Трима съдии с намалени заплати заради "Приморско гейт"

Наказаните са Панайот Генков, Николай Урумов и Андрей Икономов
Обновена: 23 мар 2011 16:17 | 23 мар 2011 16:16,
44
Трима съдии с намалени заплати заради "Приморско гейт"
Темида май прогледна. Снимка: Булфото

Висшият съдебен съвет наказа с намаляване на заплатите трима съдии от Върховния административен съд (ВАС) – Панайот Генков, Николай Урумов и Андрей Икономов.

Техните имена излязоха след проверка по т.нар. имотен скандал Приморско.

Още по темата

Тримата ще получават с 25% по-малка заплата в срок от две години.

Според ВСС тримата върховни съдии са нарушили етичния кодекс на магистратите и са уронили престижа на съдебната власт.

Тримата съдии могат да обжалват решението на ВСС във Върховния административен съд.

Заради имотния скандал в началото на март Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно от Благоевградския окръжен съд и дъщерята на Николай Урумов – Деница, която си бе купила имот с отстъпено право на строеж в крайморския град, след като се е регистрирала като "крайнонуждаеща се".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 13 години
..И след като нашите политици се самоопределиха за " КЛАСА", Време е и Съдиите да се самоопределят като такава!
43
0
 
0
 
! Отговори
Страхо преди 13 години
Мери, това е СЪД -ООД! Не можеш да определяш политиката на частна компания! Демокрация е вече!:)))))).. Внимавай че предмета и на дейност на въпросната компания е много сериозен и можеш да загазиш!:))))...
42
0
 
0
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
Nikolai Urymov ne e li aktior? ne mu namalqvaite zaplatata 4e we spre da vi zabavlqva.
41
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 13 години
Аз имам един въпрос към ВСС: След като мнозинството от българите не се обръщат изобщо към съдебната система и не очакват от нея справедливост, а отдавна са се простили с тази концепция в България, с какво се оправдава вашето съществуване на тези постове? Вашето, а и на цялата съдебна система. И кой ги съди тези съдии от ВАС- други съдии , които добре се познават с първите. Пълен цирк! Относно мнението на Р.Петрова,че тримата танкисти били дългогодишни, съзнателни, начетени, ерудирани, уважавани магистрати,затова било добре да останат на работа... Може да са били уважавани,но сега вече има очевадно доказателство,че това е грешка. Не може познавайки добре закона, да караш по острието на същия, да правиш далавери и сетне да останеш на работа и да съдиш такива като теб, провинили се и заобиколили закона. Та нали същите те натопиха К.Пенчев за парижките апартаменти в отговор на наказанието, което им наложи отстраняване от постовете н-к отделение и на тримата! Аз дълбоко не ги уважавам !!
40
0
 
1
 
! Отговори
Жорж преди 13 години
Този мотив със скъпото образование на ВАС-аджиите си е направо циничен. След като обществото е заплатило за образованието и специализациите им, би трябвало да се възползва докрай от високата им професионална квалификация, така ли трябва да се разсъждава? Или това е само прах в очите на хората заради тяхното оправдаване и оставане във ВАС! Та вие от ВСС на практика нищо не им направихте, а образно казано, ги потупахте по рамото демек, ние сме с вас!! Единствената причина децата на тези нагли съдии да получат тези имоти е, че родителите им са съдии във ВАС. Т.е , родителите са виновни за грешките на пълнолетните си деца. И ако имаха поне малко съвест щяха сами да си подадат оставките. Ами ако се окаже, че всъщност обществото ежедневно заплаща за последиците от качественото им правораздаване? Ние трябва ли да искаме от вас като преподаватели в ЮФ да произвеждате качествени и морални съдии, които да работят със себеотрицание и живеят скромно , а не в непостижим лукс.
39
0
 
1
 
! Отговори
Габи преди 13 години
Колко още доказателства са нужни, че не може да се разчита на ВСС да реформира сам съдебната система. Очевидно е ,че сегашния модел не работи и направо очевадно е , че тези от ВСС нямат никакво намерение да развалят статуквото. Те знаят, че при евентуална нова организация на съдебната система, която да гарантира морала и професионализма на съдиите, а не връзките и взаимните договорки, те ще са първите изхвърлени от системата.
38
0
 
1
 
! Отговори
Габи преди 13 години
Мисля, че много съдии в България са забравили,че се съди въз основа първо на морала, пък после на правото, а само формално цитират буквата на закона или пък се крият зад българския патент липсата на категорични доказателства, затова ни е такава съдебната система. След като тези съдии не намериха капка почтеност, за да си признаят вината и да напуснат сами, ВСС трябваше да ги уволни, за да спаси от срама останалите съдии и донякъде да изчисти петното върху цялото им съсловие. Сега честните съдии се срамуват, а безочливите им началници от ВСС си го преместиха от единия в в другия крачол. Доста обидно и за съдиите, и за всички нас.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е добре,но е много малко. Направо шут и в пенсия. Уронването на престижа не може да бъде нито малко нито голямо. То е факт. Стига им толкоз.като са толко кадърни да стават адвокати , ама и за тая работа нито стават нито заслужават.Щото все пак трябва и поне малко морал.
36
0
 
12
 
! Отговори
ули преди 13 години
Какъв престиж са уронили? Съдебна власт и престиж-*** смешката
35
0
 
12
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Ако си мислите, че ние на заплатите разчитаме :)
34
0
 
10
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тия са за въже, не за намаляне на заплати!Еи това е безочие!
33
0
 
9
 
! Отговори
мариян преди 13 години
съдът е извън държавата по заплати и отговорноти
32
0
 
15
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Вън от съдебнета система на подобни тарикати и ***! "Голямо наказание" са им наложили! Смешници! Че кой от тримата разчита на заплата?
31
0
 
17
 
! Отговори
Yonex преди 13 години
Ако можеше да ги лишат от рушвети, щяха да напуснат веднага.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честни съдии в България няма! Те не си изкарват парите от заплата, макар че и тя не е никак малка. Всяка година има 13 и 14 заплата за тях, а народа мизерства. При тях криза няма. Досега няма нито едно доказателство, че съдиите работят в полза роду и на справедливостта. Години наред те са живо доказателство, че корупцията и мафията съществуват. Те са част от тях. Дори ЕС ни го каза по най-очевадния начин. Но кервана продължава да си върви, а кучетата си лаят.
29
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Направо се разсмях от това "строго " наказание
28
0
 
8
 
! Отговори
George1 преди 13 години
Porednoto neadekvatno re6enie,tiq izmekqri trqbva da za v zatvora.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голямо наказание.Ще си ги удесеторят с рушвети.
26
0
 
15
 
! Отговори
сори преди 13 години
Тези и тримото трябва да ги изключат от ВСС и на съд за измама.Икономов е голям хитрец и все се прави на много точен.Забравете ги тези и съд.Стига комунистически шикалкавеници.
25
1
 
8
 
! Отговори
www преди 13 години
горките от сега нататък ще мизерстват