Осъдиха седмина, крали гориво от влакове. Един ще лежи в затвора

Оправдан е един от двамата полицаи, участвали в схемата
Обновена: 5 апр 2011 18:22 | 5 апр 2011 18:21,
55
Осъдиха седмина, крали гориво от влакове. Един ще лежи в затвора
Снимка: Булфото

Пернишкият окръжен съд призна за виновни седем души от осемчленна банда, крала гориво от локомотиви на БДЖ.

Само една от присъдите е ефективна – в затвора влиза Михаил Михайлов. Той ще прекара зад решетките 3 години, защото вече е осъждан за друга кражба.

Шестима от членовете на бандата получиха условни присъди. Сред тях е и един полицай който осигурявал охрана на крадците – Божидар Богданов, който бе осъден на 3 г. условно, съобщава БТА.

Другият задържан полицай бе оправдан от съда.

Групата бе разбита през 2008 г.  В нея участвали четирима машинисти и двама помагачи, които източвали дизеловото гориво.

Мъжете успявали да източват по около 1 тон гориво за денонощие и имали контингент от купувачи, които давали предварителни заявки за количествата, които са им необходими.

Най-голямата поръчка е достигнала до 3 тона.

Бандата продавала горивото на значително по-ниски от пазарните цени.

В началото на схемата стоели машинистите, които източвали по 4-5 туби нафта от локомотив. После предавали горивото на помагачите, които пък го продавали на граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: БДЖкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Дедоо Гаджа преди 13 години
Точенето на това фасулско дело от 2008 до 2011 е стряскащото! Хванали ги на капия, а след 3 години ги бутнали в килия!
52
0
 
5
 
! Отговори
ИТ преди 13 години
Егати правосъдието. Просто няма такава държава...
51
0
 
5
 
! Отговори
хаха .!. преди 13 години
тия ако ги беха фанали за същото в северна корея ...
50
0
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
аз имам приятел от перник каза че шефа на районното там е яко корумпиран и почти сички зулуми ги покривал
49
0
 
7
 
! Отговори
слабо .!. преди 13 години
за пореден път съда си затваря очите... единия с условна другия оправдан ..... е тва е куките пак излезнаха чисти от тая *** ситуация
48
0
 
8
 
! Отговори
к.к преди 13 години
Има ли полицай , замесен и то висш ,забрави ! Примери многооо !
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
46-ти.Осъдени са по системата на богатите, защото са богати. По няколко бона на източване, дни наред
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
niama sad
45
0
 
16
 
! Отговори
гост преди 13 години
До 42Наистина в България има две правосъдни системи, само, че тези са осъдени по системата на богатите. Може ли да крадеш по 3 тона нафта на ден месеци наред и да получиш условна присъда. С това ни казват "спокойно крадете, ако ви е за първи път, ще ви пуснем". Това е безобразие, жележниците са държавни и на загуба и пак от нашия гръб! Всичко ни е сбъркано бе хора, щом не ни прави впечатление нищо. Зависим от медиите - каквото те си харесат да го дъвчат седмици, то е актуално.
44
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ли си прайте е ? от 2008ма ? сега сме 2011!!!!!! Какви условни?! Я по 10години ........ колко са източили - хиляди не ами милиони! ЕБ***ТИ съда!
43
0
 
8
 
! Отговори
Е ТЕ, ТОВА Е ТО преди 13 години
Сега значи - за в бъдеще за да не се харчат народни пари напразно да се направи следното: Политици, едрокалибрени престъпници, висши полицаи, както и други такива униформени или цивилни разбойници да не се съдят поради нулев КПД. За компенсация и оправдаване заплаите на следствие, прокуратура и съд да се съдят всички кокошкари говедари , както и други дребни риби дето си изкарват честно парите. Да се обнародва в Държавен вестник и да влезе сила със задна дата.
42
2
 
5
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Доживотна им дайте бе! А на депутатите бонуси
41
1
 
18
 
! Отговори
x преди 13 години
В България има две правосъдни системи. Едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи
40
0
 
23
 
! Отговори
УТОЧНЕНИЕ преди 13 години
Шефа на групата е Полицай(на висша Длъжност),след споразумение със Т.Н СЪД е напуснал Полицията.Егати и Съда Егати и Държавата.Ако някой не вярва Проверете Пернишките Сайтове или попитайте Хората.
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
39, не всички машинисти са крадци! Но за съжаление всички знаят кои колеги гепат но си траят. Тея от електровозите търсят начин да си пълнят ток в туби, ама нестава ...
38
4
 
21
 
! Отговори
м-да! преди 13 години
преди години съм виждал как се източваше гориво от бившата теснолинейка Червен бряг-Бяла Слатина-Мизия-Оряхово ... Това е продължавало дълги, дълги години, и в крайна сметка линията през ноември 2002 години беше закрита, а през 2005 година пък демотирана. това беше една от най-старите жп линии в страната ..И ако някои ден чуете, че БДЖ е на загуба, бъдете уверени, там продължават да крадат, ама в доста големи мащаби!Абе, машинист да си в БДЖ.А защо трябва да има и транспортна милиция, от какъ
37
0
 
23
 
! Отговори
benzina преди 13 години
Тези ги осъдиха условно единия полицай-оправдаха,ами тези от ЛУКОИЛ в Ст.Загорадетоработят като механици , шлосери,елтехници ,пълначи ,началници на базата и охранителите на ИПОН дето ги пазят докато изнасят горивата горните работници иначалници,за тях питам ще има ли съд?НЕ НЯМА ДА ИМА ЩОТО ГИ ПАЗЯТ БИВШИ ПОЛИЦАИ (ПЕНСИОНЕРИ),а младите са безработни.....
36
1
 
30
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Е добре де няма ли някакви системи дето измерват колко гориво има тоя локомотив? Какво се получава може да се източи 3000 лита гориво и на никой да не му направи впечатление?Тая барака как върви после?Защо ключалката на отвора за гориво не е с четец за карти.Да регистрира кой кога отваря и какво прави в независим компютър под наблюдението на хора на който им плащат ДА НЯМА кражби.Колко е пропаднала системата.А хората кога ще се научат на съвест?!Представете си ги тия сега ако бяха в политиката..
35
1
 
24
 
! Отговори
бг преди 13 години
И вместо да протестираме за цените на горивата(разбира се че има основание)ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ЕЖЕДНЕВНО ПРОТИВ КОРУМПИРАНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА.
34
1
 
20
 
! Отговори
браво преди 13 години
ами тия ..кво сега ???условни присъди,имат си нафта,и парички,а утре други ще окрадат друг лукомотив защото и стана ясно че няма да ги осъдят ..:))