LG представя левитиращ спийкър – лети, свири и каца

Издържа до 10 часа, водоустойчив е – до 30 мин. на дълбочина метър
28 дек 2016 11:52,
20
LG представя левитиращ спийкър – лети, свири и каца
Източник: LG Home Entertainment Company

Левитиращи аудио колонки не са най-иновативното нещо на света, но определено изглеждат доста добре. И тъй като едва ли левитацията би била добра опция при слушалки, LG избира да пробва с дебютния си продукт PJ9 Portable Speaker, съобщава Digital Trends.

"Последното ни допълнение към нарастващата серия от премиум безжични аудио устройства не само хваща окото, но и предава съобщение, с което LG показва, че приема като предизвикателство да представи нещо ново", казва Брайън Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company.

"Абсолютно сме отдадени на проучването на нови концепции и иновативни дизайни за аудиопродуктите, които потребителите по света търсят, и PJ9 е последният пример за това", настоява той.

Звукът, който PJ9 вади, наподобява 360-градусов, с разликата, че просто виси във въздуха. LG нарича станцията, над която устройството левитира, Levitation Station. Тя съдъръжа електромагнити, които държат спийкъра във въздуха. Самата станция съдържа и суббуфер, който би трябвало да засили баса, имайки предвид малкия размер на самия спийкър.

Компанията съобщава и че устройството е със стандарт IPX7, което ще рече, че PJ9 не само ще оцелее след силен удар, ако падне, но е и водоустойчиво (до 30 мин. на дълбочина 1 метър).

Батерията на спийкъра издържа до 10 часа постоянно ползване, а когато тя започне да се изтощава, PJ9 автоматично "каца", за да индикира, че има нужда от зареждане.

Засега няма никаква информация по отношение на цената или пък това кога се планират доставки.

LG ще дебютира със спийкъра си на технологичното изложение Consumer Electronics Show, което ще се проведе в Лас Вегас между 5 и 8 януари 2017 г..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: LGPJ9левитиращ спийкър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тоя де краде виваком абре за толкова години нет технологията напредна убеждавам се чее един и същ при мен бих казал не можа ли да си намееиш свестен нет
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 10лв ше си взема един левитиращ спиикър марка "блак мейнгъл" модел "филиповци". Ше ми свири с акордеона и ше ми пее а като ми писне ше му тегля един шут да полети и да кацне после. Кви 200 долара бе, е го за 10лв и то натурален продукт, биоразградим...
15
0
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Ако се и зареждаше като кацне, щеше да е чуден.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На български може ли?
13
0
 
5
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Преди 2 години изкараха същия говорител( не беше на известен производител) , носещ се в безтегловност , само че сферичен на цена 250? , из ония дни го видях преоценен на 129..
12
7
 
16
 
! Отговори
Кинти преди 7 години
Някъде из нета четох, че това "чудо" на техниката щяло да струва 200$...Е ако това е верно, за тия пари ще си взема такава уредба, че комшиите ще започнат да левитират :D Тия от лг, хептен са изтрещели....
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо финките как е на булгериан? Спийквайте си както кенвате и не се уорите.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната новина нуждаеща се от превод на български.
9
4
 
8
 
! Отговори
До 9 zeus преди 7 години
Какво означава левитация?В случая има "левитиращ спийкър". Това какво точно означава?
8
3
 
7
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До ПаисийЗа спийкър съм съгласен, левитация с какво би я заменил?
7
3
 
14
 
! Отговори
Паисий преди 7 години
На български няма такива думи - спийкър и левитиращ. Понаучете малко български!Все по-беден става речника на някои в България и може би знаят само около 4-5% от думите в Българския език, а използват под 1% от Българските думи.
6
3
 
8
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Предполагам колонката не само левитира, но се и върти, има такава технология за подобряване на звученето. Така и така са сложили електромагнити, можеше и да се зарежда безжично, а не да каца за това ;)
5
1
 
22
 
! Отговори
левитиращ спийкър!!! преди 7 години
Как го беше написал великия българин Паисий Хилендарски ...О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?
4
1
 
2
 
! Отговори
Тъпчо преди 7 години
се прави на "заинтересована" жена...ДГД-ухаш!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам да има на български такава дума - левитира? Да бяха превели новината на български.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как точно левитацията на колонката подобрява качеството на звука ? Това е капитализъм в действие. Да вземеш нещо полезно, да го нправиш безполезно и после го продаваш като иновация ! Предполагам скоро можем да очакваме и левитиращ телевизор за по-добро възприемане на картината, нали ?
1
3
 
9
 
! Отговори
Заинтересована преди 7 години
А вибрира ли ?

Спонсорирани публикации