Шест години затвор за непълнолетен, убил баща си

17-годишният Жулиен Петков наръгал родителя си с нож 39 пъти
Обновена: 1 дек 2010 17:12 | 1 дек 2010 17:12,
39
Шест години затвор за непълнолетен, убил баща си
Снимка: Булфото

Шест години при първоначален строг режим ще лежи в затвора 17-годишният Жулиен Петков, определи Окръжният съд в Пловдив.

Тийнейджърът бе признат за виновен в убийството на баща си Димитър Петков.

Зверството бе извършено на 12 юни тази година. Около 2 часа през нощта избухнал скандал в семейството, а родителят подгонил сина си с нож.

Решенито да убие баща си Жулиен взел час по-късно, призна самият той в съдебната зала.

Младежът умъртвил баща си, докато спи. Съдебномедицинската експертиза сочи, че по Димитър Петков са нанесени 39 удара с нож и 6 с тесла.

Когато бил бебе на 18 месеца, Жулиен бил изоставен от майка си. Оттогава бащата се грижел за него, но често повтарял, че ако го бил дал навремето в дом, нямало да води толкова труден живот.

Скандалите и побоищата били неотменна част от всекидневието в дома на Петкови, затова и Жулиен решил да убие 59-годишния си баща.

Прокурор Георги Димитров апелира за най-строга и висока присъда с мотива, че психиатричната експертиза на момчето сочи, че то няма психически отклонения.

Прокурорът подчерта още, че веднага след убийството Жулиен е прикрил следи, изградил си е алиби и е звънял на съседите да ги пита знаят ли къде е баща му.

След това отишъл при баба си и дядо си в хасковското село Татарево и там също имитирал паника. Когато се върнал с вуйчо си в Пловдив, съседите съобщили, че бащата е мъртъв.

В началото момчето отричало да е замесено в убийството, по-късно признало всичко и съдействало на органите на реда.

За такова престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, но при непълнолетни тя се редуцира от 5 до 12 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 13 години
И двамата сте прави. Буда е казал именно, че невежеството е причината за страданията, но именно невежеството, че страстите(или подобна дума) са източникът на това страдание
16
0
 
2
 
! Отговори
pfff преди 13 години
mn pravilna snimka e taq...jenata e s varzani o4i...
15
12
 
17
 
! Отговори
Лилов преди 13 години
Къде е греха на бащата?! Защо никой не е бил до момчето когато той е бил и обиждал момчето? Кой го е карал на 40 и повече години да става баща, след като не може да се грижи за дете?! НЕ Е ВИНОВНО МОМЧЕТО, ВИНОВНА Е СИСТЕМАТА! ВИНОВЕН Е БАЩАТА, ЧЕ Е ДОВЕЛ МОМЧЕТО ДО ТОВА ДА ГО УБИЕ!
14
3
 
2
 
! Отговори
11 до 1 преди 13 години
Всъщност не невежеството, а страстите са източник на страданието според Буда, но принципно си прав. А иначе, животът ни се превърна в информационен hell, само проблеми и трагедии съобщават медиите. Дотам я докарахме, че лошата новина не е новина... дайте нещо по-ведро, днес бг, все пак идват празници
13
8
 
18
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Само в България дават 6-години за убийство.Нямаме правосъдие.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А когато наръта баща си 39 пъти???
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още един сринат човешки живот. От затвора няма да излезне по-добър , ако въобще излезне жив , защото е обществена тайна че в затворите най-лесно можеш да се разболееш от спин и дори не е нужно да имаш полов контакт с болен затворник , просто от мръсните спринцовки , побоищата и т.н. Но дори да излезне здрав , той ще е психически сринат човек .
10
2
 
48
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Виновният за това момчето да е погубил родителя си е самия родител. Жалко, че момчето е стигнало до там, да убие по гаден начин бащата. Мога да си представя едно дете бито и обиждано през целия си живот как се чувства. Дано да не стане от него нещо по-лошо от отцеубиец. Жалко за един белязан живот и за един погубен живот. Жалко.
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в Щатите заради някоя подозрителна синина по децата социалните поставят родителите под наблюдение и пак имат толкова изтрещелници, а тук се счита за семеен проблем и никой не се меси, когато родителите пердашат децата си. После тези травмирани деца порастват и са между нас и Господ знае какво може да отключи "яростта", трупана с години.
8
1
 
6
 
! Отговори
emi преди 13 години
kato neznaete pone ne prikazvaite niakoi imali prectava kakvo ijiviava6e toi 4e vseki edin na va6e miasto bi postapil po sa6tiq na4in ot strani e mng lesno
7
3
 
6
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ГЕНИАЛНО ТЪПО НАПИСАНО...ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ НЕ Е ВАЖНА СМЪРТТА НА ЧОВЕКА...А ИНСТРУМЕНТИТЕИ БРОЯТ НА УДАРИТЕ КОИТО СА МУ НАНЕСЕНИ...
6
12
 
8
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
"ЖУЛИЕН" ,ахам въобще не е ***-турски произход.Българина няма тая злоба.Многократно съм го казвал тука!!!
5
2
 
47
 
! Отговори
poohy преди 13 години
39 удара е ярост. Ярост заради всичко изтърпяно.
4
1
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Много интересен коментар, допада ми, още повече знаейки, че Библията казва "блажени са нисшите духом" (т.е. невежите, незнаещите)... май сме сбъркали официалната религия..
3
4
 
32
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 13 години
" ... че по Димитър Петков са нанесени 39 удара с нож и 6 с тесла... " ще е самозащита ако както спеше , му бе забил ножа в " черното " сърце ... ама 39 удара си е психарщина ... на кайма ли смятал да го прави .
2
5
 
43
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 13 години
Лошо ... на 23 години излиза ... и да сме живи и здрави , пак ще четем за " подвизите " му ! Не разбират ли че излиза влиза психар ... и излиза социопат !
1
13
 
29
 
! Отговори
poohy преди 13 години
...подгонил сина си с нож.... Абе тези съдии слепи ли са - кой знае на какъв системен тормоз е било подложено момчето - явно е самозащита.