Кметът на Плевен ще съди Румен Петков

Причината са честите му нападки за нередности в общината
Обновена: 20 юни 2011 18:14 | 20 юни 2011 18:13,
49
Кметът на Плевен ще съди Румен Петков
Найден Зеленогорски. Снимка: Булфото

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще съди Румен Петков за клевета, съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам уточняват, че причината са "честите публични изявления на народния представител, съдържащи обвинения относно дейността на кмета и неговия екип". Зеленогорски ще заведе дело и срещу местен седмичен вестник за публикация срещу него.

По-рано депутатът от „Коалиция за България“ Румен Петков обяви, че е подготвил сигнал до главния прокурор Борис Велчев, свързан с корупционни практики в община Плевен.

Петков настоява да се извърши проверка на окръжните прокуратури в Плевен и Велико Търново за "бездействие". Причината е постъпила през 2009 г. жалба от директора на "Пътинжинеринг"-Плевен, в която са описани злоупотреби на длъжностни лица при ремонти на няколко общински пътя в периода от 2005 до 2008 година.

Според Румен Петков случаят е забавен необосновано дълго време от прокурорите. Депутатът заяви още, че ще сигнализира и Висшия съдебен съвет, за да провери двете прокуратури.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова опроверга информацията на Румен Петков, като обясни, че на 25 март 2010 г. е образувано досъдебно производство по конкретния случай.

То е за престъпление по служба срещу неизвестен извършител. Първоначалното разследване е установило, че длъжностно лице не е изпълнило служебните си задължения за възлагане на текущи ремонти на общински пътища.

На 21 април миналата година материалите по случая са изпратени в Окръжната прокуратура във Велико Търново, тъй като по разпореждане на Главна прокуратура "плевенската е отведена от случая", уточни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ivanov преди 12 години
Hora kakvo da vi kaja?Osven ,che sum vazmoten do neoznavaemost sega predi izborite pravi pitq za vlizane v Pleven,a predi nqkolko dni Plevenchanini i Rumunski grajdanini pochinaha na tozi put...Nqmam dumi vsichki gledat da hvanat kokala i da ebat naroda...Na 21 godini sum i nqmam dumi ogromno razocharovanie ot opravlqvashtite kato cqlo...BEZ KOMENTAR!!!
49
0
 
8
 
! Отговори
плевенчанин преди 12 години
Найден Зеленогорски разсипа и унищожи Плевен. Мисли само за собствения си интерес и за нищо друго. Обиколи земното кълбо няколко пъти на гърба на данъкоплатците. Изключително злопаметен и отмъстителен. Обградил се е само с доносници, подмазвачи и прости хора. Мрази интелигентните и кадърните хора. До такава степен се е самозабравил, че мисли, че е недосегаем и несменяем. Много му се услади властта. Румен Петков е напълно дискредитиран, същият като Найден. Нов човек трябва.
48
0
 
5
 
! Отговори
Смях в залата преди 12 години
За съжаление, всичко, което казва Румен Петков е истина, но това е само малка част от цялата истина!
47
0
 
6
 
! Отговори
КАЛИ преди 12 години
НАЦИ, АУТМАХЕН ОТ КМЕТСТВОТО-- МНОГО СЕ ЗАСЕДЯ
46
0
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Не знам за кмета, ама точно пък кадър на БСП да критикува когото и да било е нагло.Петков защо не обясни за приятелството си с Галеви, защо не обясни за заменките по морето, направени точно докато БСП бяха на власт, пък тогава да търси кусури на другите.
45
1
 
9
 
! Отговори
плевен@ преди 12 години
Разбира се, че Найден Зеленогорски не става за тоя пост,но какво да се прави,като си "набира" гласове.Разпродаде всички зелени площи и се застроиха с хипермаркети.Децата няма къде да играят.Как човек,който гледа само за личните си интереси, е годен за длъжността кмет!?Нека бъдем реалисти.Не искам да засягам темата за незаконните строежи... Сексуалната му ориентация не ме интересува.Искам да живея в нормален град, в който да се инвестира в производство,а не в магазини...искам, ама няма ...
44
2
 
11
 
! Отговори
Sex преди 12 години
Тия в Плевен по - нормален кмет нямат ли. Все за секс мислят и жените и мъжете. Как можаха да си изберат ***. Това бие по славата на Плевен. Там навремето имаше по- готини жени от тоя женчо. Толкова ли няма готини жени та са опряли до него.
43
2
 
12
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 12 години
Говорителят на Окръжна прокуратура Плевен - Рени Кирилова поясни:"Назначена е проверка, която в законов срок е установила достатъчно данни за извършено престъпление и на 25 март 2010 г. новият наблюдаващия прокурор е постановил да бъде образувано досъдебно производство".Какво повече да се обясняваме като прокуратурата е уличила в престъпление Найденчо. Да заминава на дело и толкоз, а ако си иде в историята още по- добре. Аз пък не подкрепям Найден Зеленогорски.
42
0
 
9
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 12 години
Ха Хах Ха - 21.06.2011 г. 11:06:35Хора, вижте, прочетете и чуйте какво казват от Окръжна прокуратура Плевен, че е установено извършено престъпление. Тогава и Найден Зеленогорски трябва да заведе дело и срещу прокуратурата, че го обвинява. До колкото прочетох горния материал прокуратурата потвърждава казаното от Румен Петков. Любопитно ще е тогава за какво точно Найден Зеленогорски ще заведе делото, по кой закон, и по кой текст?????Говорителят на Окръжна прокуратура Плевен - Рени Кирилова поя
41
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Цяла България обиколих този година - по зле град от Плевен не видях, но никъде кмета не беше ***.Честно да Ви кажа, жал ми е Плевен, защото го обичам този град, но заради *** в управлението му не съветвам никой да живее и да прави бизнес там!
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найдене, знам едно местенце общинско което не е продадено, но няма да ти го кажа. Не само служителите са корумпирани барабар с Кмета, ами и полицаи, прокурори, за съдии не знам. В Плевен започна предизборната кампания, улиците усилено ги асвалтирват, добре че има избори, та да асвалтират булеварда и Д-р Бешев(Русе). С тоя номер два пъти печели избори кмета. За три мандата стана най-богатия Плевенчанин, ако не си е прехвърлил парите на СДС.
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 3 мандата управление на град Плевен, този хубостник "успя" да затрие града от картата на България. И все Петков му бил виновен-тъжна история
38
1
 
23
 
! Отговори
ха, сега! преди 12 години
Да направим Плевен град на българската гей култура, а Господин Зеленогорски нейн патрон. Може би това е единствения начин да привлечем чужди инвестиции, да идват чужди туристи на гей туризъм в града. Да не забравяме, че в града има доста добри места за разпускане на гей събратята.Да живее нашият гей брат, бъдещ наш предводител на гей братството н България, нашият любим и мечтан гей от с. Садовец - Найден Зелетогорски!Той е невероятен гей, страхотен е, мечтан мъж за всеки наш събрат ..!
37
0
 
18
 
! Отговори
ах ..! преди 12 години
а този Кмет няма ли нещо, ей така, гейско в него? до колко се носят слухове из Плевен той си е бил чист, натурален български гей. Просто е доста потаен, това е!
36
5
 
12
 
! Отговори
Честен човек преди 12 години
Подкрепям напълно Н.Зеленогорски като кмет, но Р.Петков е прав за корупцията и шуробаджанащината в съдебната система на града. Такава обвързаност и корумпираност няма никъде по света. В плевен съдия е синоним на слуга. Темида не означава нищо...
35
3
 
1
 
! Отговори
DO 12 преди 12 години
SADOVETZ,BE6E PO-GOLYAMO PO NASELENIE OT LUKOVIT-LUKOVIT STAVA GRAD-SADOVETZ-NE.SADOVETZ BE6E PO-GOLYAMO PO NASELENIE OT DOLNO DABNIK-DOLNI DABNIK STAVA GRAD SADOVETZ-NE.SADOVETZ BE6E PO GOLYAMO OT UGAR4IN.UGAR4IN GRAD-SADOVETZ-NE.SADOVETZ E BIL W U4EBNIKA PO GEOGRAFIYA,KATO NAI GOLYAMO SELO V BALGARIYA-PRI4INATA E PROSTA.NYAMA SI AKTIVNI BORCI PROTIV KAPITALIZMA I ...4OVE4ESTVOTO.NE6TO DRUGO AKO TI E "MALKO",4OVEK I DA TI GO DADE ,TI PO PLAN-SKICA NYAMA^ PREDVIDENO MYASTO I NYAMA KADE DA GO SLO
34
2
 
26
 
! Отговори
ДА! преди 12 години
Този вместо да направи Садовец един малък Плевен,превърна Плевен в един голям Садовец! ***!
33
3
 
2
 
! Отговори
DO OV4OGORSKITA MALK преди 12 години
DRUGARIU,AKO NE TI SE IZKA DA GLEDA6 KMET S KOSA,ZA6TOTO TI SI PODSTRIGAN A LA PARTIEN SEKRETAR,WZEMI SE ZASILI I SI TRSNI KUHATA LEIKA W NYAKOI BETONEN ZID.MOJE PAK DA TI "SVETNE",4E TIYA PAR4ETA S KOSATA SA OT WA6E WREME,NE 4E E DO6LO NA6E.WIE O6TE KOLITE I BESITE,NO PONE ZA KOSICATA MALKO TARPIMOST.NE SI WAOBRAZYAVAI,4E PLEVEN E GRAD NA DRUJBA-NAPROTIV PO-SKORO E NA BRANNICI I 6PICKOMANDADJII.I SIGURNO HABER NYAMA6 OT BITALS,OT TEZI PREDI I SLED TYAH,SLED KATO GI SVARZVA6 SAMO S KOSATA KMETS
32
6
 
11
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Комунисти народни врагове, дано не можете да е преглътнете и се задавите със собственната си злоба. Слава богу много големи пакости неможете да правите вече, *** зъби през които ви изтича отровата са вече извадени и съскате но сте безопасни..!
31
7
 
19
 
! Отговори
ВълноГорски. преди 12 години
Кмета на Плевен Зеленогорски е протеже на гей обществото по времето на Даката Соколов. Няма ли PR този плевенски кмет да му обясни да се оформи малко. Така е вълнясал с тази четина като овен е в тиквата. Не се ли подстригва тоя човек. Прилича на битник в селската си тиква . Алоо битълсите отдавана отминаха заедно с Васко Кръпката.