91 дни 6 момчета и 8 момичета ще съжителстват в Стар Академи

Днес оповестиха половината от учителите на младежите - Алфредо Торес, Ангел Заберски-син, Анастасия Шаренкова и Данко Йорданов.
25 мар 2005 23:00,
91 дни 6 момчета и 8 момичета ще съжителстват в Стар Академи

За 91 дни престой в «Стар Академи» - школата за бъдещи звезди в България, 6 момчета и 8 момичета ще усъвършенстват своите умения в условията на строга, ежедневна дисциплина и под постоянните грижи на доказани професионалисти, съобщиха за Dnes.bg от New Moment New Ideas.

Както Нова телевизия вече обяви, единствено Директорът на Академията ще живее постоянно с 14-те Таланта. Техните Преподаватели ще се редуват в зависимост от академичната програма, която се състои от:

1.основни дисциплини и

2.допълнителни дисциплини;

гостувания на звезди /български и световни/ – ситуационни, непредвидени в академичната програма;

Постоянните Преподаватели /=основни дисциплини/ засега са:

Данко Йорданов – Преподавател по пеене

Алфредо Торес – Преподавател по хореография

Следващата седмица Нова телевизия ще обяви още двама постоянни Преподаватели. Единият със сигурност ще преподава актьорско майсторство и сценично поведение, а другият ще обучава Талантите в дисциплина, близка до тяхната вокална култура.

Основните дисциплини ще застъпват минимум 3 академични часа /90 мин/ седмично, докато допълнителните дисциплини ще са от 1 до 3 академични часа. Например, като натовареност дисциплината английски език ще бъде равностойна на постоянните дисциплини, макар принципно да е допълнителна.

Постоянните преподаватели ще формират и Журито на Академията.

Гост-преподавателите /=допълнителни дисциплини/ ще бъдат от 5 до 8 души. Засега са известни имената на:

1.Ангел Заберски-син – Преподавател по музика

2.Анастасия Шаренкова – Преподавател по фитнес

3.Лора Джош-Марков – Преподавател по английски език

Следващата седмица Нова телевизия ще обяви и останалите.

Кратко представяне на Преподавателите:

1. Преподавател по пеене - постоянен

От 15 години Данко Йорданов преподава пеене в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. В неговите класове са учили Стефан Вълдобрев, Мая Бежанска, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров.

2.Преподавател по хореография – постоянен

Алфредо Торес: кубинец, един от пионерите на латинотанците в България. Бивш солист на свтовноизвестното кубинско кабаре «Тропикана». През 2004 г открива собствено денс-студио в София - «Афредо Торес», където преподава салса, румба, брейкденс. Личен познат на Фидел Кастро. Тренирал бокс при Феликс Савон – 6 пъти световен и 3 пъти олимпийски шампион по бокс. В кубинската «Тропикана» се среща със знаменитости като Наоми Кембъл и Дани Глоувър.

3.Преподавател по английски език – гостуващ

Лора Джош-Марков: родена и израснала в Чикаго, в семейство с трима братя. Има диплома за музикално образование с преобладаващо присъствие на дисциплини като театър, езици, танци и спорт. Живее в Париж, където учи класическо пеене и попада в продукцията на Андрю Лойд Уебър - "Котки".

Композира детски песни и през 2003 излиза първият й диск "Flower Power". Очаква се през пролетта на 2005 да издаде и втори диск.

4.Преподавател по музика – гостуващ

Един от най-големите джазмени в България и носител на “Златна Лира” за 2002 г. Ангел Заберски преподава пиано, интерпретации и камерна музика в НБУ.

5.Преподавател по фитнес – гостуващ

Едно от “златните момичета” на Нешка Робева, Анастасия Шаренкова е европейска шампионка за 1988 г в категорията “ансамблово съчетание”. Завършва НСА, хореограф на индивидуалните състезания по фигурно пързаляне. Инструктор по аеробика. Мис Фитнес за 1998 г.

Всичко за шоуто

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание