Шоуто на Слави „Пет звезди“ се оказа по-гледано от „Стар академи“

Според данните на двете социoлогически агенции, направили проучването, преднината на "Пет звезди" пред "Стар академи" е значително по-малка от първоначално обявената
14 апр 2005 17:38,
Шоуто на Слави „Пет звезди“ се оказа по-гледано от „Стар академи“
Въпреки тримесечната подготовка "Стар академи" не можа да надвие новото шоу на Слави в премиерния си ден

Повечето телевизионни зрители са предпочели да гледат шоуто "Пет звезди" на bTV пред "Стар академи" на "Нова телевизия" показват социологически проучвания на МБМД и "Алфа рисърч", съобщи Tialoto.bg.

В понеделник, 11 април, двете предавания бяха излъчени за първи път.

Във вторник "Нова телевизия" оповести, че е поръчала две независими агенции на направят проучване на гледаемостта на телевизионните канали в понеделник. Причината беше, че ръководството на медиата изказа съмнения за достоверността на пийпълметричните данни на "TNS/TV Plan", според които разликата между рейтинга на двете предавания е три пъти.

Данните от проучванията бяха предоставени днес от "Нова телевизия", като разликата между гледаемостта на двете предавания не е толкова фрапантна, колкото първоначално обявената от „TNS/TV Plan".

Според МБМД на 11 април 87,1 на сто от запитаните са гледали bTV, 56,5 на сто - "Нова телевизия", а 36,5 на сто - "Канал 1" на БНТ.

58,7 на сто са гледали "Пет звезди", 44,9 - "Стар Академи", 43,5 - новини, 19,0 - филм, 16,2 - "Шоуто на Слави", а 18,9 на сто - други предавания.

На въпроса на "Алфа рисърч" "В понеделник гледахте ли "Стар академи" по "Нова телевизия" и шоуто "Пет звезди" по bTV?", 10,8 на сто отговарят: Да, гледах "Стар академи" по "Нова телевизия", а 21,7 процента - "Да, гледах шоуто "Пет звезди" по bTV.

"Гледах и двете, преминавайки от единия на другия канал", са отговорили 38,1 на сто от запитаните, а "Не съм гледал нито едно от двете предавания", са казали 29,4 процента.

Според окончателните данни на "TNS/TV Plan", предоставени от bTV, средният рейтинг на "Пет звезди" е 23,8 на сто и пазарен дял 63 на сто.

"Стар академи" е със среден рейтинг 7,1 на сто и пазарен дял 18,9 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание