Крими с Агата Кристи и "Свидетелят по обвинението"

Сериалът - в три поредни недели по телевизия Bulgaria ON AIR
28 апр 2020 15:58, Петя Славова
1
Крими с Агата Кристи и "Свидетелят по обвинението"
Снимка: Bulgaria ON AIR

По стъпките на Агата Кристи ни отвежда "Свидетелят по обвинението". Базирана по едноименния й разказ от 1925 г., екранизацията е под формата на мини сериал от три части. Заплетената история поставя под съмнение обществения морал, зад който изплуват измами, желание за пари, убийство и опасна любов.

Действието се развива в 20-те години на XX в. в английската столица. Минисериалът ни среща с Емили Френч - бляскава богаташка на средна възраст, в чиято роля влиза познатата на всички разкрепостена блондинка от "Сексът и градът" - Ким Катрал. Светската дама съблазнява млад безделник на име Ленърд Воул, който се съгласява да задоволява нейните сексуални желания срещу заплащане.  В последствие, Емили е открита пребита до смърт в дома си, а наследник на цялото й състояние се оказва именно любовникът, от който англичанката си купува ласки. 

Така сюжетът се фокусира върху обвинения в убийството Ленърд и последвалия заплетен съдебен процес. Чарлс Картър - адвокат, който е известен с репутацията си на "шампион на изгубените каузи", решава да се заеме със случая и да помогне на набедения млад мъж.

Въпреки че вярва в невинността на Ленърд, за Уилфрид се оказва изключително трудно да оправдае своя клиент, тъй като става ясно, че единствено жената до него може да потвърди алибито му. Случаят става още по-заплетен, когато по време на процеса тя дава показания пред съда, в които заявява, че Ленърд отчасти е признал за извършеното престъпление.

Екранизацията на поредната вълнуваща криминална история от Агата Кристи постига невиждан успех. Съчетаващ в себе си множество загадки, мистериозни обстоятелства и неочаквани обрати, мини сериалът заслужено получава 5 престижни номинации и става носител на 2 награди.

Гледайте "Свидетелят по обвинението" от 3 май от 19.30 часа в три поредни недели по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Спомен преди 4 години
Преди много години имаше филм с това заглавие. Чернобяла класика, страхотни артисти, голям зрителски интерес. Интересно, при социализма когато даваха американски, английски и френски филми салоните се пръскаха по шевовете. А на съветските глупотевини ни водиха от училище да понапълним празните кина. От тогава е и лафа: А бе филмът хубав ли е или съветски?