Четирима полицаи на съд заради полицейско насилие

Срещу тях е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда
Обновена: 6 юни 2011 21:48 | 6 юни 2011 21:27,
76
Четирима полицаи на съд заради полицейско насилие
Снимка: Dnes.bg

Четирима полицаи от Пловдив ще отговарят пред Районния съд в града за упражняване на полицейско насилие върху арестант.

23-годишният студент Стефан Бофиров подаде сигнал в прокуратурата в края на миналата година. В него той описа как е задържан за кражба в хотел, която не е извършил и как по време на разпита униформените опитали да изтръгнат самопризнания от него със сила.

В резултат на това момчето е със спукано тъпанче.

След като случаят придоби публичност, вътрешният министър Цветан Цветанов разпореди проверка на случая.

Още по темата

Резултатът – полицаят от Второ районно Добрин Дренски беше уволнен, а другите му колеги наказание с „порицание”.

"Обвинителният акт е изготвен, срещу служителите на реда е повдигнато обвинение за лека телесна повреда и побой от длъжносто лице за злоупотреба със служебно положение и принуда", съобщи пред Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Очаква се до края на месеца Районният съд да насрочи дата, на която обвинените в полицейско насилие над арестант ще застанат на подсъдимата скамейка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Ивайло Цанов преди 12 години
Вчера с един приятел ни прибеаха без никакъв повод и ни прибиха като кучета с бухалки и електрошок.Моля кажете ми ако знаете как да ги осъдя.Приятеля ми е със спукано тъпанче и двамата сме надути целите
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da mejdu vsi4ki v POLICIQTA vse shte se namerqt nqkoq i druga marsha ,NO SE PITAM NE STANAHA LI MNOGO MARSHITE TAM MAI 90% PO4TI VSEKI DEN IMA ZAMESEN POLICAI V NESHTO.i zashto ne sko4at na *** DA BIQT,QVNO SHTE SE NASERAT VEDNAGA ZSHTOTO BRATQTA ROMI SHTE POLUDEQT .NISHTO NQMA DA SE PROMENI V BG STAVA MNOGO LOSHO I PO LOSHO.NAKRAQ SHTE OSTANE POLICIQTA OT 100 000 + 4 000 000 *** I TAKA, AAAAAA DA NE ZABRAVQME 4E I TRQBVA POLITICI KOITO DA VODQT TEZI 4 000 000 ***
56
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
Действително не е редно да се плюе по всички полицаи - сред тях има много достойни хора, НО Законът трябва да е за всички.На пишещите за своего рода инсинуация ще кажа: Не забравяйте, че обвиненията са повдигнати СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ, т.е. след като прокурорът е преценил, че са налице доказателства.Що се касае до вида на телесната повреда - доколкото ми е известно, в подобни случаи се правят медицински екпертизи и тя се определя според тях. Аз бих се радвал, че в случая е лека - заради момчето.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 63 ученето само неграмотния прави грамотен ама не поправя характера му така че ако е бил неграмотно магаре след университета става учено грамотно но пак си остава магаре
54
0
 
5
 
! Отговори
ДО 63 преди 12 години
Пич, защо да знам кой автобус къде отива? Имам си кола, има си онлайн справки, не ме връщай 20 г. назад, моля те!
53
1
 
9
 
! Отговори
glavatar преди 12 години
До 63.Дори и да имат висше образование (в което много се съмнявам) полицаите си остават една гнусна корумпирана общност със свои неписани закони.Това няма да се промени още две поколения.Няколко пъти имах по-сериозен досег с полицаи,не разбирай проблеми със закона,ОТВРАТЕН съм от наглостта и чувството за превъзходство което лъха от Българския милиционерополицай.
52
1
 
14
 
! Отговори
бмп преди 12 години
До 57-какъв затвор,какви наказания,бе колега!Преди време двама полицаи край Пазарджик убиха човек,вследствие на стрелба за кеф и ги осъдиха на по 1000лв глоба,то куче да убиеш повече ще те осъдят
51
0
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
до 63 Последно.....Коя половина бие,тази с висшето или по-тъпите? Та г-н 63,не е важно какво ти е образованието,а каква е ценностната ти с-***...
50
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 12 години
След малко ще пуснат някоя статия за ***, и всички тука ще тръгнат да пишат там, що полицаите не биели и не стреляли:)
49
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
"След като случаят придоби публичност" - е това е ако не придобие обаче няма проблем.Айде Цветанов какво чакаш подчинените ти са абсолютно разюздени и некадърни - ако си същия като тях махай се !!! Или не си се нагушил още ??
48
7
 
3
 
! Отговори
аман от идиоти преди 12 години
До 61-ви.Половината полицаи имат висше образование,а ти некадърник такъв даже не знаеш кой автобус до кой университет отива.
47
1
 
3
 
! Отговори
ritci преди 12 години
До Иван грозни: Аз не вярвам ти да си грозен,даже най вероятно си много красив.Все пак природата трябва да компенсира по някакъв начин твоята глупост и простота.
46
2
 
8
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 12 години
Най вероятно ще им праснат по едни условни присъди, но всъщност страшното наказание за полицаите е, че ще ги уволнят. Така е закона. А предвид квалификацията им, сигурно ще се наложи да ровят по кофите. В краен случай, може и да станат бакшиши. Една прослойка са - ***, бакшиши и полицаи.
45
0
 
1
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
da trqbva da se spre policeiskoto svoevolie. nemoze tezi uniformeni oligofreni da zloupotrebqvat i svoevolni4at nad horata.
44
3
 
5
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
МВР - Министерство на вътрешните регистрации в компанията на МП - Министертво на правопр*сти*утките ви представят едно чудесно териториално образувание, което съчетава Гоцев *** с Бойков Мутростан и Комунярски ***... на потребителите честито...
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те им повишиха заплатите, освободиха ги от данъци, вие чакате справедливост! Трай коньо за зелена трева...
42
0
 
10
 
! Отговори
В преди 12 години
Стига вече са им давали "порицания" и "глоби" от по 50 лв.Затвор се иска за това!!! За назидание! Не да назидават малчуганите с по 1 джоинт, а тези прасета, дето само знаят да бият и да грухат по цял ден!Да им дават първоначално дисциплинарно уволнение и 2 години условно, да видиш как ще мирнат!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То не е доказано кой е невинен и кой е виновен. Колко виновни ги пускат без съд, без бой, без наказание...
40
0
 
9
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Човек който защитава ЗАКОНА не бива да го нарушава!!!! Точно това правят полицаите с тия побоища!!!Пожелавам ти да опиташ боя и ти и то когато си невинен ,да видим дали така ще говориш!
39
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вие знаете ли в чужбина как бият полицаите, бе! Това е полицай да не е манекенка. Ще бие ами, то иначе няма страх, няма ред, няма дисциплина. Малко бият даже, затова е на тоя хал цялата държава - престъпна безнаказаност.