Microsoft успешно развива бизнеса си с облачни услуги

Приходите на компанията са нараснали до $7,43 млрд.
21 юли 2017 11:52, Екип на Bloomberg
12
Microsoft успешно развива бизнеса си с облачни услуги
Снимка: Reuters

Microsoft отчете по-висока печалба за четвъртото си фискално тримесечие, благодарение на бързо развиващия се бизнес с облачни услуги. Всичко това носи оптимизъм, че компанията отново се насочва към големи успехи. Това коментира Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Резултатите са най-ясният знак, че стратегията, създадена от главния изпълнителен директор Сатя Надела, когато той пое поста през 2014, се отплаща. Той насочи компанията от умиращия бизнес със софтуер за персонални компютри към предоставянето на облачни услуги и софтуер с абонамент“, информира Кирилова.

По думите ѝ най-забележителното е, че приходите от звеното за облачни услуги, което включва основната платформа Azure и сървърни продукти, са нараснали с 11 на сто до 7,43 млрд. долара през фискалното четвърто тримесечие, завършило на 30 юни.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпочитам " слънчеви услуги".
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце на 40 градуса компа бил спирал а бе баце това да нее патуке на 40 градуса да си дават уроци вече как се вари ракия хихи
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитват да убият и скайп.Може и да успеят. Бива ги в това.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да сменят индиеца и шъ съ опраят. Облачната услуга е неуместна, но я натрапват грубо.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми бързата и градусомера решили да навлезнат с компи.технологиите и решили да тровят нервите на хората с бързите си умствени реаиции едното било компа да стоял на 20 градуса верно си глупав мама *** и тоя които ти дава тия акъли нее вред отвори чичко гоогле место да гониш любовницата по гръцко и ***.почини малко пии едно кафе и тоя комп го чети повече или питаи оная твоята де ги преинсталира дамата е в синхрон аиде оревоар и не ме занимаваите с глупости
6
2
 
9
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Бхахах, някво злобно пенсионерско ято от коментиращи се е събрало! Пичуе, годината е 2017-та, не 2007 и Майкрософт цепи мраканс все по-добри продукти, включително и скайп. Я, си ползвайте хандроидиота и гигъла и не се хабете за неща, които не знаете. 99% от вас дори не знаят какво е Azure.
5
7
 
4
 
! Отговори
Кил Гейдс преди 6 години
Глупости на търкалета с платени статии.мАйкрософт много искатцда се самоубият,и успешно вървят в тази посока.Само даьви кажа че тия мошенници отрязаха по 10gb от облака си уан драйв,и от 15 го направиха 5,като се изгавриха с потребителите които зарибиха с фрий 15гб облак..така че ФАК на майкрисофт,те и с тел го изядоха,макар че уин мобайл не беше лоша..абе алчни коопелдаци тва е!!!...
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 Какво да прекратяват на Skype ? Просто сложиха аналог на FaceTime на устройствата с техни системи. Да, скапана работа е, но това не е основният фокус на компанията. Office, Azure, Surface дори и проклетият Xbox им генерират милиарди приходи всяко тримесечие. Всъщност, ако спрат да подържат Windows, пак ще са в топа на IT фирмите.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми като гледам какво направиха със Скайп и какво остана от него.... Мани мани. Беше прекрасна програма, а сега вече... Те да си я ползват. Вероятно крият колко потребители реално го ползват и колко са "мъртвите" акаунти, иначе трябваше да прекратят проекта още преди поне 2 години.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е ЕК да ги глоби за укриване на данъци!
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм сигурен че се развива повече, но са станали като някаква секта и са налазили държавните организации!