Царя праща делото за двореца "Кричим" в Страсбург?

Това ще стане, ако Апелативният съд в Пловдив не уважи молбата му
Обновена: 28 яну 2011 15:18 | 28 яну 2011 15:17,
72
Царя праща делото за двореца "Кричим" в Страсбург?
Снимка: Булфото

"Делото за двореца "Кричим” и прилежащите към него ниви с обща площ 371 декара отива в Страсбург, ако искът ни не бъде уважен. Очаквам, че това ще е така, видяхме отношението на съда, дори не прочетоха молбите ни“.

Това обяви след заседание на Апелативния съд в Пловдив адвокат Ели Христова – представител на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок. 

Искът на наследниците на царската фамилия е за собственост на двореца и прилежащите му земи и е срещу държавата.

Ищците поискаха от съда да отмени определението си, което ги лишава от двореца „Кричим” и от нивите.

Съдебният състав обаче не допусна искането на адвокатите да представят нови доказателства, защото според тях те са неоснователни.

Съдът ще се произнесе по иска на фамилия Сакскобургготски до един месец.

Още по темата

Представителите на държавата професор Владимир Петров и Любомир Денев смятат, че Апелативният съд ще потвърди решението на Окръжния, според което спорните имоти остават на държавата.

От архивни документи, представени от страните става ясно, че дядото на Симеон Сакскобургготски – цар Фердинанд, който е абдикирал е водил кореспонденция с министър- председателя Андрей Ляпчев. 

От нея става ясно, че цар Фердинанд не е искал да се намесва в имотите на интендантството и не е имал претенции за собственост върху двореца и имотите в Кричим.

Според адвокат Ели Христова обаче от както Фердинанд е бил в изгнание – 1918 година цар Борис Трети е владеел имотите, което означава, че те са наследени от децата му – Симеон и Мария Луиза.

Държавните представители обаче твърдят, че българските владетели не са имали лични средства, монархът е разполагал с пари само в цивилна листа, но те са били малко и крайно недостатъчни да се купи който и да е имот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Синца са мошеници!!!!!
46
2
 
15
 
! Отговори
баф мааму преди 13 години
ДО КОГА ЩЕ ГО НАРИЧАТЕ ЦАРЯ?КОЙ ГО Е ЦАРОСЪЛ И КЪДЕ? САМО БЕДИТЕ ОТ ДЯДА МУ НИ СТИГАХА ЧЕ,СЕГА И ТОЗИ МОШЕННИК И КОМАРДЖИЯ НИ СЕ ДОПИЛЯ.НО НАЛИ НИЕУ МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАХМЕ,НИЕ СИ ГО ВИКАХМЕ КАТО,ДЯДА МУ -ХАК НИ Е!ЗАЩО ТРЯБВА И В СТРАСБУРГ ДА НИ РАЗМЯТАТ ЗАРАДИ ПРОДАЖНИ АДВУКАТИ ТУК. РЕФЕРЕНДУМ И ЗАБРАНА ДА СТЪПВА В БЪЛГАРИЯ.КАК Е В ГЪРЦИЯ,РУМЪНИЯ И ДРУГАДЕ? ДЯДО МУ ХЕМ ИЗТРЕПА СУМАТА ТИ И НАРОД ПО ВОЙНИТЕ, А И ОКРАДЕ ВСИЧКО ЩО ИМАШЕ И ИЗБЯГА. А ТОЗИ АЛЧЕН ДЯДКАИСКА И ОСТАНАЛОТО-ВЪН ЦЯЛАТА ШАЙКА-ЦАР?
45
0
 
5
 
! Отговори
Петкан преди 13 години
Е, тия царе живели на фотосинтеза. Нямали кьорав лев, ходели голи и боси, умирали от глад. Той тогава и Доган е прероден цар, защото живее царски, а няма имот на негово име, не работи, освен в лабораториите в сараите. Вземете се в ръце и стига с тези простотии. Писна ми в тази държава съдиите да са политически зависими. От реституцията се възползваха щепа другари, а масово народа отново беше ограбен.
44
15
 
7
 
! Отговори
не сте добре преди 13 години
Царя дари близо 900 декара на държавата.Някъде да се раздува това?Кой политик е дал и 1ст. за тази държава?И като 50 години му бяха заграбени имотите(и окрадено имуществото от тях) "в името на народа" вие имахте ли достъп до тях?Само Бай Тошо и другарчетата му си правеха оргиите там.
43
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простите плебеи(вижте колко са неграмотни и цъкат плюсове на коментар 29 :)))))) ),винаги са се оставяли Костов и червените да ги манипулират и настройват срещу Царя.Симеон въведе спокойствие и сигурност(без медийна цензура) в страната,но политикономистите бяха бесни,защото им спря кранчето.Освен това цял свят признава Симеон,а на тях им се смеят и не ги бръснат за нищо.Използваха Симеон да ни вкара в ЕС,а после хвърлиха компромати(до един по-късно опровергани)срещу него и народа се поддаде.
42
4
 
7
 
! Отговори
ОТ преди 13 години
ЗУРЛАТА МУ Е МИНИТЧИИСКА,НА ТВОЯ ЦАР.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ще спечели делото. А ние всичките баламурници ще му платим разходите. За всички които са против връщането на имота - какво очаквате, че като не му ги върнат ще ги направят народен парк или социални заведения. Нееее, някоя забогатяла мутра или свинарин ще ги купят на безценица и ще ги оградят с триметрова ограда. А ние ще продължим да си щракаме глупостите на клавиатурите. Не ме вълнуват изобщо царските имоти.
40
0
 
10
 
! Отговори
Strela преди 13 години
Не е луд този който е изял баницата ами този който му е дал
39
4
 
18
 
! Отговори
DAТОЗИ МАДРИТСКИ преди 13 години
МАДРИТСКИЯ ХИТРЕЦ И МНОГО ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ДА МУ ИЗЛЕЗНАТ НА *** 100 ЦИРЕЯ,А СЪЩО И НА ТОЗИ,КОИТО ГО ВЕЛИЧАЕ И ГО НАРИЧА ЦАР,НИКЪКЪВ ЦАР НЕ Е ТОЗИ ДЪРТ КОЗЕЛ.
38
8
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Защо сте се хванали с имотите на царя? Неговите предци са имали достатъчно пари за да ги купят. А мълчите за тъпите селяни които ни обраха и си построиха дворци скъпи коли самолети пристанища с какви пари? С заплатите които получаваха при комунизма? Затова мълчите страх ви е.
37
2
 
9
 
! Отговори
sako преди 13 години
Заграбените пари изкарани с кръв от народа развалиха родата на дедо Симо. Единия му син е в кома, другия му син лондонския манекен взе че оплешивя и се разведе,дъщеря му се тупна наготово в имота в Рила и вече три години не е мръднала оттам,като междувременно се развежда с бай *** Марокански. Невъвеж царю, невървеж.Тук царете са старите кадри на ДС и БКП и за тях ти си един жалък ***.Наистина ли мислиш че дори и да спечелиш делата,силните в България ще те оставят на мира.Пак ще те съсипят.
36
11
 
4
 
! Отговори
до хах преди 13 години
Неграмотност и неосведоменост лъхат теб.Никога не се е отказвал от имотите си,а от материални компенсации за 50 годишната кражба на имотите му.Схвана ли сега или да ти го напиша пак?
35
4
 
15
 
! Отговори
ддт преди 13 години
Да бе тоя *** комарджия, когато са го изгонили от страната са му взели имотите.......обаче ....... са му ги платили в злато , много злато ..... еми да върне златото и да се прави на мъж тогава , сега е само гостенин
34
3
 
14
 
! Отговори
Res Publica преди 13 години
*** къде са спали навремето бе? Какъв е този грандиозен пропуск наричащ себе си "цар"?
33
3
 
13
 
! Отговори
xax преди 13 години
Той се отказа от всякакви имоти публично по националната телевизия. Аз предлагам ние да го съдим и да му отнемем вече върнатите имоти по бързата процедура. За това има както правни, така и "медийни" основания. Човек, който идея си няма от право би могъл да го победи в съда, ако има що-годе добра информация, а не разчита на глупости за "владеене на имота". То и аз си владея общежитието, ама ще се изнеса на края на годината, нали.
32
3
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
Той добре ви оправи бабо , ами заради малоумието ви оправи и нас и следващите поколения на България
31
17
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
На никого не е обещавал да го оправя!Думите му бяха,че за 800-дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще дадат плодове...и мисля,че дотук трябва да спрем и да се замислим колко всъщност мързелив и нагъл народ е нашия и как все чакаме някой да ни оправи.Ако всички заедно бяхме работили(както искаше Царя)можехме да постигнем много повече.Дори и така обаче,пак неговото правителство е най-успешното досега.А днес само можете да си мечтаете за такъв премиер.
30
4
 
6
 
! Отговори
баба преди 13 години
а как те прегръщахме Царю наш, и с цветя те обсипахме, и те вервахме че ще ни оправиш...
29
3
 
12
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
Трябва подписка за изгонването на Мадритския разбойник за винаги от пределите на Република България.
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ние не трябва ли да заведем дело срещу този мадритски измамник, който обеща на българския народ, че ще го оправи за 800 дни? Та нали той каза, че няма да търси наследство в "собствената" си страна? Само за това, че е наследник на Фердинанд поради чиято вина страната ни и до сега е в окаяно състояние Симеон Кобурготски / и по ред други причини/ не трябва даже да бъде допускан в страната ни. ВЪН СИМЕОН КОБУРГА ОТ БЪЛГАРИЯ.Той понаучи българския дано чете и да знае какво мислят българите за него.