Северна Корея със "собствен Netflix"

Приложението ще предоставя е-книги, видеоклипове, игри...
18 дек 2017 10:00, Бойчо Попов
23
Северна Корея със "собствен Netflix"
снимка: Ройтерс

Севернокорейските държавни медии съобщиха в края на миналата седмица, че все по-големият брой потребители на смартфони и таблети в страната вече ще могат да се възползват от приложение, подобно на Netflix.

Приложението на име "My Companion 4.0" има за цел да предоставя на потребителите електронни книги, видеоклипове, игри и дори караоке, съобщи NK News след официалното представяне на приложението. 

Екранните снимки на приложението, публикувано от държавната телевизия, показват, че потребителите ще могат да гледат няколко сериала, представления и спортни събития. Освен това те ще могат да купуват програми, въпреки че все още не е ясно как ще се случи това. Разработването на подобно на Netflix приложение от Северна Корея следва засиленото разпространение на смартфони сред населението - но и тук има зловещ капан.

В Северна Корея няма свободен достъп до интернет, страната предоставя само ограничен брой интранет сайтове, които се управляват от самата държава. По този начин режимът може да контролира съвсем точно съдържанието, което неговите граждани виждат.

Въпреки че южнокорейски медии редовно се хващат в страната и се консумират от много жители, притежаването на такова съдържание е наказуемо и може да доведе до смъртна присъда или до пребиваване в един от затворническите лагери в Северна Корея. Съдия, оцелял Аушвиц, наскоро описва това като „също толкова ужасно или дори по-лошо от това, което преживях в нацистките лагери в моята младост".

В допълнение, властите в Северна Корея наблюдават използването на смартфони 24 часа в денонощието, пише Wall Street Journal.

Oще подобни новини четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано поне техният Netflix има адекватен превод, а не някакъв Google Translate и то само по глас ... Че ми писна само и единствено техните сериали, да са преведени.
7
9
 
9
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
Новините за Северна Корея са здрава пропаганда. По същия начин беше и западната пропаганда срещу соц блока и по-точно СССР. От всичко написано за Северна Корея е вярно около 5-10%.
6
9
 
3
 
! Отговори
НАгла диверсия преди 6 години
Исключително нагло вреден екран на снимката подържа милиони цели едновременно вкл следи нано камъчета в телата на северно корейските лидери.Увреждания причиняват и снимки като тази. Извънземни нашественици го ползват з а нагнетяване на масови психози против Северна Корея..Огледайте жертвите на снимката Експерти от КНДР да проверят облъчени от този тип мощно анти човешко и антиземно оръжие жертви вкл в главите..Може да ползват инфра червени камери.
5
5
 
15
 
! Отговори
СЕМ преди 6 години
Трябвa дa се отнеме лицензa нa тaзи медия,тукa сaмо някaкви гейове- *** нa Сорос пишaт зa aнaлните си сърбежи!ВЪЗМУТИТЕЛНО!
4
1
 
6
 
! Отговори
ф преди 6 години
До BurzumЗдравей, азис
3
4
 
15
 
! Отговори
гост преди 6 години
тяхната версия е по-убава...там във всички филми на марвел, главния супер герой е Кимчо и бие враговете на държавата и комунизма:))))
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aleluia kimcho srazi me
1
8
 
27
 
! Отговори
socialen преди 6 години
При Борисов Северна Корея надмина България по всички показатели.