването на телефона е почти гарантирано, а ако имаш инсталирани доволно количество приложения, си е направо гарантирано. Не е много сложно да сатурираш цвят в снимка и после да обясняваш колко добър е дисплея и камерата, но това няма да го знаят 99% от потребителите и лесно се впечатляват от разтягане на търговски локуми. И така...
2
5
 
9
 
! Отговори
моторолата преди 7 години
А после обвиняват Лада че гепила Фиата. Я ги вижте тия телефончета, един АЙТ Бог ги е творил явно.
1
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е по-добри от Ифона

Спонсорирани публикации