Красьо: Не съм лъгал за познанствата си с магистрати

Делото за лъжесвидетелстване срещу съдебния "кадровик" тръгна
Обновена: 18 окт 2010 11:50 | 20 юли 2010 10:16,
24
Красьо: Не съм лъгал за познанствата си с магистрати
Снимка: БГНЕС

Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, не се призна за виновен по обвинението за лъжесвидетелстване.

В Софийския районен съд днес беше насрочено предварителното изслушване по делото за лъжесвидетелстване срещу станалия печално известен като "кадровик" на съдебната власт.

Георгиев е обвинен за това, че е отрекъл пред прокурор от Софийската градска прокуратура да познава магистрати. От разпечатките на телефоните му обаче наяве излизат разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система.

Над 18 души вече бяха дисциплинарно наказани от Висшия съдебен съвет заради контактите си с Красьо, като трима бяха уволнени.

Красимир Георгиев отказа делото да се гледа по съкратената процедура, което означава, че в съдебните заседания ще бъдат изслушани всички, призовани за свидетели.

След заседанието, което продължи десетина минути, Красьо Черния каза пред журналисти, че не е излъгал за познанствата си с магистрати.

„Следете внимателно съдебните заседания, за да видите за какво точно съм лъжесвидетелствал, на кой въпрос съм излъгал, за какво става въпрос“.

Прокурорът по делото Даниела Александрова коментира, че този процес не е сложен откъм фактическа страна и начин на доказване.

От думите й стана ясно, че Красьо Черния не е разпитван от 24 юни миналата година, когато даваше показания по разследването за търговия с влияние. Телефонните разпечатки от това разследване са приложени по процеса за лъжесвидетелстване.

Още по темата

Прокурор Александрова обясни, че на този разпит на Георгиев са задавани конкретни въпроси за познанствата му със съдии и прокурори, но без конкретни имена. Красимир Георгиев казал, че изобщо не познава магистрати.

Красьо Черния коментира и новото обвинение за укриване на данъци, което му беше повдигнато в понеделник (според прокуратурата от началото на 2006 до края на 2008 г. той е пропуснал да декларира доход, върху който трябва да плати близо 95 хиляди лева данъци).

„Няма укриване на данъци“, беше лаконичният отговор на обвиняемия.

Очаква се делото за лъжесвидетелстване да започне по същество на 30 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Висш съдебен съвет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Вероятно ще го съдят съдии назначени от него ;)) Баси държавата...
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя красьо къф е
21
0
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
Работата на "ДАНЦ, МАНС и др. пазители на закона" завършва като папка на бюрата на същите тези съдии и прокурори, които са назначени от "Чернички" и "белички" хора с ланци. Даже като тръгнат пазлителите на закона прекалено много да работят, същите тези прокурори и съдии им дърпат ушичките... все в името на закона и човешките права, разбива се... Както показно дръпнаха ушите на БОП-а... 19-години затвор, как ти звучи а ? Айде работи де !!!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де това *** е на 28 години - направило е добър бизнес, живее в хотел, напазарило си е висши магистрати. Откъде е тръгнал и как е стигнал толкова високо, няма ли кой да го попита- и за баламите е ясно, че става дума за търговия с влияние и корупция на най-високо ниво. ДАНЦ , МАНС и пр. пазители на закона, за какъв *** им плащаме............таз държава яко мирише, по -точно държавата си мирише на мафия............не Пиночет, а Дучето ни трябва
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на 50%
18
0
 
5
 
! Отговори
BG Reality преди 13 години
"Красимир Георгиев отказа делото да се гледа по съкратената процедура, което означава, че в съдебните заседания ще бъдат изслушани всички, призовани за свидетели." - Естествено. Да последваме примера на американците и да го дадем по ТВ. Ха-ха-ха. Искам да видя и изслушам всички свидетели. Всички. 1001 стоки или как да се отървем по 1001 начини.
17
0
 
8
 
! Отговори
Темида Голата истина преди 13 години
Като констатираха от Европа,че съдебната ни система е корумпирана и прогнила магистратите се държаха като ощипани моми!Появи се Красьо и - оп-п-п-паааа!Грешката е вярна!Сега,естествено,искат да го смажат.
16
1
 
10
 
! Отговори
P.djuf преди 13 години
Абе тоя да не е ***?
15
0
 
6
 
! Отговори
Златко преди 13 години
по чивилизования свят също има игри в правосъдието-политически и всякакви. Но там юристите, а още повече магистратите са абсолютно затворена общност.Там *** не проникват.Нещата започват още от студентските общности по големите университети и продължават цял живот.Невъзможно е такъв *** да ги доближи на километър.В България-простотия и ***...
14
0
 
9
 
! Отговори
Жалка картинка преди 13 години
Ако и този бушон не успеят да изгорят, значи наистина нямат никаква воля и/или възможност за промяна. Този е Господин Никой, една пощенска кутия на червената мафия.
13
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Телефонните разпечатки от това разследване са приложени по процеса за лъжесвидетелстване.Всички телефонни разпечатки ли са приложени ?Този въпрос да не забрави прокуратурата да го зададе? Защото ако не са приложени , обвинението трябва да промени обвинителният акт в обстоятелствената част.Да погледнат и протоколите от инспектората на ВСС за установени контакти с този човечец.
12
0
 
5
 
! Отговори
Ето го Висшия съдебе преди 13 години
Ето го Висшия съдебен съвет на снимката и всичките кодекси и алинеи взети заедно. Отдавна се знае, че цялата съдебна система е оод с цел печалба, добре е да има един човек като Красио които да ги контролира цанцеларските плъхове.
11
1
 
3
 
! Отговори
P.djuf преди 13 години
Ще седнеш с тоя *** да обсъждаш кариерното си развитие.Значи трябва да бъдеш изгоне за идиотизъм.
10
2
 
2
 
! Отговори
P.djuf преди 13 години
Някога някой беше казал:"И във Франция има убийства.но там убиват с рапира, а тук, в България, с брадва."
9
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
защо милсите, че бушона е гръмнал???? Нека да видим първо дали ще го осъдят. Най-много според мен - условно. А за това, че е бил бушон е скътал някое милионче - за услован присъда и аз съм навит да взема милионче :)А иначе - типична мутра - ***, с ланци (явно скоро ги е махнал)...ходи наперено, говори *** заучени реплики (като футболистите - ще дадем 100% от себе си) и т.н. - пълен арсенал от мутренски маниери. Поне като взимат бушони- да са интелигентни момчета - тоя да ходи да се бори некъде
8
0
 
7
 
! Отговори
P.djuf преди 13 години
Всеки магистрат, който е сглупил да разговаря с тоя, трябва да си подаде оставката или да бъде изритан.Когато хората очакват от тебе правосъдие, а ти контактуваш с бандитите-не ти е мястото в съдебната система.За тия игри си има адвокати, бе будали с будалите!като сте толкова отворени, идете по света и проучете как сеправят "схемите" там, а не да се дъните като ***.
7
0
 
2
 
! Отговори
селянин преди 13 години
А бе и аз това казвам ,че не си лъгал , ама защо толкова малко магистрати са посочени като такива ,че се познаваш с тях?Къде останаха д9ругите с които беше разговарял по телефончето?Те явно ще са обвиняеми ,че не се познават с тебе , ти само за тези в обвинителния акт.
6
1
 
13
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Лъжеш, Косьо, лъжеш. Лъжеш като дърт ***.
5
0
 
25
 
! Отговори
Бушон преди 13 години
Просто бушон в "нереформираната съдебна система", гръмна :)
4
1
 
5
 
! Отговори
тошо преди 13 години
едно уволнено генералче го подбутва