Toshiba най-сетне се оттърва от Westinghouse

Сривът на Westinghouse струва на Toshiba около $6,4 млрд.
Обновена: 5 яну 2018 13:51 | 5 яну 2018 12:55, Бойчо Попов
16
Toshiba най-сетне се оттърва от Westinghouse
снимка: Ройтерс

Катастрофалният опит на Toshiba да навлезе в американския ядрен бизнес най-накрая приключи.

Японският конгломерат продаде Westinghouse – затрудненото си ядрено подразделение в САЩ – за 4,6 млрд. долара на канадската инвестиционна компания Brookfield Business Partners, съобщава CNN Money, цитирайки компаниите.

„Решението да продадем Westinghouse е добра новина за кредиторите, както и за нашата компания“, заяви Toshiba в петък.

Сривът на Westinghouse струва на Toshiba около 6,4 млрд. долара, което принуди японската компания да признае, че финансовото ѝ бъдеще е в опасност.

Конгломератът се разделя с големи свои активи, за да оцелее, включително продавайки контролния пакет акции на бизнеса си с чипове на група инвеститори, сред които е и Apple.

Акциите на Toshiba поскъпнаха с около 2% в Токио след новината за сделката с Westinghouse.

Продажбата осигурява нов старт за Westinghouse, която бе принудена да обяви несъстоятелност миналата година, след като претърпя загуби за милиарди долари от закъснения и превишаване на планираните разходи при строежа на ядрени централи в щатовете Джорджия и Южна Каролина.

В изявление по повод сделката от четвъртък Brookfield нарече Westinghouse “висококачествен бизнес“ и „емблематична американска компания“.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
обезопасете офисите преди 6 години
проучвахме авария и попаднах на офис на тази компания .офиса бе обсебен от проникнали таласъми в него.ползваха нова опасна техника инсталирана в офиса им.години след това подобни таласъми снимаха в офис на Уорли парсънс в Белене ,същата режеща охраната на помещенията техника ./вижте белене офис на Парсънс преди години..
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те там са различен свят може би
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на наи тъпия оператор плащаш 25 лева пълен пакет обаче в булсат плащаш 36 честито
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Професора 11Икономиката не е наука, ами манипулативна дисциплина за да могат богатите и тарикатите да вземат парите на бедните и задръстените.Умните хора учим медицина, инженерни и природни науки.
9
1
 
0
 
! Отговори
Професора преди 6 години
до АНОНИМЕН++++Ти и да искаше , нямаше да завършиш икономика .Казвал съм ти го лично, че НЕ СТАВАШ, НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са Уестингхаус, какво произвеждат? Нищо. Поръчват на китайците да произведат железата и на французите и германците другите части.
7
7
 
1
 
! Отговори
Румен Пикочa преди 6 години
Белене беше много як проект! Трябва да го възобновим! Я, така както съм се подпрял до тази стена, мога ли да напиша нещо с пику!!? Пишшшшш
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои бяха тия мошеници от Уестингхаус?Тия забраниха България да строи АЕЦ с руски реактори, нали?Изпратиха няколо сенатора да забранят на Орешарски да строи АЕЦ, знаем ги американските гадни номерца................
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха.......японците се отърваха, ама тия краварчета се натресоха на укропите!!! То и за това вече шест атомни блока спряха работа!!! Хи-хи-хи....добре че ние излязохме МЪНИЧКО ПО УМНИ от тия фашаги!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За малко да помогнем да си разрешат финансовите проблеми с едно Белене, ама ето на, фалирахме ги американо-японците
3
6
 
2
 
! Отговори
@2 преди 6 години
Това е щото Ердо нещо е сърдит на щатите и наш Бойко да не остане по-назад. Нали му е лакейче.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уестингхаус:"загуби за милиарди долари от закъснения и превишаване на планираните разходи"+"емблематична американска компания"=???Бойчо или е ядосан нещо на Уестингхаус, или на американците. Друго обяснение няма за употребата на двете фрази в една статия. А аз си мислех, че е евроатлантик.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като четете тази статия не забравяйте кой ни натисна да спрем АЕЦ Белене и кой искаше да строи нови реактори в Козлодуй. Същата тази компания, която 1) изобщо не е американска от години 2) търпи огромни загуби 3) заради липса на развойна дейност, никой не й дава и поръчки вече. Понякога (да не кажа винаги) трябва да се мисли извън рамките. Това че нещо звучи американско, не значи, че е задължително по-добро. Капиталите отдавна вече нямат граници и името нищо не значи.

Спонсорирани публикации