Мургина зад решетките за 4 години

Ексшефката на НАП е призната за виновна по 2 от 4 обвинения
Обновена: 25 яну 2011 15:30 | 25 яну 2011 15:00,
238
Мургина зад решетките за 4 години
Мария Мургина напуска Съдебната палата, след като чу присъдата си. Снимка: Булфото

4 години лишаване от свобода и шест години без право да заема ръководен пост.

Това е присъдата, която бившата шефка на НАП Мария Мургина получи, след като Софийският градски съд я призна за виновна по две от повдигнатите обвинения.

Бившата шефка на НАП бе подсъдима по четири обвинения – две за престъпления по служба, свързани с незаконно издаване на указания, за принуда на данъчен служител и за подаване на невярна декларация пред Сметната палата.

Още по темата

Съдът призна Мургина за виновна за това, че е дала незаконни указания на главния инспектор в НАП Лидия Андреева за промени в ревизионен доклад на дружество в Плевен, с което бюджетът е ощетен с над 1,3 милиона лева от несъбрани данъци.

Второто обвинение, за което е осъдена, е, че е принудила служителката на данъчната администрация в Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане.

Мургина трябва да плати на Цолчовска 10 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди

Същевременно прокурорът по делото Маргарита Немска обяви, че ще протестира решението на Софийския градски съд да оправдае Мургина по две от обвиненията.

Самата Мария Мургина не коментира присъдата, която получи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Мария Мургинасгс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе герберите, нали и Мургина е работодател на въпросната НАП-аджийка, та по логиката на Боко, що да не може да се намеси и да каже кой да е на работа и кой не - в случая накарала я е да си пусне молба за напускане. Боко пък накара Танов да разпореди на Манченко да върне ТЕЛ-каджията на Терминал 2! Открийте разликите...ако можете. Не вземам страната на Мургина, просто искам да кажа, че е извършила престъпление и това е факт, но какво е извършил Боко?! Я се понапрегнете.
227
0
 
1
 
! Отговори
Брадъра преди 13 години
Ами или изпъната на площадТя нан мън или еднопосочен билет за Магадан
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къдя съ милярдитеееее....тоя *** никои го не интересуваааа
225
0
 
4
 
! Отговори
МАЛИНА преди 13 години
МАЛКО И СА
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАЗИ КРАВА ДА ЗАБРЕМЕНЕ, ТА ТОТА ЩЕ Е ЧУДО. ОСВЕН ТОВА ПРИСЪДАТА Е МАЛКА НЕКА ПОНЕ 10 ГОДИНКИ СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА!
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съвет към подсъдимата - Мила Г-жо Мургина - да вземе да се напънете и да забременеете, а като се роди детето - да го кръстите я Бойко, я Бойка!!!. Гаранция, че ще лежите 1 година или даже ще получите условна, заради чистото ви съдебно минало. А и ще увеличите раздаемостта!!!
222
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
228, прав си.Но няма да стане.Гарга на гарга око не вади.По този начин сега силните на деня могат да кажат на следващите-"Когато паднемот власт може да ни съдите и да конфискувате имота ни!" .А те-не искат точно това.Има негласно съглашение между всички, независимо от цвят и партия, да не се закачат и да не им се търси сметка реално като не са на власт, или по време на властта.Да сте мидяли до сега някой осъден?Независимо какво е правил и колко е крал по време на мандата си?Демагогията е пълна.
221
0
 
2
 
! Отговори
деси преди 13 години
Интересно, някой изобщо наясно ли е с това че обвинения има ,присъди също, ефективни ли са обаче? Или скоро може да срещнем случайно въпросната особа да се разхожда в някой мол,след като в медиийте гръмко обяват че вече е в затвора!Очакваме абсурдите и своеволията на следващият "нап-шеф".
220
0
 
6
 
! Отговори
jeinav преди 13 години
защо ви е нужно да лежи в затвор Предлагам-да се отчужди всичко,което има тя и най близки роднини Пари,имоти ...нека с акъл се пребори за да живее.Какво ще я храним по общежития...Къщи по селата-колкото щеш...да сее картофи и тютюн...
219
0
 
2
 
! Отговори
Novina преди 13 години
Mnogo pribarzano se zaradvahte..tazi njama da legi v zatvor...po BNT-novinite kazaha che ste givee 4 godini v obshtegitie....ha ha ha ha ha, znachi sas sauna i televizor s DVD !!!!Pak ni prezakaha bratja !!!
218
0
 
1
 
! Отговори
George11 преди 13 години
Интересно как съдия Тодорова се реши да осъди Мургина на 4 г. затвор.Сега кол ежките й от САС ще се опитат да намалят присъдата й наполовина.Дано липсата на военния шеф на САС ген. лейтенант Пенгезов им повлияе благотворно и те най-сетне да разберат,както колежките им от СГС,че коледната промоция свърши и те започват да съдят както закона повелява.Би трябвало да схванат,че времето на безнаказаните присъди вече си отива и че те или трябва да съдят, или да се махат.
217
0
 
1
 
! Отговори
марти преди 13 години
Мамантос ли си,*** ли си не те знам,но е време да си вземеш хапчетата!!!Така,че...марш да ги търсиш!!!
216
0
 
8
 
! Отговори
марти преди 13 години
Присъдата може да се обжалва на още ДВЕ ИНСТАНЦИИ?!Така,че има ли още наивници,които да вярват,че има...присъда???
215
6
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
Да и` ядете оная работа, злобни простаци!
214
0
 
2
 
! Отговори
Тетразона преди 13 години
Ами работодателите и, ами покровителите и седнишев, Орехчето, Ровч.?
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Присъдата може ли да се обжалва, ако да забравете, че има осъдителна присъда!
212
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И на 100г да я осъдят няма и ден да прекара в затвораВсичко е театър за заблуда на стадото
211
0
 
11
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Не се безпокойте, няма да и пръснат сливата в Сливенския затвор, както писаха по-долу.Това е едва първата инстанция, а има още две.Ще обжалва до дупка, и след 5 години ходене по дела, ще я осъдят условно.Готов съм да се басирам със всеки.Не съм гербер, но Мургина не по Гербово време изнудваше хората, Мамантос.Твърдо съм убеден обаче, че всичко свързано със съд на публичнти личностни, като Топлото, Масларова, Мургина Доган и сие е само демагогия и прах в очите на хората.Ами акозапочнатда говорят?
210
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на съдиите!Първата справедлива присъда!Това трябва да накара много бандитчета да се откажат да бъркат в кацата с общия мед,да забравят годините,когато правителството ги защитаваше!
209
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колега , прокуратурата ще обжалва / че не са и дали по голяма присъда / не тя ...