Киро Киров завел иск за връщане на откупа, взет от "Наглите"

517 000 евро са платени за свободата на бизнесмена
Обновена: 11 фев 2011 14:51 | 11 фев 2011 12:20,
55
Киро Киров завел иск за връщане на откупа, взет от "Наглите"
Киро Киров. Снимка: Булфото

517 хиляди евро са платили близките на Киро Киров, за да бъде освободен от похитителите. Това разказа бизнесменът, който днес свидетелства по делото срещу групата за отвличания „Наглите“.

Пред журналисти Киров заяви, че е подал граждански иск за връщането на откупа.

„Подал съм граждански иск за връщане на откупа, който съм платил в размер на 517 000 евро, но без никакви надежди", каза той, цитиран от агенция Фокус.

Всъщност шансовете искът да бъде уважен на този етап от процеса са нищожни. Причината е, че срещу „Наглите“ са повдигнати обвинения за отвличания и телесни повреди, но не и за изнудване.

Похитените не могат да претендират за връщане на сумите, тъй като откупите са платени от техни близки, които нямат права в този процес. Те могат да заведат дела за връщане на парите, но ако „Наглите“ бъдат признати за виновни от съда.

Още по темата

Пред съда днес Киро Киров разказа за дните на плен в „къщата на ужасите“. Отвлечен е на 27 март 2009 г. от трима души. Закопчали са го с белезници, нанесли му побой и са го отвели в една от квартирите, където е държан 17 дни. Бил окован с верига и не е чувал нищо по време на плена.

Похитителите са взели всички вещи, които са били у бизнесмена – два пистолета, писалка Монблан, запалка Дюпон. Киров разказа, че не може да разпознае лицата на хората, които са го отвлекли, но след залавянето на бандата е разпознал отнетите му вещи в следствието.

Бизнесменът разказа за шока от отвличането. По думите му, докато е бил в плен, е бил в състояние да помни единствено телефона на сина си, като е объркал дори и него. През цялото време на плен в главата му е изниквал въпросът как е възможно да се случи това.

Друг от свидетелите – Борислав Атанасов, разказа, че е освободен от похитителите срещу 263 хиляди евро откуп.

Атанасов е отвлечен на 27 юли 2009 г. пред дома му на бул. „Симеоновско шосе” и е държан в плен 14 дни.

Отвлечен е от двама души със сив джип мерцедес. Както всички похитени, които до момента свидетелстваха срещу „Наглите“, и Борислав Атанасов каза, че не може да разпознае нападателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 13 години
ами тия дембели дето ги охранява НСО-с голям социален статус ли са?3000 лв чисто да вземат,ам той Киров за 1 ден ги печели,все пак е представител на BOSH ,не продава цигари,оръжие или упойващи вещества.Ако той не се пази,ти ли ще го опазиш-завалията /дет нема пари за 2 баници в джоба/?уаважавам менението на всеки един от Вас,ама с мярка.Дай сега да скочим на всички бизнесмени,ам ако не са те-ти аджеба къде /или дриги/ ще работите,на бащиното лозе ли?
28
0
 
3
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Борислав е успял да избяга, Георги Георгиев /приятелите му/ са платили 203 хиляди евро за освобождаването му... бил е в плен 13 дни. Борислав е изкарал луд късмет и е имал кураж да избяга, още при опита да го отвлекат.
27
0
 
3
 
! Отговори
ogi преди 13 години
Не смe правова страна,родината,като че не е наша.
26
0
 
4
 
! Отговори
симо хайха преди 13 години
До24 Така е,всеки може да си купи ГСО,такива като Киро Киров обаче,не се занимават с газово оръжие,всички с такъв социален статус са с по няколко единици огнестрелно,помисли преди да се заяждаш!
25
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси колко завист има в тоя сайт.. да го били гръмнали, какъв бил той, алчен бил, грозен бил, *** бил... просто понякога оставам без думи, жалки са повечето хора в тая държава и това си е..
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само тия два пръста ли са му останали ?
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Те могат да заведат дела за връщане на парите, но ако Наглите бъдат признати за виновни от съда."A както всички знаем, България е страната на невинните. Може да са нагли, но са невинни. Е т'ва е наш'та работа !
22
1
 
6
 
! Отговори
АВ преди 13 години
22-ри,къде видя че оръжието е било нарезно,къде го прочете,посочи линк.газов пистолет може да си купи всеки гражданин навършил 18г. и то без никакъв проблем.
21
0
 
8
 
! Отговори
симо хайха преди 13 години
Носенето на повече от 1бр КНО е в разрез със ЗКВВООБ!
20
3
 
13
 
! Отговори
555 преди 13 години
"Похитителите са взели всички вещи, които са били у бизнесмена два пистолета..." Ако един обикновен гражданин бъде задържан с два пистолета в него, дори с разрешителни за тях, вероятно ще му бъде повдигнато обвинение. Никое цивилно лице, няма право да носи едновременно два пистолета. Отделен е въпроса, колко е трудно да се изкара разрешително за второ късо нарезно оръжие.
19
2
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ПАРИТЕ НА КИРОВ,ОБАЧЕ ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В СЪДА -ОТ ПРОЦЕСДУРИ И ХВАТКИ ,НАПРАВО ДА СЕ ПОБЪРКА ЧОВЕК...САМО ,КОЙТО НЕ Е ДОПИРАЛ ДО БЪЛГАРСКИ СЪД ,ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВА ОТВРАТ Е СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА...-ТЯ Е ПЪРВАТА ,КОЯТО П О Д Л Е Ж И НА БЪРЗИ И ДЪЛБОКИ РЕФОРМИ !!Впрочем ,какво стаяна с" БЕДНИТЕ "МАГИСТРАТИ -С КЪЩИТЕ И ПАРЦЕЛИТЕ ПО МОРЕТО ...ПОКРИХА ГИ ГАДОВЕТЕ И НИ ЗВУК, НИ СТОН-ПРОДЪЛЖАВАТ ДА "ПРАВОРАЗДАВАТ" -УЗУНОВИ И КОЙ ОЩЕ ТАМ БЕШЕ ,,,
18
9
 
6
 
! Отговори
асдф преди 13 години
Ако ще и с 5 пистолета да се разхожда,1 добре планирана акция и е готов.Не стига че не са го утрепали ,сега и парите си иска.Да го бяха гръмнали след като са взели подкупа..
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Енергоразпределителните дружества са още по-нагли - направо ти "спират тока", ако не платиш навреме.
16
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
незнам нищо за другите отвличания но кирюо ти кирош си изпра парите и 100% сам си изценира всичко и има две доказателства за това.1. Няма как да даде обучен човек пресконференция н а другия ден след толкова време вързан и тн камоли болен пенсионер като тоя.2. синчето му с кайенчето избягал на службите ама в някоя игра на живо невъзможно.киро киров в затвора до живот. или по-добре вързан в една стая 10 дена и на другия ден да го пуснат да говори пред медийте.
15
3
 
12
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
Па вие ако не знаете, тоя е роднина на Цецка Цачева - "бизнесмен" станал, лелката шеф на парламента я направиха - случайни неща и хора нема в тая държава, дето се вика...
14
4
 
14
 
! Отговори
Тoolbar преди 13 години
Нормален човек не се разхожда с два пистолета по улиците. С толкова оръжие се разхождат само престъпниците и войниците по време на война. Тъй като ние не сме във война, очевидно Кирето попада в графата на престъпниците. А и явно е толкова смотан, че и с две картечници да се разхождаше, пак щеше да се намери някой, който да му плесне два шамара и да му ги издърпа от крадливите ръчички..
13
2
 
15
 
! Отговори
спец.наз преди 13 години
не е въпроса в сумата,ако бяха продължили тези отвличания сега щяха да отвличат и за 5000 лв. откуп,щото тези "лесни" пари бързо се харчат за глупости.БСП падна от власт и...отвличанията спряха.Сега са на мода -> самовзривяващи те се. :)
12
9
 
16
 
! Отговори
EHHH преди 13 години
Ех, ***, алчна гнида!Малко са те били.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дребна сума - колкото за 2-3 коли, дето се фалят с тях той и синчето.
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каубоец с 2 писолета, писалка Монблан и запалка Дюпон.