Застрашава ли 5G човешкото здраве?

Страхът идва единствено от незнанието, заявиха експерти
Обновена: 30 юли 2019 10:26 | 30 юли 2019 10:08,
79

Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока от тази на 4G, обясни проф. Мишел Израел от Националния център по обществено здраве и анализи, позовавайки се на изследвания, извършени във Франция.

Още по темата

По думите му притеснения относно здравето обаче има, защото всяко ново нещо се приема с недоверие.

"Цялата експозиция е подвижна. Електромагнитната енергия е твърде малка, за да навреди на човешкия организъм", посочи проф. Израел.

Единственият доказан ефект в диапазона от няколко гигахерца е топлинният. Колкото по-къса е дължината на електромагнитната вълната, толкова е по-малко проникването ѝ в човек - загряване има само върху кожата. Няма доказани вредни ефекти от тези вълни, твърди той.

"Светът ще стане по-свързан. Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими, животът ни ще стане още по-лесен", изтъкна предимставата на 5G IT специалистът Иван Ванков.

Той обясни, че новата мрежа няма да доведе до по-високи нива на сигурност за информацията.

"Това е просто един виртуален кабел, по който се движи някаква информация", уточни Ванков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анти 5G до анон.52Че не си Кирил и МетодиЙ - това се вижда отдалече. Но не ни казвай да се "поинтересуваме", защото ти явно знаеш, но не казваш. Изписа сума ти коментари колко било опасно 5G, а като те попитаха конкретно - "поинтересувайте се". Т.е. или искаш всички да умрат, защото криеш информацията, или нищо не знаеш, а повтаряш като папагал. За хора като теб има два термина - *** или папагали. Дано поне го правиш за пари, че втората опция те поставя в много незавидно положение...
55
7
 
34
 
! Отговори
анти 5G до анон.52 преди 4 години
Не съм Кирил и Методи да отварям очите на слепите, но все пак се поинтересувайте до какво водят ултракъсите RF радиационни вълни на които ще бъдем изложени и как влияят те на живия организъм .
54
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анти 5G"излъчването е сходно с това на ядрена радиация"Малко физика - радиовълните са в долната част на скалата с честотите на електромагнитния спектър (най-ниски честоти), гама-лъчите, отделяни при ядрените реакции, са в горната част (най-високи честоти). Видимата светлина е в средата на скалата. Ако честотата на 5G радиовълните ви се вижда висока, какво ще кажете за видимата светлина. Стойте на тъмно тогава.
53
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе истината е, че има 10-20 трола по всички новинарски сайтове и форуми, които копи-пействат готов набор от глупости. Ако някой още не го е разбрал, време е да го проумее и да гледа внимателно какво пишат - еднакви правописни и пунктуационни грешки, повтаряне на едни и същи заучени фрази, слагане на по 5-6 лайка за няколко секунди, изместване на фокуса на дискусията, когато им бъде зададен конкретен въпрос, на който няма как да дадат удовлетворяващ ги отговор. Вглеждайте се в детайлите.
52
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анти 5GОбясни как е сходно с ядрената радиация? Ядрената радиация е на честоти, измервани в ПЕТАхерци - хиляди пъти по-високи от най-високите честоти на 5G. Дори видимата светлина е с хиляди пъти по-високи честоти от 5G, а не води до рак. Обясни на всички, изглежда, че знаеш. Не казвй да търсим в нета, защото там пак пише "потърсете", а накрая никой не обяснява принципа на действие.
51
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СамоубиецРадиовълните нямат йонизиращо действие върху тъканите, независимо от честотата. Затова бихте ли ми казали, по какъв точно начин 5G ще причинява рак, а също и защо 4G са по-безопасни в този смисъл?
50
7
 
37
 
! Отговори
анти 5G преди 4 години
У нас вече има издадени лицензи за 5G и започват тестове. Самата мрежа е много рискова, защото работи на твърде високи честоти и излъчването е сходно с това на ядрена радиация.Тестове в Холандия също доведоха до хиляди избити птици.Друг проблем е, че в тази мрежа, клетките ще трябва да са 200 пъти по-нагъсто, спрямо досегашните. Градовете ще се превърнат в огромни микровълнови фурни, а хората ще се пържат вътре.
49
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе защо имам чувството, че 5G радиацията поразява само бели, православни, хетеросексуални мъже, страхуващи се от всички други националности, които скоро са били по Бузлуджа да маат соеви кебапчета и да пият евтина бира от чаши с лика на бай Тошо, дарени щедро от една другарка-лелка?
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СамоубиецПреди трийсетина години някои хора са се притеснявали от компютърни вируси - нали са вируси, могат и по хората да тръгнат. Но всъщност, още е рано да се твърди, че не са били прави - възможно е тези вируси да имат забавено действие, и след още 10-20 години може и да се проявят.
47
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СамоубиецАма те и хората в корпорациите ще хванат рак тогава?! Или викаш, тази радиация е избирателна - спира те и те пита за кого работиш и ако работиш за голяма корпорация ти пожелава приятен ден? АХАХАХАХ
46
6
 
34
 
! Отговори
Самоубиец преди 4 години
Тук някои се изказват все едно ще се забележат ефектите от 5g на следващият ден..."Да не са лудуи хората да се самоубиват за по-бърз интернет?", "Да не са луди компаниите да те убият?" изказвания на хора, които си мислят, че на корпорациите им пука дали ще хванеш рак на 30, 40 или 50 годишна възраст, а с един поглед в интернет могат да разберат, че именно сънородниците на този д-р са директори на повечето от тях.
45
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоИ дори самата сграда на НДК се е дематериализирала вследствие теста. Това, което виждаме сега, е холограма.
44
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоТая статия с умрелите гълъби на НДК е писана от 4udoslav - блог, подобен на НЕновините. Ако беше прочел подзаглавието на блога: "Да разгромим корумпираната власт със слово (не непременно с истини)", щеше да ти е ясно, но като гледам, явно не можеш да четеш. Диктуваш ли на някого, който да пише вместо теб?
43
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоСтига с тези глупости. И от къде ги измисли тези "Чисти Балкани" и "Искаме зелена България"? Не съм чувал за такива зелени организации.
42
5
 
38
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Тестовата 5G клетка на МТел (А1), която бе монтирана на НДК, уби за един ден около седемстотин гълъба.За това алармираха зелените организации Чисти Балкани и Искаме зелена България.Птиците са паднали буквално за 1 час работа на клетката. Целият покрив на НДК, където има доста гълъби, е бил осеян с техни останки.
41
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37"Но ти едва ли си изкласил и до средно образование, за да го знаеш. Затова и мисленето ти е като на средновековен крепостен селянин - параноя, страх, злоба и липса на елементарни когнитивни способности."Щом го пишеш ти си крепостен селянин - параноя, страх, злоба и липса на елементарни когнитивни способности.! Нали знаеш "ТОЗИ КОЙТО СОЧИ С ПРЪСТ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ТАКЪВ"!Речника ти е праволинеен, такива ам.би харесват да има промиват мозъците и да защитават глупости цял живот :)
40
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоТова са различни неща. Не всеки зелен ще реагира първосигнално на всяка намеса в околната среда. Аз лично като "зелен" не виждам сериозна опасност във въвеждането на 5G мрежата като такава. Човечеството се усъвършенства в техническо отношение, постига се по-добра енергийна ефективност (както е и в случая с 5G). Това е добре за природата.
39
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоТи не ми се виждаш много нормален. Да ни пази господ от такива нормални като теб...
38
5
 
36
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Хей зелените спите ли ? Вдигате шум до бога за един отсечен бор ,за един непостроен ски влек ,за непостроен път в Кресна ,да не би да се наруши спокойствието на лалугерите,а не организирате протести за нещо много по-важно -спиране на изграждането на 5G мрежа. Организирайте протести и нормалните хора ще залеят улиците. В Калифорния хората осъзнават опасността и протестират.
37
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36"Защитава се опасната технология 5G и е същата като ХААРП." - двете неща са много различни и с HAARP дори се обучават студенти от най-различни университети, изучаващи радиотехнологии, астрономия и т.н. Но ти едва ли си изкласил и до средно образование, за да го знаеш. Затова и мисленето ти е като на средновековен крепостен селянин - параноя, страх, злоба и липса на елементарни когнитивни способности.