Белият дом със санкции срещу хакерските атаки на Русия

Администрацията на Обама търси начин как да спре Тръмп да ги отмени
28 дек 2016 10:37,
70
Белият дом със санкции срещу хакерските атаки на Русия
Източник: Reuters

Белият дом се готви да накаже Русия за предполагаемата намеса в изборите, които минаха в САЩ, съобщава The Washington Post.

Цитирайки неназовани американски официални лица, изданието посочва, че няколко наказателни мерки са обсъждани, сред които са "икономически санкции и дипломатическо порицание", както и тайни кибер операции.

Администрацията на все още действащия президент Обама очевидно се опитва да намери начин, по който тези мерки да бъдат наложени, тъй като властта, която той има – да отговаря на кибератаки от чужди страни "не покрива действия, които оказват влияние върху електоралната система".

Русия и нейният президент Владимир Путин не спират да бъдат обсъждана тема в следизборните обвинения от страна на Демократическата партия, която твърди, че руските кибератаки са помогнали на новоизбрания президент Доналд Тръмп да спечели битката за Белия дом.

Неправителствени организации, които подкрепят демократите и техния кандидат за президент - Хилари Клинтън, както и някои от екипа, ръководещ нейната кампания, твърдят, че многократно са били атакувани от хакери до края на самите избори. Последните месеци в публичното пространство се появиха документи и мейли, които се оказаха доста неудобни за Клинтън и всички от екипа й твърдят, че хакерската атака е дошла от Русия, която не крие симпатиите си към Тръмп.

Официалните власти, отговарящи за вътрешната сигурност и националното разузнаване през октомври обвиниха Русия за изтичането на въпросната информация. По-рано този месец ФБР се съгласи и с анализа на ЦРУ, че руски хакери наистина са били намесени.

Към момента пълното разследване се провежда от Националното разузнаване, като Обама го е насочил да търси информация назад до 2008 г., когато бяха неговите президентски избори.

Източниците на Washington Post твърдят, че санкциите ще бъдат наложени по такъв начин, по който да се затрудни администрацията на Тръмп да ги отмени или смекчи.

Русия отрече всички твърдения и на свой ред обвини Демократите в САЩ, че просто не умеят да губят. Тръмп пък ги нарече партизани.

Сенатор Линдзи Греъм от Южна Калифорния, един от републиканските кандидати, също потвърди хакерските атаки и смята, че Русия трябва да понесе "жестоки санкции" заради това, което показва разделение и в самия лагер на Тръмп.

Как ще реагира той, когато стъпи в длъжност, имайки предвид, че по-скоро симпатизира на Русия, тепърва предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
33
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Той и на наш Бойко все Станишев му бе виновен !Сега на Обама и Хилари пък Путин им е виновен!Злобни и злостни същества се крият в американската администрация!Дано не успеят с пъклените си планове за нова вражда между САЩ и РУсия!
16
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОЙ СИ ВЪОБРАЗЯВА ЧЕ ТРЪМП ЩЕ ГИ ОТМЕНИ?
15
1
 
32
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Администрацията на престъпника Обама направи много мръсотии преди да си отиде,например разреши доставката за терористите в Сирия на ПЗРК с който се свалян ниско летящи самолети,до последно пият кръвта тези пидорси....
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Тиквата така реагира, като извадиха записи с Ало Танов... Незаконни били... Всичко се забрави, що народ измря за да се получи... Нищо чудно и от демократите да го погнат някакви инфаркти.... Ако не успеят да се отърват от Тръмп.
13
2
 
35
 
! Отговори
99 преди 7 години
Мартинчо, недей да поместваш заблуждаващи читателите, манипулиращи снимки, чичовото!Делириумът на сенатор Линдзи Греъм за "жестоки санкции" към Русия и отмъстителните напъни на "куцата патица" Обонго, никого вече не вълнуват.Вчера Хенри Кисинджър призна православните държави от Източна Европа за доказана зона на влияние на Русия и посъветва Тръмп да сложи край на санкциите и да признае Крим. Това ни убеди, че вчерашното изказване на нашия иди0тски прецидент е огромен Геополитически Гаф.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 25Смешник, стига си я писал тази глупост под път и над път!
11
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ченгето е с много кръв по ръцете така, че и Тръмп няма да може да го спаси от Трибунала в Хага, колкото и да му се мазни.
10
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
моята внучка която живее в чикаго и е на 9 години разбива паролите на сьученицитеси за което вече е информирана маика и сега аз се обрьщам по скаипа кьм нея сна баба хакерката какви руснаци какви 5 лева
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма начин да се проследи хакер ,това е най лесното нещо в мрежата да си неоткриваем стига да искаш ,то това да не е да си пиша аз от къщи и *** на днесбг да ви види IPадреса да цъкне и да ви блокира коментара
8
23
 
6
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Размириса се на сяра. Демоните от ИНЗ се включиха. Както и да е. След шест месеца на Путин ще му са виновни четирите годишни времена и Тръмп...
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това стана като турска сапунка.
6
20
 
7
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Осем години Путин си гледаше кефа при администрацията на Обама.По-мекушав президент в Америка не е имало.Статията цели по-скоро да окепази Тръмп и да изкара че не е спечелил изборите честно.Путин с право се опасява че няма да може да си разиграва коня както последните осем години.
5
4
 
29
 
! Отговори
Димо преди 7 години
САЩ "доказаха", че Ирак имат оръжия за масово унищожение, че няма да докажат хакерска атака. И явно проблема не е, че Хилъри се е осрала, а че документите са станали публични. Цялата тази шайка Обама-Хилъри е най-добре да изчезнат за винаги.
4
8
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Американска олигофрения,освен да бълват безпочвени пропаганди и обвинения към Русия друго не могат,пълен и тотален морален банкрут претърпя ФАЩ те са новата нацистка Германия!
3
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия стои зад повечето злини в световен мащаб. Манипулацията на изборите в САЩ е една от тези злини.
2
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В най-голямата и справедлива световна демокрация църкат като мишки.Предполагам даже, че и ако астероид се насочи към Земята, дори и тогава американците пак Русия ще им бъде виновна и конкретно Владимир Путин.
1
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нестига, че медиите ни лъжат за щяло и нещяло, ама тука вече, по-големи глупости не са измисляни.шансът да се докаже, че РУсия седи зад каквито и да било хакерски атаки е равен на този, че и БГ седи зад тях. Пълни глупости.Сега да прочетем и другите медиини глупости!

Спонсорирани публикации