Елица и Стунджи отново на Евровизия

Тандемът ще ни представи за втори път на конкурса
10 фев 2013 14:08, Петя Славова
67
Елица и Стунджи отново на Евровизия
Снимка: БНТ

Ето, че за втори път Елица и Стоян Янкулов-Стунджи ще представят България на Евровизия.

Изборът беше направен от вътрешна комисия в БНТ, съгласно утвърденият регламент. Музикантите до този момент най-успешно са представили страната ни на този конкурс.

Изпращането на изпълнител с предишен опит на Евровизия е популярна практика и в последните години е използвана и от други държави: Сърбия с Желко Йоксимович, Германия с Лена, Гърция със Сакис Рувас, Ирландия с дуета близнаци „Джуърдс”. Тази година още 9 страни избират своя представител чрез вътрешна селекция. Това са Македония, Армения, Великобритания, Франция, Грузия, Холандия, Испания, Белгия и Черна Гора.

Елица и Стунджи ще имат възможност да предложат за първоначална селекция до 5 (пет) песни, които отговарят на правилата на конкурса. Комисията на БНТ ще прослуша песните и ще избере 3 (три) от тях. Допуснатите 3 песни ще бъдат официално обявени и представени на живо в предаването „Неделя х 3” на 17 февруари 2013г.

Поредността на изпълненията ще се определи от жребий. Заснетите песни ще се ротират в рамките на две седмици в програмите на БНТ и радиа-медийни партньори на БНТ. Селектираните песни ще бъдат изпълнени още веднъж в телевизионно шоу по БНТ на 3 март 2013г., когато зрителите и специално жури ще оценяват песните, отбелязват от телевизията.

По време на прякото предаване зрителите ще имат възможност да гласуват на съобщените предварително телефони с изпращане на SMS - по един за всяка песен от номер. Петчленният състав на журито ще е идентичен на състава на журито за гласуване по време на полуфиналите и финала на международната фаза на конкурса, и се определя от Генералния директор на БНТ, съобразно международните изискванията в регламента. На първо място ще се класира песента получила най-много точки от общото гласуване като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест.

За Евровизия с ритъм и любов Елица Тодорова казва: „Ела в България! Благодаря на Българска Национална Телевизия за поканата и гласуваното доверие. За мен е чест да представим труда, музиката и идеите си на този престижен европейски конкурс.

Това е едно добро място, на което можем да работим за положителния имидж на страната ни и да покажем сплотеността и гостоприемството на българите като народ с древна култура и идентичността ни като нация. Благодаря за обичта на феновете, оценявам тяхната подкрепа.

Ще дам всичко от себе си, за да представим България достойно и да бъдем запомнени като модерени войни на днешното време, със свободен дух и изключителен хъс и амбиция. Българските ритми и любовта към корените и фолклора ни са ключът към успеха.”

За участието в конкурса тази година Стоян Янкулов споделя: „След участието ни на Евровизия през 2007 очаквах, че рано или късно отново ще ни поканят за конкурса и затова не бях особено изненадан от предложението на БНТ да ни изпрати да представяме страната.

Благодаря за вниманието към нас, както и надеждата, че достойно ще представим България. Няма да казвам дали се радвам или не, че отново ще участвам на Евровизия, но това ме поставя пред голяма отговорност. Не мога да гарантирам, че ще спечелим, но ще направя всичко каквото зависи от мен да се представим достойно. Нека всички, според които е трябвало да спечелим Евровизия през 2007 сега отново да ни подкрепят.”

Двата полуфинала и големият финал на “Песенния конкурс Евровизия 2013″ ще се проведат на 14, 16 и 18 май 2013 г. в гр. Малмьо, Швеция. България ще се състезава във втория полуфинал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 55Има свястно но не го допускат, защото едни други трябва да лапат, разни композиторчета и писателчета на текстове. Защото и за тях е криза. От къде да смучат от БНТ, а те от народа.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееее Евровизия ги видя вече. Те няма да покажат нов стил. Няма смисъл да се явяват. Никой не иска да гледа вече нещо старо.
53
1
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 11 години
Кич и половина!
52
3
 
2
 
! Отговори
Димитров преди 11 години
Много са добри и оригинални, в сравнение са другите "певци"!Но Евривизия-та по принцип е пародия на конкурс,за който не си заслужава да се харчат пари!
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките им песни са абсолютно еднакви. Една и съща мелодия и един същ ритъм. А текстт:))))))))))))НЯМА. Елица няма глас и не пее а вряка. Само с биене на барабани не става. Егати измислените "музиканти".
50
6
 
5
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Тая крясла пак за водата ли ще пее?Голямо самочувствие вади Е .....
49
4
 
9
 
! Отговори
ЛОШ преди 11 години
Много се радвам за тези талантливи българи.Целият свят ги знае.ЕЛИЦА И СТОЯН-УСПЕХ!
48
3
 
2
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Стоян Янкулов и Орлин Радински са ни най-добрите барабанисти. Докато на Орлин му е вървяло цял живот с жените, кюрвар, дребен и еблив, тоя що жена е оправил, Стоян не си намери и една. Е, тази да си я носи на рамо.Ни ще гласувам, ни ще слушам.
47
3
 
9
 
! Отговори
оффф преди 11 години
на мен пък тия двамата въобще не са ми приятни и не бих гласувала за тях така, че БНТ да си ги пращат *** диктатурата от къде на къде тия ще са от името на България след като никой не ги е избрал освен ония *** от БНТ!? От тия лъха на такава селска истънченост и тая е толкова неприятна и като зейне с тая грозна уста и ми се повръща ..а с голямо мнение за себе си . Просто са смешно изглеждат глупово и пее ужасно госпожата. По зле са даже и от тъпата Софка
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престижната преди Евровизия при нахлуването на балкански и *** *** гласуващи един за друг по "бретски", а не за най-доброто - стана скапан конкурс.А тоя с тупана много хубаво пее затуй е толкова известна предната им песня.Също както Еуфория.Абе кенефчии някой пускал ли си е да слуша тупаните на предния им хит на тия.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като няма нищо по свястно на българския певчески пазар, по-добре да им пожелаем успешно представяне, с оплюване на всичко няма да стигнем до никъде.
44
0
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
След като няма начин да пратим "Исихия", дай поне те да ни отсрамят.
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идеално, че *** няма да ни излагат за пореден път! Да подкрепим Елица и Стунджи на пук на всички *** излагали страната ни по света!
42
12
 
9
 
! Отговори
баСтунджи преди 11 години
Със стари ... нов бардак не се прави.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tiq ako sa muzikanti az sam letec izpitatel xaxaxaxxaxaxaaxxax
40
8
 
5
 
! Отговори
Ha ha ha преди 11 години
Други няма ли ? Или пращате тия защото не успяха да се изложат миналия път.Та дано сега стане.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
upla6ixama tiq mutanti ot snimkatave skiitegive basi mutrite
38
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак ли тия посредственяци ве ..
37
8
 
23
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 11 години
Срамувах се от участието на Софка на Евровизията - дайте да я пуснем щото иначе ще помислят, че има дискриминация в България. Само че тънките *** напеви не могат да впечетлят европейците. Както и Азис. Между пошлото и искуството има голяма разлика. И защо има *** дето плюят по най-добре представилите се българи на Евровизия. Стунджи и Елица са много готини и различни от другите. Желая им успех.
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фейспалм! Тия са на 100 години! Да пратят Ангел, млад е и що годе става!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe