Душана Здравкова хвърли оставка заради вота за шеф на СГС

Според първия председател на ГЕРБ се пречупва гръбнакът на съда
Обновена: 2 юни 2011 10:40 | 2 юни 2011 10:40,
75
Душана Здравкова хвърли оставка заради вота за шеф на СГС
А бяха близки...Снимка: Булфото

Окръжният съдия от Варна и бивш евродепутат от ГЕРБ Душана Здравкова подаде оставка и напуска съдебната система.

Един от мотивите за напускането й е решението на Висшия съдебен съвет за председател на Софийския градски съд да бъде избрана Владимира Янева.

В понеделник ВСС избра съдия Владимира Янева да оглави институцията, а тя самата официално призна, че е в близки приятелски отношения с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Душана Здравкова призна, че е взела едно много трудно решение, но то било много дълбоко мотивирано от последното решение на Висшия съдебен съвет и изобщо от последните месеци на неговата дейност.

„Защото ми се струва, че е видно вече от всички страни, че е пречупен гръбнакът на цяла една институция на съдената система“, коментира тя пред БНР.

„Мисля, че е смачкано и превърнато в придатък правосъдието на България. Искам да подкрепя с този си акт малцината колеги от Висшия съдебен съвет, които имаха достойнството да постъпят почтено и да се възпротивят на тази кандидатура“, добави тя.

Още по темата

Тя беше категорична, че мнението на съдиите не се зачита и се правят опити да бъдат сплашени.

Здравкова бе евродепутат от ГЕРБ в периода 2007–2009 г. и първи председател на движение ГЕРБ при учредяването му през 2006 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 12 години
Хайде сега ,глупости на търкалета! Съдия Душана З. много добре знае, че цялата съдебна система е бъкана с маши на Тройната коалиция и че през 2007 г. целият състав на ВСС беше подменен с нов, състоящ се от хора на БСП, НДСВ, ДПС и президента. И че ВСС назначава комисията, която определя кой съдия ще влезе в СГС и САС. В резултат там се напълни със съдийки, влезли с връзки, а не с такива, които могат да вършат работа. И че съдийките в двата съда сега са над 70% от съдийския състав. Съдия Здравкова говори, че с назначавенето на Янева се е прекършил гръбнака на съдебната с-***. Хайде, без лъжи! Бившият шеф на СГС Г.Колев беше възпитаник на Висшата милиционерска школа Симеоново, т.е. верен син на Партията! И на мен не ми е приятно да сложат жена за шеф на най-разпасания и неефективен съд, но онези от ВСС така са решили. Да преминем ли и там човек по човек и да установим, че повечето от тях също преди 10-и ноември са били верни чеда и защитници на политиката на БКП? Вие ли не знаете това , или сте решили да се правите на герой? Само че балами вече няма!
72
2
 
2
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Наистина не сме народ, а ***! Като чета коментарите на тези, които се числят към колегите на Душана, мъка ме обхваща. За мен истината е, че честните хора, които са имали идеалистични илюзии, биват изхвърляни от системата, в създаването на която самите са участвали. Така е и в БСП, и в СДС, така е и в ГЕРБ.
71
2
 
4
 
! Отговори
Отворко преди 12 години
А бе къде й бяха принципите на Душанка, га се размотаваше като евродепутат по Страсбург-Брюксел-Люксембург! Га йдем кифтетата, всичко е принципно. После обаче, га ни отлъчат от кифтетата, ставаме принципни за цяла армия. Душанке, ***, да не забравиш това с оставката! Или да не я подадеш и после да я оттеглиш... Дръж си на думата! Да не забравиш! Правосъдието ще спечели от това.
70
2
 
4
 
! Отговори
Неутрален преди 12 години
Приветствам Трактора за поканата към Душана Здравкова. Така лесно и бързо всичко лъсна. Търкулнала се тенджерката - намерила си похлупак! По-добре млад, но чист и почтен магистрат, отколкото дърт и корумпиран!
69
4
 
5
 
! Отговори
petko преди 12 години
Не е лесно да си признаеш, че трябва да напуснеш защото ставаш член на предизборния щаб на Трактора. Ако не беше избора на Владимира Янева, щеше да е скока на цените на горивата... Кажи си истината, Душана! Хора сме, ще те разберем, че отиваш при Трактора за повече пари и власт...
68
6
 
4
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
ей тази г-жа Душана, е единственият МЪЖ в Гроб!!!!адмирации, браво госпожо, по добре късно отколкото никога!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
NoName преди 12 години
чл.35, ал.3 НПКНа Софийския градски съд като първа инстанция са подсъдни делата за престъпления от общ характер, извършени от лица с имунитет или от членове на Министерския съвет.
66
0
 
1
 
! Отговори
климатик преди 12 години
ДО 1Ама лесбийка и бисексуална едновременно ли?
65
0
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
някой сеща ли се ,че днес е денят на БОТЕВ и загиналите за свободата на БЪЛГАРИЯ? Няма нито една публикация във връзка с това.Нима забравихме ,че сме българи?
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето един човек с морал и принципи! Хайде Боко, Цвъцко, Моника и сие, покажете, че и вие имате поне зрънце морал и последвайте примера на първия си председател!
63
2
 
1
 
! Отговори
gragdanin-danakoplat преди 12 години
Ne pi6ete do BCC za FAKTI$ECKI GRE6KI NA CADII-te 6te BI OTGOVORQT,4e TAKIVA CLY4AI NE CA OT TQXNATA KOMPETENTNOCT'.DALI 6TE E ZDRAVKOVA ili NOVOIZBRANATA DOVERENA PRIQTELKA NA 4ovek ot vlacta-otgovorat na BCC 6te CA6TIQ.ZAKLU4ENIETO E QCNO CADEBNATA VLACT E NEZAVICIMA I NE CE KONTROLIRA OT TOTU MLADENOV OTNOCNO CPAZVANE NA TRYDOVOTO ZAKONODATELCTVO OT MAGICTRATITE.IMA BODQ^TI JALBI za takiva cly4ai.MNOGO I ZDRAVE na ZDAVKOVA-tq e jiva i,zdrava i bogata,no bezdeistvieto i v BCC ve4e pogybi mnog
62
3
 
5
 
! Отговори
колега преди 12 години
Ако е била и е толкова принципна, съдия Здравкова е имала поне 10 повода през годините да напусне системата /този ВСС не е от вчера,там минаха Красьо и много други скандали/,а сега заради избор на ръководител на един окръжен съд,макар и СГС, се прави на ощипана мома и е много радочарована. Плоско изпълнение с две думи.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде ги намърда ? Едното учи в Стара Загора, а другото е достатъчно голямо и умно да се оправя само. И сякаш има родител, който не би "намърдал" детето си някъде, ако можеше. Айде стига сте злобеели. Не я познавам лично, но мисля, че конкретната й постъпка заслужава да бъде последвана не от един или двама. Тая съдебна система вече за нищо не става.
60
2
 
7
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
познавам я лично.Душана Голямата Интрига Здравкова .Питай те я къде намърда децатa си .Проста и злобна жена !!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако това беше не корумпирана съдебна система от Брюксел нямаше да вдигат такава врява.
58
5
 
11
 
! Отговори
ай-вай преди 12 години
Голямото всенародно разочарование - ГЕРБ. Колкото по-нагоре,толкова е по-голямо е разочарованието.
57
1
 
6
 
! Отговори
гръбнакът & GERB преди 12 години
grubnakyt na sydebnata sisteme nemoe da go pre4upi nikoi, zastoto oni sa bezgrbna4ni, namesto grybnak imat implantiran pojarnikarski marku4 i twa se kazva GERBnak
56
1
 
9
 
! Отговори
До ВОС преди 12 години
Ти го каза, защото се връща като редови съдия. По точно няма накъде. Тая явно се е имала за някаква, и не е разбрала, че шефа отгоре командва
55
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори тя разбра що е ГЕРБ - МАФИЯ!
54
3
 
24
 
! Отговори
варненец преди 12 години
До 1Аз пък не знам за сексуалните й подвизи.В случаят те нямат нищо общо с професионалният морал.Защо това не го писахте ,когато беше "благоверна"на ГЕРБ и "бащицата"?