Столиците не са най-важното нещо!

Победителката в Big Brother Златка Димитрова пред Dnes.bg
Обновена: 17 дек 2013 16:19 | 17 дек 2013 16:19, Петя Славова
47
Столиците не са най-важното нещо!
Златка Димитрова. Снимка: Булфото

Победителката във Big Brother All Stars Златка Димитрова подари наградата си от предаването на пострадалия след автомобилна катастрофа Боби. Пред Dnes.bg тя сподели, че не се чувства част от израза "държавата на Златките", тъй като е достатъчно дейна и не се стреми към охолство на всяка цена. Що се отнася до знанията й, те не са най-важни, тъй като според нея в днешно време хората са загубили нещо много по-ценно от тях - положителното настроение.

Това е второто ти участие и първата победа. Какво бе различното този път?

Тази победа бе неочаквана за мен. А различното бе, че никога досега не съм оставала на финал. Излязох от Къщата с много смесени чувства. От една страна, знаех, че ще изпитвам носталгия, от друга – исках да изляза последна. Чувството е страхотно – това, че оставаме само аз и Лео. Ето това е наградата. Или по-скоро първата. Втората ми награда бе, че имах възможността да апелирам за Боби и третата е, че успях да помогна на момчето да събере парите. Към края на януари ще пътува за Москва. Щастлива съм от факта, че толкова много хора са ме подкрепили. Видях резултатите – 59.9 % са гласували за мен. Не съм вярвала, че толкова много хора са се докоснали до моята същност и са харесали „простото ми домакинство”, което за много от моите съквартиранти се видя като голям минус.

Какви изводи си направи от тези две участия?

Получих своя урок от участието си. Той е, че никога и по никакъв начин не трябва да се доверявам на хората, които се усмихват отсреща. Получих и подарък - след като написах европейските столици с една малка корекция, имах възможност да видя хората, тези, които са ме номинирали. Не се изненадах от видяното. Няма и да кажа нищо лошо за тях, дори и да очакват това от мен. Странно е, че смятат качествата ми за недостатък. Това, че някой се грижи да е сготвено, да е чисто, да е подредено, не е лошо. А това, че не съм пряк коментатор и участник в техните теми, бе защото по-голямата част от тях просто не ме вълнуваха. Често се превръщаха от културни в „еротични” казуси. В крайна сметка си избрах хората, с които да комуникирам в Къщата. Най-близка станах с Лео, Маги и Злати.

Още по темата
От друг съквартирант бях укорявана, че не е хубаво публична личност като мен да обявява благотворителната кауза, зад която съм застанала. Трябвало да го правя тихо. Убедена съм, че една публична личност е важно да използва името си, за да популизира. Ако всяка такава личност правеше това поне за една кауза, доста от хората нямаше да ходят да просят от фондовете, които няма да им отпуснат никакви пари за операция и за лечение. Точно поради тази причина влязох в Къщата, защото за мен това е най-важното нещо, което ще доведе каузата да бъде успешна и така и стана.

Този път като че ли се и представи по-добре със знанията си.

За мен столиците не са най-важното нещо. Това не бе значимо да покажа, че съм ги научила. В днешно време сме загубили много по-важни качества от характера на хората – положителното настроение за празници. Станали сме по-озверени. Някой човек, ако направи добро, се гледа да го оплюят, омаскарят. Благодарна съм на всички, които са пуснали SMS за мен, защото те са подкрепили каузата за Боби. Стойността на колата, както вече стана ясно – около 50 000 лв, отиват за него. Няма да взема и лев.

Патрашкова застана зад теб миналия път...

Тя ме подкрепя пак, като майка ми е, винаги ме съветва. Това е общата ни победа. Вчера пак ме изкритикува за роклята, с която бях. Знам, че всяка нейна критика ме води на прав път. Опитах се да намеря в Къщата подобен човек на нея. Не успях. Залъгах се в началото, че това ще е Денди, но не стана. Денди всъщност е готин, със странно чувство за хумор. От него единствено се респектирах, но ме засегна, когато нарече мен и Златка Райкова неодушевени предмети. Тогава се изправих и му казах, че едва ли неодушевени предмети могат да чистят и да готвят и да правят абсолютно всичко, което прави една домакиня. Другото, от което ми стана болно, бе въпросът: Ти какво искаш, бе Злати, да си обикновен човек ли?” Това, че съм известна, не ме прави по-различна от хората, които ходят по улиците. Иначе ще кажа още веднъж, че се радвам, че останах последна. Повече никога няма да вляза в тази къща. Тъжно ми стана, тъй като там съм изживяла много хубави емоции.

Тъжна беше в първото и второто си участие. За второто е ясно – изгуби близък роднина, а първото – с Багата ли бе свързано?

Преувеличено е това с Багата, не искам да се връщам към него. Тогава имах много други лични драми, но не можех да ги изтъкна, защото човекът до мен бе обвързан тогава. Не се бяхме събрали по начина, по който аз исках. По принцип съм много емоционален човек. Като цяло ми се насъбра много през тези два месеца. Изгубих единия от родителите си и е съвсем нормално да изпитвам мъка. На моменти много хора ме съдиха, но реших да продължа каузата си с Боби и да вляза отново.

Първия път като чу „държавата на Златките”, как го прие?

Обидих се. Търпя критика, но и знам що за човек съм. „Държавата на Златките” е израз за момичета, които търсят охолния живот и това някой да се грижи за тях, а те нищо да не правят по цял ден. Аз не съм такъв човек, много съм дейна. На всеки му е труден животът. Сега съм се променила. Станала съм по-обрана, по-спокойна. Преди на всяка една обида виках, обиждах. Сега си знам приоритетите. Те ме промениха и мъжът до мен. Надявам се с мен да се случват само хубави неща оттук насетне. Най-много ме е яд на медиите, които постоянно пишат долни неща. Не ми харесва този начин да отразяваш един човек. За мен е важно моите близки да не вярват на тези глупости и да ме подкрепят. В крайна сметка не живея в джунгла, интересува ме хорското мнение, но и не можеш да се доказваш пред цяла България постоянно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все четях "новини" за нея, ясно беше. Толкова е честно избрана, колкото и политиците ни. Дори наистина да са гласували най-много за нея, е защото ни е най-позната от "независимите" медии. Четете Vigilant Citizen. , дори си коментират, че това е повърхността на айсберга на манипулацията
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАК ТАК!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако кака Злата се събере с кака Станка от първия сезон,след още някоя години двете заедно могат да научат,коя е столицата на Англия!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя вече би могла да влезе и в политика, според мен. Живот и здраве, до десет години я виждам или като евродепутат или като зам. председател на народното събрание.
37
2
 
5
 
! Отговори
Помощ преди 10 години
Златке, хората гласуваха за да помогнат на Боби, не за теб. Браво на България че хората гласуваха да помогнат на Боби, а не за който и да е в тази къща...
36
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Боже, боже, защо изостави България???
35
1
 
30
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Имам чуството, че си вярва :( За нея е върховно усилие да научи 7-8 столици (обзалагам се че не знае повече) и очаква да бъде възнаградена за това с всенародна обич! Това да си глупав е за цял живот.
34
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
За разлика от Златка,аз...знаех за нейната...победа,още като влезе предварително,преди останалите.Каза ми го Ники Пънчеф на чашка,като дойде на събора в Кривунделово.Той не е местен,но жена му има втори братовчед,който е женен за...кривунделка.Та бяхме на една маса и Никито се...изтърва.Не беше много пил за да не...помни,защото след това ми се обажда 2-3 пъти,да не се...изтърва.За това,чак сега споделям този...факт.А Златка иначе...заслужава,защото е...плейметка,а такива в Кривунделово няма...
33
2
 
20
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
черен грозен кон с психични отклонения ,будеща огромна антипатия и погнуса
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ревлив и психо-*** парадира че била добра-псуваше и обиждаше Кацамун-Къци като ***-а сега била промененаТая ако няма камери си е същият необразован и противен пъпеш
31
4
 
11
 
! Отговори
vlado преди 10 години
Sram, ama golqm sram. Sram me e, 4e momi4e kato toq kat1r izob6to e v tak1v format i lesbiikata Patra6kova se qvqva kato nein skulptur. Tiq dvete ot dnes sa ni modela na povedenie. kak da nakarame tiineidjarka da se obrazova, kato ima po lesen na4i mnooogo kubici silikon i kurs po usten frenski pri dobar u4itel i zdravei jivot. Sram ama golqm sram.
30
2
 
13
 
! Отговори
чарли преди 10 години
Браво това е държава.
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Иво Има има
28
4
 
8
 
! Отговори
asd преди 10 години
zatvori si konskiq pluvalnik mrusno iz4adie. osven da kvi4ish na umrqlo (bez sulzi) dr ne mojesh urod skapan. dori ne zapo4vai da razdavash interviewta gnusna k*rvo
27
5
 
17
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 10 години
Преди мнооооооого години ,един велик българин - Никола Гешев, е казал,че ще ни остави кондурджиите и да видим как се гради държава с кондурджии.Сега да видим какво ни чака с тези,дето най-голямото им достойнство е да преоткрият себе си и контролират емоциите си...тцтцтцтцт..Стана МНОГО по-лошо - освен кондурджии ни докараха и ..Златките
26
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Златка, в сравнение с трите кухи, руси *** е направо академик.
25
5
 
47
 
! Отговори
Ивайло преди 10 години
Столиците може да не са най-важното, но цяла България с това ще я запомни. Ако иска още 5 бигбрадъра да спечели, ще си остане куха лейка.
24
3
 
20
 
! Отговори
Живи и здрави преди 10 години
Да, аз виждам промяната, станала е по-спокойна! и обрана иууууууууууууууууууууу хуууууууууууууууху хуууууууууууу, и по-голяма с 1 година. Браво Патрашкова, чудесна работа си свършила.
23
4
 
50
 
! Отговори
Сезони на Простакеси преди 10 години
Очаквам следващия сезон да го спечели Русата Златка, а по следващия Андреа !
22
4
 
27
 
! Отговори
Иво преди 10 години
То май няма на къде повече да фалираме.......