След 5 години делото "Белнейски" започва

Прокуратурата: За нас Лазар Колев е убиецът на сестрите
Обновена: 6 яну 2011 18:20 | 6 яну 2011 18:02,
93
След 5 години делото "Белнейски" започва
Снимка: Булфото

Една 5-годишна крими сага навлиза в последното си действие.
 
В късния следобед Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителния акт срещу Лазар Колев – единствения обвиняем за жестокото убийство на сестрите Христина и Росица Белнейски.

„Считаме, че са събрани достатъчно доказателства, които показват, че Лазар Колев е убиецът на двете сестри Белнейски”, заяви пред Dnes.bg окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Още по темата

Срещу Колев са повдигнати две обвинения. Едното е за това, че на 28 януари 2006 година е изнасилил и убил Росица Белнейска. Според прокуратурата престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.
 
Другото обвинение гласи, че на същата дата Лазар Колев е блудствал с непълнолетната Христина Белнейска, след което я е убил. Целта му била да удовлетвори половия си нагон, а за да се случи това, е използвал сила.

„Според прокуратурата убийствата са направени, за да се прикрие изнасилването на едната сестра и блудството с другата”, заяви Ганчева.

Престъплението бе извършено в местността Грамадите край Пазарджик.

Процесът със сигурност ще бъде следен с голям интерес от обществото. По тази причина делото ще се гледа от двама съдии и трима съдебни заседатели, съобщиха от Съдебната палата в Пазарджик.

Предстои съдия да се запознае със събраните доказателства и ако всичко в обвинителния акт е наред, да насрочи заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Лазар КолевБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
23
 
! Отговори
аз преди 13 години
духовете на умрелите няма да оставят на мира виновните ще търсят справедливост който обвини невинен ще си носи последствията
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко човека мислиш са навързани в "експертизата" пък било тя и днк. И в бг не се ли доказа многократно, че няма невъзможни неща. Чрез документни фалшификации могат да набедят всеки. КОГАТО ЕДИН МИНИСТЪР, КОГАТО ЕДИН ДЕПУТАТ, КОГАТО ЕДИН КМЕТ НА ГОЛЯМ ГРАД ДОРИ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА И ТО С НОРМАЛНА ПРИСЪДА - тогава ще може малко по малко да поченем да им вярваме.
42
0
 
37
 
! Отговори
dan_crv преди 13 години
Бог да прости проф. Раданов който казваше друго. Един достоен българин, който заплати с живота си за истината. И дано истинските виновни се разкрият.
41
3
 
43
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Пуснете невинния Лазар Колев на свобода да Ликвидира Руските Комунистически пачаври Стоицев и Грозданов които го набедихаИстинския поръчител на убийството на сестрите Белнейски е бившия зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев тъй като са станали свидетели на катастрофата при която Петър Нейчев УБИ 70-годишния Николай Шарланов на 23 декември 2008гГрозданов натопи за убийството първо Васил Телбизов а след като това обвинение не издържа втората жертва стана Лазар Колевbulgarya.co.cc
40
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм...чете човек и се чуди какво става тук...след престъплението 2 години нищо...и изведнъж хванаха там някакъв и го обвиниха...та се чуди човек след толкова време...той ли е или е жертвата която трябва да обере пешкира...бе то е лесно да се обвини всеки..но е трудно доказуемо...и особенно след 5 години вече...тъй ли не хванаха нито един престъпник и го оборят с факти и доказателства..да..ама не..
39
3
 
21
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Да, ама да не стане като с онова негро в Щатите, дето седяло 30 години невинно в пандиза? И накрая : Sorry, пич, грешка !
38
5
 
4
 
! Отговори
Щирлиц до Запалката преди 13 години
Запалка ти си цял пожар Бъфи спеца ще налива с маркуча ! От къде извади таз яка снимка на Румен Главъта ? Голяма истина си написал вече лъсна топлата връзка между Главъта и Бъфи даже Дончева Устата го заяви в прав текст по БТВ че той е помогнал за създаването на ГЕРБ . Интересно на Бъфи мъжката болонка Волен защо малчи той е компетентен? Може да са му сложили пак кинти в устата да се задави с тях?
37
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
така първо блудствал и убил едната а другата къде е била докато е убивал първата или тя е гледала и после убива втората би трябвало да има някаква разлика между двете сестри чиито смърт е настъпила неможе едновпеменно да издъхнат и двете то е ясно че убииците са 2 *** и сигурно и е станало набързо а някой да е свидетел на днк че е на ЛАЗАР и още в началото бе казано че има дири от кола около произшествието небързайте със заключението си тази работа е много мътна
36
5
 
17
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК СЕ ПОДПРАВЯ ДНК ПРОБА? КАК СЕ НАМЕРИ ДНК НА ЛАЗАР КОЛЕВ ПОД НОКТИТЕ НА МОМИЧЕТАТА И СЕМЕННА ТЕЧНОСТ В ТЯХ???КАК ТАКА МВР УСПЯ ДА ВЗЕМЕ КОЖА И СЕМЕННА ТЕЧНОСТ ОТ ЛАЗАР?КЪМ ТЪРСАЧИТЕ НА СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ Е ТОЗИ ВЪПРОС,МОЛЯ ЗА ОТГОВОР?
35
0
 
17
 
! Отговори
хамлетчо преди 13 години
Стига сте я мислили,бе!Той ли е,не е ли той...Щом и адвоката му,а той не е случаен човек,а професионалист,почна свенливо да мрънкя,работата е ясна!Малкия ще го отнесе,щото нещата са подредени и така!
34
2
 
40
 
! Отговори
ПЕТЪРНЕЙЧЕВ преди 13 години
БРАВО РУМЕНЕ П. !!!като истински масон си изпълни дългът !!!ама кви оргии с тебе бяха !!добро че и ЖОРЕТО от ПАЗАРДЖИКА дето го наприви после шеф в СОФИЯ ни прикри след случая!! ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА ХИЛЯДА ПЪТИ СТАВА ИСТИНА!!ЛЕКА НОЩ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ! А за "САМОУБИСТВАТА " стават често стига да си масон от БСП))нема САЩ НЕМА АНГЛИЯ и техните ДНК експертизи ,ТУКА СМЕ НИЕ БКП МАСОНИ И СЪДИМЕ КОЙТО СИ ИСКАМЕ
33
0
 
1
 
! Отговори
do 8 den преди 13 години
4i4ko google-ivans party breakers--------------------take a look,,8 den
32
0
 
3
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Честита и благотворна и за теб, бпагодаря ти - отдавна не съм те срещал във форума, но и аз не съм често.....За една по-добра година !!!!
31
0
 
25
 
! Отговори
Стига спекулации! преди 13 години
Много неясноти се нанизаха около този процес. Жалко за девойките!Нищо не може да ги върне,нито да заличи мъките им.Питам се,но нямам достатъчно знания в тази сфера,за да си отговоря - през всички тези години периодично се говореше за възможността да се използват спътникови снимки. Ако наистина е възможно, не е човешко в случаи като този да не се използва тази възможност!Докаже ли се,че Л.Колев е набеден, че са инсценирани самоубийства, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е възстановяването на СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!
30
4
 
9
 
! Отговори
хектор преди 13 години
Абе,хора,не съм се вманиачил да обвинявам Л.Колев,но и вие не го оправдавайте.По-лесно беше да обвинят някое *** от града и никой нямаше да си създава проблеми.Лазар е по-трудния начин да приключат това дело.Адвоката също признава за вината му,ДНК-експертизата от поне две държави сочи него.Напълно възможно е да има и друг или други. Но защо пък не допускате и малко поне,че пък може и да е той.В престъпленията има винаги низ от невероятности,случайности и нелогични действия и постъпки.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
щишщи
28
0
 
9
 
! Отговори
Мина преди 13 години
5год.минаха от жестокото убийство на тези сестри и това дело така и няма да бъде завършено.Едвали убиеца е сам тази история е много тъмна и някой прекрива някой,още когато стана убийството беше ясно ,че има нещо което не е ясно и защо тогава не се заеха да разследват случая други опитни а тази полиция от този край май не са сред уважаваните полицаи.
27
3
 
18
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Повече от грехота е периодично да се рови в раната на родителите ----- Повече от наглост е някой периодично да имитира някаква *дейност* ------ Повече от гавра е периодично да се предизвиква недоволство сред обществото
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кои са тези "самоубилите" се аз се сещам само за патоанатома дето го самоубесиха на някаква люлка?кои са другите.ако някой е информиран нека да каже
25
0
 
4
 
! Отговори
за кремито преди 13 години
...не е тъпотия , Някой, помисли....