ЦСКА-София би Левски с 3:1 и го отдалечи от Европа

Мачът бе решен още първото полувреме
Обновена: 27 апр 2024 18:37 | 27 апр 2024 18:35, Александър Попов
50
ЦСКА-София би Левски с 3:1 и го отдалечи от Европа
Снимка: Lap.bg

Отборът на ЦСКА-София се наложи с 3:1 над Левски във второто дерби през месец април, играно на стадион "Васил Левски". Така "червените" постигнаха дубъл над големия съ съперник след успеха с 2:0 на 7 април, който се игра пред много повече фенове.

Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет и Марселино Кареасо вкараха за тима на Стамен Белчев още през първото полувреме и отборът започна да мисли за разгром. Левски обаче направи по-добро второ полувреме, в което направи много пропуски, преди резервата Асими Фадига все пак да отбележи почетното попадение.

Мачът започна с атака с настойчива атака на Левски, при която топката излезе в корнер, а Карлос Охене бе ударен в ребрата от изненада в стартовия състав на "червените" Сенянг. След изпълнението му Хосе Кордоба стреля с глава високо над вратата на Густаво Бусато.

В шестата минута Матиас Фаетон от ЦСКА-София направи индивидуален пробив, който завърши с неточен далечен изстрел.

В 14-ата минута Джонатан Линдсет натисна Кордоба, който сгреши, но Кристиан Димитров поправи в последния момент пропуска на съотборника си.

Малко по-късно Джавад Ел Джемили намери топката от въздуха пред наказателното поле, стреля остро, Бусато успя леко да отклони топката, която рикошира в левия му стълб и се върна на терена. още при следващата атака Рикардиньо от "сините" се възползва от грешно връщане на топката назад и стреля покрай излезлия да гжо пресрещне Бусато, но шутът му премина покрай левия стълб.

Тимът на Стамен Белччев направи страхотна атака в 25-ата минута. Тогава Линдсет изведе Санянг отляво, който центрира остро, Хосе Кордоба успя да изпревари Фернандо Каранга и изби топката от краката му, но тя стигна до Улаус Скаршем, който е заби под напречната греда - 1:0.

Левски реагира и направи две опасни атаки, но по-близо до втори гол бяха символичните домакините, като в 27-ата минута вратарят Пламен Андреев трудно изби в корнер коварен прехвърлящ удар на Линдсет.

В 37-ата минута Левски отново бе хванат на бърза контраатака от съперника. Скаршем бе изведен отдясно сам и спокойно овладя топката, изчака Цунами и даде нас на сънародника си Линдсет, който с плътен удар по земя в левия долен ъгъл на вратата направи 2:0.

В 44-ата минута преднината на ЦСКА-София стана класическа. При изритана топка от "червената" защита Фабио Лима върна изключително къса топка къв вратаря Пламен Андреев, която бе пресечена от Марселино Кареасо, който преодоля с финт вратаря и с левия крак прати топката в опразнената врата - 3:0.

Втората част започна с тежък удар на резервата на Левски Евертон Бала, който бе спасен от Густаво Бусато, а след това шут на Ел Джемили бе блокиран в корнер.    

Веднага след това отново остър шут на Ел Джемили бе спасен от Бусато, а в борбата за отскочилата топката Марин Петков и Сенянг сблъскаха главите си, което доведе до сменятя на Саняг и превързването на главата на българския национал.

Тимът на Николай Костов продължи да доминира и веднага след това Евертон Бала направи добър финт, като пасът му бе избит от Браян Кордоба, като топката се насочи към вратата, но резервата Де Нойер предотврати с гърди попадението, избивайки в ъглов удар.

Натискът на "сините" продължи и на Бусато му се наложи да отбива топката и от краката на останалия сам срещу него Патрик Мислович.

Малко след час игра логичното се случи. Цунами центрира отдясно и оставеният непокрит Асими Фадига, който влезе като резерва, с удар от въздуха в долния десен ъгъл направи 3:1. Това е втори пореден гол на французина, който преди седмица донесе победата срещу Берое.

Две минути по-късно Каранга вкара във вратата на Левски след корнер, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 79-ата минута вратарят на "сините" Андреев увисна при изпълнение на пряк свободен удар, но Амос Юга не успя да вкара с глава от малък ъгъл.

В добавеното време Патрик-Габриел Галчев открадна топката и центрира, но Ел Джемили стреля леко в тялото на Бусато.

Със спечелените три точки ЦСКА-София се утвърди на второто място вече с 66 ш с аванс пред Черно море от 4. Тимът обаче изостава на 9 зад шампиона Лудогорец, който има и мач по-малко. ЦСКА-София ще гостува на Ботев в Пловдив в сряда в реванш от полуфиналите за Купата на България.

Левски остава пети и с все по-малки шансове да се пребори за място в евротурнирите през следващия сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: левскиЦСКА-София
Още от Технологии
В прегръдката на Golden Hour: Xiaomi и блясъкът на новата серия смартфони Xiaomi 14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Има си публика преди 1 седмица
До Анонимен - доста хора ходят. Особено когато е безопасно на стадиона и Левски е силен. Когато Левски е слаб не ходят и от двете агитки. Като има престрелки и вандализъм - ходят още по-малко.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цески, Лесека - Скакауец! Кои заблудени ходят на мачове!
30
5
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Какъв ЦСКА е това, излязоха на терена без нито един българин. Дори Лудогорец излиза с поне 1-2 българи.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Костов уж дойде от Украйна. Там хорицата война водят. От отбора на Костов война на терена не видях. Украинеца ги би с отбора на Пирин.
28
2
 
3
 
! Отговори
edin ot.... преди 1 седмица
Когато сезона ти отиде по-дяволите ти остава утехата,че си победил безличен син труп в едно дерби на средняците,ЦСКА да се радва само при спечелване на купата ,др е история ,иначе 12 т разлика от Орлите ,Гнома да го обяснява ,макар ,че такова няма 17 лета?
27
1
 
9
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 седмица
45 минути стигат,телето е наше.По умряли сините никога не са били.Да са благодарни,че пак ги съжалихме и не ги бихме с много.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЛЕВСКИ ОТДАВНА НЕ Е ЕВРОПА А ТУРЦИЯ
25
1
 
8
 
! Отговори
братле, дай оставка преди 1 седмица
Левски не е за провинцията, камо ли за Европа.
24
1
 
8
 
! Отговори
1914 преди 1 седмица
21 Само истински българи.Тия на ЦСКА са по добри признавам го инаме съм от Левски там също има някои добри но треньора си прави експерименти все едно нищо те разбира от футбол.
23
4
 
10
 
! Отговори
Делиорманец преди 1 седмица
до 25 Чорбар, Домуса има 500 милиона евро. Чакай да се изчерпят.
22
3
 
4
 
! Отговори
мъдрец преди 1 седмица
До ДелиорманецБизнес проектите се изчерпват
21
3
 
8
 
! Отговори
Левски-Спартак преди 1 седмица
Левски е бил най-силен когато е бил Левски-Спартак, най-много успехи е имал тогава. 70-80 години!
20
4
 
12
 
! Отговори
free Palestine преди 1 седмица
ПФК Пеевски пак беха бити и е***ни насред София! Колко жалко е да си подуенско го ведо.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо, Асими Фадига са голмайсторите на голямото българско дерби. Закривайте тази бутафория и продавайте стадионите.
18
2
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
Горките левскари. Толкова безпомощни не са били и в най-слабите си години. Явно дългите години управление на левскаря Винету не им се отразява добре. Мразят ужким комунизма, но по време на комунизма имаха силен отбор а сега по време на бленуваната демокрация са на нивото на селски отбор след тежък махмурлук.
17
3
 
7
 
! Отговори
CSKA FOREVER преди 1 седмица
Подуенците в никой спорт не са номер 1. Футбол титли - 1.ЦСКА- (31). 2.Левски-(26). баскетбол титли- 1.Академик София- (26). 2.Левски-(16), волейбол титли - 1.ЦСКА-(30). 2.Левски- (16). Тъжна е дами и господа говеждата съдба да си вечно втори на света...
16
10
 
4
 
! Отговори
Делиорманец преди 1 седмица
Чорбари, как е за поредна година да си останете с калъфките? Боли ли, а? Муахахахаахаха....вие чорбарите даже повече ви боли от феновете на Левски, понеже сините даже не се борят за второто място и са свикнали да са без шампионската титла отдавна, но вие червените скапаняциии място от злоба не можете да си намерите че вече 12 години ви чукамееее яко. Красота! Иначе съдиите ви виновни, че сте мега зле, смееееешен чорбар? Муахахаха....
15
2
 
11
 
! Отговори
Цесекар преди 1 седмица
Нашият отбор нямаше един българин в състава, а при Левски само трима. Общо трима от 22. Затова нямаме и национален, затова никой не гледа и клубен футбол.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мууууууууу
13
4
 
10
 
! Отговори
RED MACHINE преди 1 седмица
Честита победа на всички фенове на ЦСКА! Но ЦСКА второто полувреме спряха да играят, иначе отиваха на пълен разгром говедцата!

Спонсорирани публикации