"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"

За пореден път песента ни не се хареса на международния конкурс
Обновена: 17 май 2013 09:28 | 17 май 2013 07:12, Петя Славова
284
"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"
Елица и Стунджи. Снимка: Reuters

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZA POREDEN PYT SE VIJDA DO KYDE STIGAT BUTANI ***.
8
1
 
77
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Еми като песента е ***, как да продължат?Преди години продължиха напред, само че "Вода" късаше глави. Тази простотия, с която излязоха не става и за песен на отбора "Глиган" Грудово.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С накачамосана чалга-пурпури не се печели!
6
2
 
55
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Е как няма да отпаднат, хвани само името " Само шампиони " звучи , kато "Българи юнаци ", което така добре се римува с "Българе ***" !
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама то това песен ли е,толкова ли нямаме кой да ни представи на Евровизия,ако не е Слави ще са тия двамата,все прехвалени "певци".следващата година не пращайте никой,достатъчно се изложихме.
4
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как да се получи? При тази странна смесица между чалга и футболна припявка. Кой болен мозък въобще заложи на тази песен, в която липсва елементарна култура и класно ниво.
3
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ае тия не разбраха ли,че не са музиканти,а разновидност на чалгарите...До сега нищо не са сътворили,което да прилича на песен/музика,а само сбор от различни несъвместими звуци..Както каза и 1 ...по-добре да не ходят да се излагат..
2
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този конкурс е нагласен. Има 6 държави които по правило отиват на финал.Комунизъм от всякъде.
1
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много безлична песен, ясно беше, че няма да стане, а само измиваме ръцете... отчитане на присъствие на събитие не е добре. като нямаме подходящо предложение, по-добре да не участваме. Елица и Стунджи го изпълниха, но се повтарят, няма кого да жегнат с тази песен