"Язаки" инвестира 45 млн. в завод у нас

В България ще се произвеждат ел. инсталации за вграждане
Обновена: 25 яну 2017 20:10 | 25 яну 2017 20:10, Веселина Йорданова
44
"Язаки" инвестира 45 млн. в завод у нас
Снимка: архив, Ройтерс

Министерският съвет в оставка одобри проект на меморандум за разбирателство с инвеститора "Язаки България" ЕООД относно изпълнение на инвестиционен проект – завод за производство на кабелно оборудване Хасково/Димитровград.

Проектът предвижда изграждане на завод за производство на електрически инсталации за вграждане в автомобили "Мерцедес", клас А и клас Б, на "Даймлер", съобщиха от правителствената пресслужба.

Той ще бъде разположен край с. Крепост, община Димитровград. Очаква се производството да започне през април 2017 г.

Инвеститорът е заявил инвестиция в размер на 45 500 000 лв., която ще бъде реализирана на няколко етапа в периода до 2019 г. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, ще бъдат 3150.

За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от административни и финансови насърчителни мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
5
 
! Отговори
ПЛ преди 7 години
Ако инвеститорите заобикаляха Стара Загора, разбирачо-провокатор, нямаше СТАРА ЗАГОРА ДА Е НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО В БЪЛГАРИЯ ПО ИНВЕСТИЦИИ СЛЕД СОФИЯ, ВАРНА И ПЛОВДИВ!!!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към 24. На 460 брута, колко получават хората нето. Около 350 за цял месец работа.
29
0
 
2
 
! Отговори
Мерси преди 7 години
От Хаскюуууу
28
2
 
4
 
! Отговори
Въпросче преди 7 години
И от къде толкова квалифицирани хора за завода в този регион?
27
5
 
7
 
! Отговори
до №15 преди 7 години
Абсолютно съм съгласенс вас за пазара на труда в Стара Загора!!! Заради 3000 човека, работещи в "Мариците" и заради военнослужещите в Стара Загора и Казанлък, които ги осигуряват на 100%, се получава този ИЗКРИВЕН показател за високо заплащане в Стара Загора!!! А като е толкова високо, защото младите хора и квалифицираните кадри бягат от града? Защо от години няма инвестиции в града... то само с МОЛ-ове не става.
26
6
 
6
 
! Отговори
Хех преди 7 години
На *** наречен "мерцедес" само това му беше кусура - ел инсталация от с. Крепост. Преди години си бяха истински автомобили. Но остана само едно голо име. От личен опит - По ниско качество може да им съперничат само алфа и фиат вече. Включително и средния и високия клас. Единственият плюс който им остана от време оно това е прекрасната шумоизолация в купето. Наистина - затваряш вратата и имаш чуство че външният свят "изчезва". Все едно внезапно си оглушал.
25
6
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
едно време работихме за ***, сега за язаки и тн.
24
0
 
45
 
! Отговори
somebody преди 7 години
В Ямбол и Сливен търсят инженер с английски.Отивам на интервю - 700 лв без удръжки...Е няма как да стане...След 2 месеца гледам пак търсят...Едва ли ще намерят с тази умряла заплата, а милиони приходи!
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега селяните от с.Крепост ще се обзаведат безплатно с инсталации за вграждане, и понеже няма да знаят какво да ги правят ще ги складират по тавани, мазета и сайванти и ще ги предлагат на всеки гостенин като подарък в знак на добра воля
22
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много странни коментари чета...И искам да споделя, че фирмата е японска и е избрала България за да инвестира, което ме радва!!! Тези, които плюят по това са ми ясни, но за съжаление паричките които припечелват бързат да изхарчат на разходки в западна Европа, което не им пречи и нея да оплюват. Нека има повече инвеститори - като видят, че никой не работи за минимална заплата ще я вдигнат! Важно е средата да е стабилна, което малко ме притеснява дали ще продължи и за напред.
21
6
 
19
 
! Отговори
ime преди 7 години
Завода е, нито в с. Крепост , нито в Хасково , нито Димитровград. Намира се на место между два 50 хилядни града , които са на 12 км. един от друг. Минималната заплата в България вече е 460 лв. Така че, не разбирам защо коментират хора , който видимо си нямат понятие.
20
18
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Защо в едно село като Крепост се изгражда такъв завод,а в градовете-не?След като унищожиха заводите и фабриките от времето на Ф.Д. нищо не се строи.Разрушихме си икономиката,за да позволяваме на чужденците да строят заводи ,които са вредни за околната среда-спр.завод Монтюпе гр.Русе.Да се възстановят разрушените заводи,и да има работа за всички!Чужденците не идват за наше добро,разберете го.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен до анонимен преди 7 години
Турците винаги са го карали на прясно мляко и зарзавад само и само да не останат без работа. Дори и заплатата да е 150лв турчина пак ще иде да ги вземе!
18
2
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Явно в с. Крепост има достатъчно подготвени специалисти за работа в този високотехнологичен завод .
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви за заплатите в завода на Либхер край Пловдив ?
16
4
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ама то това е една мнооого високо технологична работа на едни големи тараби са разчертани различни по цвЕт линии и на определени точки са наковани пирони и съответните работещи "спецове" опъват едни жици от пирон-А до пирон-Б и те ти инсталация. С други думи "високо" платена работа за шведи.
15
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са псевдо-инвеститори , които търсят евтина работна ръка , не се подвеждайте , те не са дошли за да оправят социалният статус на българина , а за едно единствено нещо , отва е Печалбата , ако не знаете, любопитно ми е какви са заплатите в завода на Great Wall ? ако някой знае да каже ?
14
7
 
23
 
! Отговори
- преди 7 години
А кога ще приключи 20 годишното бедствено положение на пазара на труда в Стара Загора?"търсенето" е само на: сервитьорки, продавачи, шофьори..... докога?Хиляди читави специалисти се спасяват къде ли не в БГ и по света, а инвеститорите заобикалят ли заобикалят Стара Загора.
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като в Гърция за берач на портокали се дава 500-60 евра , то Ядзаки трябва да дадат 1000 лв за нискоквалифицирани работници , а за инжинерите 1500-2000 лв , иначе ще реват , че някой ги е подвел в инвестицията
12
2
 
20
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Турския Муамар да му мисли. Корпорациите местят заводите и инвестициите. Това го предполагах още миналата година, сега започва да става наистина.При диктатурите е така. да му мисли и руския Муамар :)

Спонсорирани публикации