Технологията за лицево разпознаване на Apple има шансове

Вероятно ще оставят на заден план сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци
16 окт 2017 21:52, Екип на Bloomberg
12
Технологията за лицево разпознаване на Apple има шансове
Снимка: Reuters

Технологията за лицево разпознаване на Apple – Face ID, която ще направи дебюта си на iPhone X, има шансовете да се наложи на пазара. Според анализатора на KGI Securities Мин-Чи Куо, който следи отблизо Apple, всички телефони с марката iPhone от 2018 г. вероятно ще имат Face ID. Това коментира технологичния редактор на Investor.bg Елена Кирилова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Благодарение на TrueDepth системата за камери на Apple, iPhone X получава няколко функционалности, като Face ID, добавена реалност и Animojis. Това прави разпознаването на лица ключов елемент от телефона и е една от най-големите разлики между iPhone X и по-традиционните iPhone 8 и 8 Plus.

Куо предполага, че устройствата на Apple за 2018 г. вероятно ще оставят на заден план сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци, което може да означава и край на линията на Touch ID на iPhone. Touch ID се използва в няколко ситуации, като отключването на устройството или в Apple Pay, но ако Face ID работи, както се планира, може наистина да се стигне до края на Touch ID (поне в сегашния му вид).

Освен това Куо твърди, че TrueDepth камерата дава на Apple конкурентно предимство и различава iPhone X от другите телефони на пазара. Той твърди, че конкурентите с Android все още са години назад в разработките си на технологии за лицево разпознаване. Пускането на повече устройства с тази технология в близко бъдеще може да помогне на Apple да спечели от това свое предимство.

Но това не значи, че Touch ID вече е мъртва. Редица продукти на Apple, като MacBrook Pro, все още използват TouchID, но Куо прогнозира, че скоро други устройства могат да започнат да използват Face ID, както вероятно ще се случва със следващия iPad Pro.

Apple не е отговорила на запитването за коментар по въпроса.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
6
 
! Отговори
До всички преди 6 години
Купувайте те си Андроид устройства, купувайте си Майкрософт и не се чудете, че все повече структури, организации и корпорации знаят толкова много неща за вас, вашите навици и потребности! Така след няколко години, добавената ви реалност ще ви познава по добре от самите вас и ще ви казва кога и какво да ядете, кога и какво да си купувате, кога и кой да срещате и без да искате лекинко ще сте влезнали толкова в матрицата, че чак като ви слушам май ще я и харесвате!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
дани дино преди 6 години
3 Много точев коментар. Работя в оператор и наистина споделям твоето мнение. Браво!
7
0
 
1
 
! Отговори
боби преди 6 години
няма лошо, само дето май скоро няма да го видим на пазара тоя айфон Х, нещо го закъсаха с производството
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Че те са на същата цена ...
5
4
 
2
 
! Отговори
do 5 преди 6 години
Да си позволим?! Че един иТелефон струва вече по-малко от гнусмаС, да не говорим вече, че и хуавей ги прескачат по цени.До преди 2-3 години собствениците на ябълковите пръчки се пъчеха, че са по-скъпи, но вече и това не е така. По-скоро вече към среден клас отиват нещата. А като функционалитет са определено под ниския клас.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха кат не можете си позволите айфон купувайте си самсурници с андроиди
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости са това. Опити на маркетинговите крачетала да оправдаят липсата на сензора за отпечатък.догодина Самсунг като намерят начин да го интегрират в предното стъкло, нахапаните друга песен ще запеят. Важното е балъците да се чувстват специални - без пръстов отпечатък, без НФЦ, без жак за слушалки, без истински блутут, без истинска файлова система.. Те са над тея неща и не им трябват.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският програмист известен из нета като Щурман (shturman), през 2013 написа софт за ос meego harmatan, който се слагаше в Нокиа N9, който софт разпознаваше лица с камерата на нокиата. Софта го има още в репото на програмиста. Работеше на meego и евентуално на сайлфиш. За мигоуто съм сигурен. Та кое е новото????
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо пръц,моят galaxy nexus от 2011г.го имаше,най накрая откриха топлата вода.

Спонсорирани публикации