Пет години и половина за младеж, умъртвил бременната си приятелка

Присъдата бе потвърдена от Апелативен съд Бургас
Обновена: 26 яну 2011 15:40 | 26 яну 2011 15:39,
78
Пет години и половина за младеж, умъртвил бременната си приятелка
Снимка: Булфото

Апелативният съд в Бургас потвърди наложеното от Окръжен съд Ямбол наказание от 5 години и 6 месеца лишаване от свобода за непълнолетния Севдалин Стратиев.

Той бе признат за виновен по обвинение, че на 3 септември 2009 г. в землището на гр. Елхово е умъртвил умишлено бременната си 15-годишна приятелка Румяна Петрова.

До фаталния край се е стигнало, след като младежа е нанесъл множество удари по главата на момичето, в резултат на което е настъпило мозъчно сътресение.

Смъртта й обаче е настъпила след удавяне, е установила аутопсията.

Осъденият дълго време в рамките на процеса в Ямбол твърдеше, че не е извършил умишлено убийство, а действията му са били в резултат на скарване и афект.

Още по темата

Той призна единствено за нанесен побой над приятелката му Румяна.

Освен присъдата от 5 години и половина Апелативният съд потвърди и размера на уважените граждански искове - 80 000 лева.

Присъдата окръжния съд в Ямбол обаче е изменена в частта за режима на изтърпяване на присъдата.

На първа инстанция съда постанови затвор при първоначален строг режим, а Апелативният съд  реши присъдата да се изтърпява в поправителен дом при първоначален общ режим.

Решението на Апелативен съд Бургас може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
29
 
! Отговори
МИРО преди 13 години
ПРЕДИ ГОДИНИ, КОГАТО ИМАШЕ ЗАКОНИ У НАС , ЗА СЪЩОТО УБИЙСТВО БЕ ИЗВЪРШЕН РАЗСТРЕЛ НА УБИЕЦА .ТОВА ПОСТАНОВИ СЪДЪТ ,БЕЗ МНОГО МНОГО ПРОТАКАНЕ.АЗ СЪМ ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ- ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА НИКАКВА ХУМАНОСТ.
22
0
 
13
 
! Отговори
galya преди 13 години
Ей за т'ва хората искат сами да си "оправят" сметките ..... Око за око, зъб за зъб!Или Майката на това Момиче да убие брат му на Този или сестра му ... там какво и да. После Този *** цял живот да живее с мисълта, че освен Момичето е убил и Брат си или Сестрата си ....
21
7
 
4
 
! Отговори
. преди 13 години
Osaden e za ybiistvoto na priqtelkata si, no NE i za nerodenoto dete, za6toto to ne se vodi 4ovek dokato ne se rodi, ne govorete 4e e osaden za 2 ybiistvo za6toto ne e. A ina4e si zaslyjava smartna prisada, nqma polza ot takiva bacili po sveta.
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи демократичното общество е демократично за убийците, но безкрайно несправедливо към жертвите! Значи непълнолетният е достатъчно вменяем, силен и решен да извърши убийство, но не чак толкова да си изтърпи съответното наказание. Ако това е философията на правото в демократичните държави - то по-добре да се въведе диктатура!
19
1
 
33
 
! Отговори
САМО ПЕТ ГОДИНИ преди 13 години
ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО НА МАЛОЛЕТНА И НЕРОДЕНОТО Й ДЕТЕ1 ***!НАЙ-ТЕЖКОТО МИРНОВРЕМЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА Е УБИЙСТВОТО. ЕГАТИ ФИЛАНТРОПИТЕ СА ТИЯ СЪДИИ.
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5 години за двойно убийство?!!! Какво като не е пълнолетен,това не го прави по-малко убиец....гавра от всякъде!
17
1
 
40
 
! Отговори
читател преди 13 години
КОГО ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИЯТ СЪД!!!!!!
16
0
 
36
 
! Отговори
аКо преди 13 години
След поредната такава новина съм ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА УБИЙЦИТЕ!
15
0
 
19
 
! Отговори
baas преди 13 години
ЙавО, за да сме точни - 35, ама да не издребняваме. по-ниската цена всъщнност още повече влошава нещата - защо трябваше да се харчат пари, време и труд по тоя ***? какво щеше да загуби обществото, ако беше гръмнат "за съпротива, опит за бягство"....? и какво ще спечели обществото, като го запазят жив, и като го освободят след няколко години?
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това изродче е убило бременно момиче и му дават само 5 години затвор . Какви са тези съдии *** бе това не са хора !!! Дано го оправят в затвора това изродче всеки ден в продължение на 5 години да му се сторят 50 години !!!
13
2
 
12
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Присъдата е такава, защото малкият *** е непълнолетен и е съден като такъв.
12
0
 
36
 
! Отговори
разгневен преди 13 години
Крайно време е за референдум за връщане на смъртното наказание! Стига вече толерастия - 21 години псевдо демокрация стигат. Бърза процедура и ефективни присъди - за всички заслужили!
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На крадливата Мургина и дадоха само 4 години. На този двоен убиец 5 години и половина. Баси законите, баси правосъдието....Човешкия живот е приравнен на 2 години и 3 месеца затвор, за милиони откраднати лева, корупция, тормоз, заплахи много подложени на стрес служители са отсъдили само 4 години затвор????? Наистина законодателството и законите в България са създадени така, че да защитават убийците, крадците и мафията.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аве кво стааа тука у таа Бълхариата бе секи ден некои праи нещу лошу бе а престанете бе
9
0
 
21
 
! Отговори
IavO преди 13 години
Всъщност патрона за Макаров е 30ст.
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пореден път се доказа, че законите в България са създадени в полза на убийци и престъпници. Този убиец на две човешки същества, поради факта, че е станал убиец преди да стане пълнолетен, получава 5.5 години затвор. След 2 години ще го пуснат за добро поведение, или поради болест и вероятно ще убива отново и отново, вместо да лежи до живот в затвора, след като е отнел живота на двама, включително на собственото си дете.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако беше БЪЛГАРИН щяха да го осъдят до живот но понеже е *** 5г
6
2
 
1
 
! Отговори
ми преди 13 години
Не ми стана ясно-афект и животно от един и същи род ли са като думи.За да не обидим високонадяващата се финансово юридическа институция за следващият фотоментаж.който ще ни подаде-за раждане произтекло от мъртва невинна малолетна престъпница.За ваше сведение хемораиди се получават и от действията на компетентни медици.
5
0
 
35
 
! Отговори
Хм преди 13 години
как 5.5 години бе?!? за двойно убийство трябва доживот да лежи!!!
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мара мургина 4 години за плашене с уволнение, на тоя 5 за убийство?